Статистика Steam: на контролерах Xbox грають майже 60% користувачів, а на гаджетах від PlayStation — 26%

Команда Steam розповіла, якими контролерами користуються гравці на платформі, а також розказала про нові функції для них. Розробники зазначили, що дедалі більше користувачів Steam грають в ігри з контролером. Тому команда поділилася даними щодо їх використання контролерів.

Статистика використання контролерів у Steam:

• з 2018 року середнє щоденне використання контролерів потроїлося з ~5% до 15%;
  • приблизно в 42% сеансів із контролером використовується введення Steam.

За цей час також змінилися вподобання щодо самих контролерів:

• у 59% сеансів використовуються контролери Xbox;
  • у 26% — контролери PlayStation;
  • у 10% — Steam Deck.
«Оскільки використання контролерів зростало, наша команда продовжувала роботу над вдосконаленнями та додаванням функцій, завдяки яким досвід гравців став ще кращим», — додають в Steam.

Серед нових функцій команда зазначає:

• оновлення режиму Big Picture: Steam повністю змінив досвід використання контролера на платформі, перенісши інтерфейс Steam Deck на великий екран;
  • новий, спрощений конфігуратор контролера;
  • прицілювання за допомогою гіроскопа;
  • віртуальні меню для десктопного клієнта;
  • підтримка контролерів PlayStation: у співпраці з Sony команда покращила підтримку контролерів PS, зокрема DualSense Edge, і тепер має можливість автоматично підтримувати майбутні геймпади сторонніх виробників за ліцензією PlayStation;
  • підтримка контролерів Xbox: Steam випустив драйвер для Windows, який дає нам змогу надійніше підтримувати контролери Xbox One, зокрема задні кнопки контролерів Xbox Elite.

А якими контролерами користуєтеся ви? PlayStation, Xbox чи іншим? Загалом, на чому вам зручніше грати — на клаво/миші чи геймпадах?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це мабуть пораховані всі геймпади, що використовують XInput

у 59% сеансів використовуються контролери Xbox;

Контролер xbox просто кращий за DualShock / DualSense.

думаю, что большинство пользователей DualSense’ов это те, кто просто имеет плойку на хозяйстве и иногда поигрывает на ПК

Оскільки весь день працюю за комп’ютером, можливсть змінити клавіатуру і мишу на геймпад під час ігор класно допомагає пререключитися.

Для порівняння (і для «It takes two») брав і XBOXівський і PlayStationівський. Dualsense був класним, особливо мені подобалися функції тачпада і налаштування його зон під різні кнопки. І підсвітка, вона крутезна, якщо не зважати на те, що під час гри ти дивишся на екран) Але зазвичай всі підказки в іграх у форматі ABXY, що трохи ускладнювало використання Dualsense. А якесь оновлення Steam все зламало і XBOX-контролер вийшов в топ. Та й за своїм практичним ергономічним дизайном він дещо зручніший.

Є й ще один мінус в Dualsense. В нього незйомні акумулятори і коли він сідає, треба ставити контролер на зарядку. В той час як при використанні XBOX-контролера я просто міняю акумулятори на заряджені, а розряджені ставлю на зарядку, продовжуючи гру.

І варто розуміти, що ігри на ПК майже не підтримують основну фішку Dualsense з вібрацією і адаптивними тригерами. Список до 7 ігор був коли я його купляв, і вони мене не цікавили. Звісно, є всілякі сторонні додатки, які дозволяють обмежено імітувати деякі оригінальні функції, але вони не дадуть досвіду гри тим самим контролером на PlayStation.

Як би там, піся цієї новини дам свому Dualsense ще один шанс.

Ще один мінус дуалсенса — дуже тендітні стіки. Якщо грати активно в якісь кооп ігри, чи змагальні ігри — летить дуже сильно :(

Підписатись на коментарі