Про медичний силікон у створенні сучасної анатомічно правильної ляльки

Передмова: чому DOU

Декому я обіцяв зробити канал про свій проєкт сучасної анатомічно правильної силіконової секс-ляльки робота ціною до 1000 доларів. Минуло багато часу, але чим більше я поглиблююсь, тим більше інформації з’являється, і я відчуваю, що маю почати робити деякі звіти. Чому DOU? Тому що я читаю DOU більше 10 років і тут мені комфортно. Ви, як правило, адекватні, технічно підковані та фінансово забезпечені люди. Цей проєкт поєднує програмування, інженерію, хімію та анатомію, тому попрограмувати теж встигнемо. «Веселитись» з ним, я ще буду довго.

Я вже жалівся на проблеми анатомічно правильних 3D-моделей для виготовленя ляльок у цьому топіку.
Сьогодні я спробую зробити загальний звіт по тому, що дізнався про силікони за цей час.

Що таке силікон

Силікон — це розмовна назва певних видів силоксанів. Щоб не навантажувати вас хімією полімерів, коротко: медичний силікон роблять на основі речовини під назвою полідіметилсилоксан, або PDMS. Або інколи пишуть PMS, тобто полісилоксан — це більш загальна назва. У цьому випадку перед вами скоріш за все теж PDMS, але може бути і щось інше.

PDMS — це рідина, яка зазвичай використовується як силіконове мастило. Додаючи туди зв’язуючий агент, каталізатор та наповнювач, він густішає та твердне, і ми отримуємо те що ми звикли називати силіконом.

Хімічна структура PDMS виглядає ось так

Де частинка в квадратних дужках може повторюватись скільки завгодно разів. Чим більше повторень, тим густіша буде PDMS, і тим твердіший буде силікон на його основі.

Токсичність та безпека

PDMS і силікони на його основі не токсичні, але не буває ідеально чистих речовин, і у силіконі залишаються побічні продукти його виробництва. Вони і можуть бути токсичними, і саме тому спосіб виробництва вирішує, чи придатний силікон для медичного або харчового використання.

Медичний — це який

Медичний силікон повинен відповідати високим стандартам, таким як ISO 10993 та USP Class VI, що включають тести на токсичність, подразнення шкіри, чутливість та інші аспекти біосумісності. Важливо, щоб використаний силікон у моїх проєктах був безпечним для інтенсивного та тривалого використання. Оскільки це матеріал з високою вартістю, я вивчав властивостей силіконів для відсіювання непідходящих варіантів.

Що визначає медичні та харчові силікони

По-перше, основу PDMS зазвичай роблять на базі метилхлориду. Такий силікон не використовують для медичних цілей через токсичність побічних продуктів. Їх там мізерна кількість, візуально його відрізнити неможливо, тому цей аспект виробники часто приховують. У харчових силіконах наприклад інколи буває неправильний PDMS. Правильний «медичний» силікон роблять на основі етилхлориду. Це можна базово перевірити, запитавши у виробника. Якщо прямо не відповідають, значить, це токсичний метилхлорид. Для технічних цілей він буде ок, недовговтривалий контакт по типу насипати каші і з’їсти ок, але для медичних цілей, чи інтенсивної взаємодії як у моєму проєкті — ні.

По-друге, зшиваючий агент і відповідний каталізатор. Існує два основних види реакцій: силікони на платиновому каталізаторі і силікони на олов’яному каталізаторі. Побічні продукти та каталізатор цих реакцій залишаються всередині готового силікону. Олово дуже токсичне, тому абсолютно весь медичний і харчовий силікон роблять на основі платини. З силікону на олов’яному каталізаторі часто роблять фігурки та технічні вироби. Просто тримати його сухими руками чи поставити на поличку — нічого не буде, там всеж треба довготривала або інтенсивна взаємодія. Олово поширений каталізатор бо працювати з таким силіконом простіше.

І третє, останнє — наповнювач, зазвичай діоксид кремнію. Він дешевий, нетоксичний. Зазвичай з ним немає проблем.

Отже, «правильний» медичний силікон це:

• PDMS на основі етилхлориду.
  • Реакція на платиновому каталізаторі.
  • Типовий наповнювач із діоксиду кремнію.

До суміші часто ще додають інгібітор, тобто сповільнювач реакції для зручності. Тут буває різне, тому гуглімо конкретно який у вас інгібітор і читаємо, що воно таке, бо воно залишиться в кінцевому продукті. Або беріть «швидкий» силікон, їм не так зручно користуватись, бо стигне прямо на очах, але це по суті просто чиста суміш без інгібітора.

Чому іноді силікон «пливе»

Це може статися через порушення технологічного процесу, коли додають занадто багато PDMS або розбавляють іншими PMS, або додали забагато наповнювача, тоді він «тріскається». Це робиться для здешевлення або навмисного погіршеня механічних властивостей. Деякий силікон спеціально роблять таким, наприклад електротехнічний силікон має легко демонтуватись за потреби. Якщо ви самі відливали силіконовий виріб і отримали такий негативний ефект — ймовірно вам треба використати інший силікон, або інші додатки до силікону. Наприклад неправильний барвник теж може викликати такі ефекти.

Транспортування та зберігання

Готовий силікон дуже хімічно інертний та температурно стійкий матеріал, але реактиви з яких його роблять, так звані «компонент А» та «компонент Б», не такі. Ці компоненти не можна зберігати у холоді чи жарі, і є термін придатності приблизно у рік.

Уявімо, як такий компонент декілька місяців у діжці їде просто неба кораблем із Китаю, через купу кліматичних зон, холод, спека, постійня тряска для більш рівномірного «псування» компоненту, а потім ще й на складах до півроку стоїть. Як наслідок ви отримуєте компоненти, які майже вичерпали термін придатності та зберігалися з порушенням. Тому якість силікону перш за все визначає дальність логістики. Для медичного силікону ще буде важлива чистота приміщень де його виготовляють, щоб не було випадкових домішок.

Перевірити, звідки реально везуть ваш силікон, можна попросивши фото тари, у якій імпортер отримує силікон від виробника. На діжці, відповідно до норм міжнародних перевезень, буде паспорт продукту, де вказано окрім бренду ще й реальний завод-виробник та термін придатності.

Найкраща якість буде у місцевих виробників, звісно, при умові дотримання техпроцесу. Найпоширеніший «якісний» силікон в Україні польського виробництва, просто тому що везти недалеко. Силікон більш дальнього зарубіжного виробництва, яким би якісним він не був від початку, до вас приходить простроченим.

Чи існує український виробник силікону

В Україні є виробник силікону, однак він навіть не має власного вебсайту. З огляду на комерційний зиск, я не хочу розголошувати цю інформацію. Дозвольте залишити це зі мною.

У будь-якому випадку, рекомендується шукати виробника, логістично розташованого якомога ближче до вас. Обов’язково перевіряйте паспорт товару, зокрема місце його реального виробництва та термін придатності, який там точно вказаний.

Насамкінець, важливо пам’ятати, що якість матеріалу безпосередньо впливає на кінцевий продукт. Тому, витративши час на ретельний вибір постачальника, ви забезпечите стабільну якість своїх виробів і підвищите рівень задоволеності ваших клієнтів.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

а можна будь ласка інформацію про виробника силікону в особисті або на емейл [email protected]. дякую

Наскільки важко зробити щоб кінцевий продукт вмів залишати на собі синці, странгуляційні знаки і т.п.? Тимчасові звісно, із можливістю «скидування» стану. Щось типу багатошарової структури, де у більш глибших шарах будуть мікрокапсули із барвниками, які від механічного впливу витискалися б у зовн шари. А для скиду — продумати якийсь механізм повернення барвнику до капсул (мб трохи подібно як e-ink у читалок).

Попит буде доволі вузький, але за ексклюзиви (особливо персоніфіковані) можуть давати на порядки більші суми.

Дещо з цього заплановано, але реалізувати синці буде можливо складно. Технічно — є ідеї, але з якого разу вдасться підібрати правильний матеріал і параметри — сказати важко. Це може бути дорого

Я не знаю, яка ситуація з лібідо у хлопців на фронті, але думаю

проєкт сучасної анатомічно правильної силіконової секс-ляльки робота ціною до 1000 доларів

міг би задовольнити їхні потреби, якщо такі є. А взагалі цікаво було б провести дослідження, які солдати краще воюють — сексуально задоволені чи невдоволені.

Ще варіант використання — завозимо сотні таких ляльок фурами на фронт і даємо росіянам їх захопити. А коли вони відволікуться на це — будуть більш вразливі до атак (менш сконцентровані на фронті).

Вже краще ляльку у вигляді покоцаного торса у формі, який із відстані до 1 м виглядає достатньо реалістично, рухає руцями і кличе на допомогу тіпа «братішка памагі». А коли детектить, що поряд хтось є — робить джага-джага

Там у них інші методи) але для практики медикам річ незамінна. Дещо подібне роблять в Європі, але там сертифікований реалістичний медичний манекен з Європи коштує не один десяток дронів. Думаю наші медики побачать мені відсутність сертифікату, а такий манекен дозволяє багато чого відпрацювати більш реалістично. Наприклад манекен може вириватись і матюкатись.

Не той проект на який ми заслужили, але той проект, який нам потрібен.

Реєструйте профіль де вас можна підтримати фінансово

додам у наступному звіті, це треба подумати куди його, і де

Один з популярних сервісів, який багато у кого бачив — buymeacoffee.com

Нарешті щось корисня для малоїбущіх предствників нашого суспільства!

Я взагалі не розумію, чому бачу цю статтю на геймдев доу (це не запитання і не потребує розʼяснень)

Оце я сам не знаю, вона чомусь у мене і там і там світиться

Давай тест тюрінга
Порівняти кадровицю і ляльку

Якшо погано мить, то заразишся

Хіба що попріє. Не діліться лялькою з незнайомцями.

Снід не заробиш, а от від поганого очищення якусь нехорошу інфекцію підхопити можна, не вводьте в оману своїх читачів такими жартами

Там не може потрапити щось, чого навколо ляльки, або на нас самих не має. Тобто, перш ніж виникне серйозна проблема, будуть численні натяки, що ляльку потрібно помити. Я також розмірковую над додаванням срібла до силіконової суміші. Це поки що лише ідея, і я не впевнений, чи реалізую її. Проте в аналогічних ситуаціях, наприклад у туристичному одязі, використання срібла дозволяє активно потіючій людині не митися до двох тижнів без помітних наслідків, що, безумовно, є більш ніж достатнім терміном.

Всередині людини і в навколишньому середовищі є дуже багато всього, що здатне викликати хвороби. Та ж застуда або ГРВІ — людина не обов’язково заражається вірусом зовні, просто в якийсь момент імунна система може пропустити через ослаблення, наприклад, від переохолодження. А тепер стосовно недостатньої очистки силікону від органічних виділень. Таке середовище буде ідеальним для розмноження патогенних бактерій через доступність органічного продукту , тобто харчування, а також відсутність негативних умов для них, як от прямого сонячного світла чи імунної системи живої людини, яка стримує розвиток, ну наприклад ентерококу, який є в усіх людях. Так от, якщо ви хочете постачати такий продукт, то вам треба прописати в інструкції необхідні заходи для чистки і бажано порекомендувати засоби. А якшо постачатимете ці засоби, то це додаткове бабло з тих, кому вже тлвар впарили

Ну, це вже просто невігластво. Кожна бактерія або вірус має свій спосіб передачі. Мова йде про дотик, отже, і про захворювання, що передаються через дотик. Такі захворювання — це, зазвичай, грибки (молочниця). Не шарте ляльку, промивайте її в душі, і все буде в порядку.

Ви її плануєте безкоштовно шарити чи здавати в оренду за гроші?

Я не планую таких товарів в принципі мати. Особливо якшо воно ще й мейд ін юкрейн. Мені не подобається, коли через невігластво піддається загрозі здоров’я людини

Доу стає українським хабром :)

і чесно, я про це мрію останні три роки

Концпептуально — навіть навпаки, хоча дана тема явно і не про геймдев

Але думаю, до «розширення» форума і відповідної відсутності флуду ще доростемо, а поки — йой, най буде

До речі, може хтось знає яка ціна і де можна купити кусочок аерогеля?

Мова так розумію про листовий тонкий аерогель? Ви за адресою. Є два основних світових виробника, один із них — власник емігрант з росії, з повною ватою в голові, а другий — власник американець українського походженя. Символічно. Інші виробники роблять «технічний» аерогель дуже великої товщини. Зверніться до Берлоги, виробника гамаків із Києва, я знаю вони замовляли партію, у них точно є зразки.

Один із моїх попередніх проектів був пов’язаний з аерогелем.

Мені треба типу такого, напівпрозорого для фізичних демонстрацій upload.wikimedia.org/...​ons/2/2c/Aerogel_hand.jpg

Такого в продажі ніде не бачив. Зазвичай він у вигляді чогось схожого на білу агровату і з нього «сипляться» запчастини, без зовнішнього шару використовувати незручно.

Нарешті нормальні топіки, а не оці ваші безкінечні емігро- та тцк-срачі.
Бажаю автору успіхів, тримай в курсі!

тцк-срачі.

Це не срачі, а скоріше «плачі» :)

Підписатись на коментарі