Користувачі Steam витратили близько $19 млрд на ігри, які не запустили жодного разу

За даними видання Tech4gamers користувачі Steam витратили близько $19 млрд на ігри, які не запустили жодного разу. Журналісти припускають, що зараз виходить так багато ігор, що люди просто не мають часу, щоб пограти у них.

Про це свідчить, зокрема, і квітневий звіт аналітиків з NewZoo The PC & Console Gaming Report 2024 — гравці витрачають більше часу на ігри, які вийшли шість і більше років тому. Це понад 60% ігрового часу минулого року. При цьому на топ-5 старих ігор припало 27% усього ігрового часу. Мова йде про Fortnite, Roblox, League of Legends, Minecraft та Grand Theft Auto V.

А ви як думаєте, чому склалася така ситуація? Чи є у вас у бібліотеці ігри, які ви жодного разу не запускали? Розказуйте про них в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я є в тій статистиці :)

Цікаво, чи є ще хтось як я, хто жодного разу не грався в тому Steam? Я навіть не знаю що це :)

Я думаю багато в чому впливає на це ранній доступ — геніальне фіча в стім , насправді, хоча валв і не були першими хто це придумав, просто вивели на наступний рівень. Так от, я досить багато дуже крутих ігор купив в ранньому доступі задля підтримки розробників, але грати в них в ранньому доступі нема бажання. Зате який це кайф, коли ти повертаєшся до гри яку купив хоч і рік або більше назад і вона вийшла з раннього доступу і вона в результаті вийшла дуже крута ти граєш і кайфуєш. Свіжий приклад пройшов Forgive me father — дуже класний інді ретро шутер. І відразу пішов купляти другу частину але вона виявилася в ранньому доступі. Все одно купив — але грати буду коли вийде в реліз.

по ощущениям, половина этой суммы — из моего кармана )

как и многие, часто покупаю то, что когда-то спиратил и давно прошел

часто покупаю игры только потому, что их разработчики из Украины

а вообще, для меня порой трудно не добавить игру в коллекцию, если она вроде как хорошая по отзывам, с правильной региональной ценой да еще и со скидкой от 50%

зы. сегодня, кстати, Summer Sale начинается )

І при цьому чоловіки з жінок стибуться з їх любові до безглуздих закупів :)

Імпотенція на ігри. Та і ігор немає нормальних взагалі. Весь цей кал навіть запускати не цікаво.
Чекаю на сталкер та і все. Потім мабуть вже гта 6

В мене 2 причини.

1) Багато ігор я купив як вдячність розробникам, бо колись грав в піратські копії. Вважаю, що треба віддячити Apogee Entertainment і ID Software за моє чудове ігрове дитинство. Але я не запустив більшість цих дрібних старих ігор.

2) Інша причина — це абсолютно неадекватна складність сучасних AAA ігор. Дивишся відео з гри і розумієш — годин 3-5 лише на розібратися, годин 20-30 основного сюжету, з урахуванням мого стилю гри — разом буде 50-60 годин. Так я не запустив декілька куплених ігор з красивою атмосферою і неадекватними механіками. З цієї ж причини я пограв 2 години і закинув: Hogwarts Legacy, Hunt Showdown, Elden Ring, Middle Earth Shadow of War, Kingdom Come — не одна тисяча витрачених грошей. Творці ігор таке як зациклились на цих «нових механіках» і особливих рівнях складності. Власне, я не купив декілька ігор саме тому, що творці обіцяли нові механіки, а я їх вже просто боюсь. Я хочу просто розважитися, але складність така, що після тижня перерви треба знову навчатися грати. Для мене особисто верхня межа складності механік настала на The Witcher 3, Far Cry 5, Horizon Zero Down. З ідеальних в цьому сенсі ігор можу назвати RE: Village, Metro, Wolfenstein the New Order, Doom — сюжет достатній, механіки прості, звичні, інтуїтивні.

Так і є, купляю бо можу і хочу підтримати, старлкер 2 предзаповив в 2 місцях, відьмак мабуть купив 4 магазинах і так багато для яких ігор. Також про складність, якщо є режим «сюжет» то іграю на ньому якщо нема то можу і чіти заюзати, в мене не так богато часу і бажання щось проходити по хардкору, але пограти самому краще ніж просто дивитись на ютубі гру.

пограти самому краще ніж просто дивитись на ютубі гру.

Щира правда

ви просто постаріли, нічого там прямо лячного немає. граю в усе свіже — навпаки бачу примітивізацію й казуалізацію багатьох старих механік
насправді просто зараз, з віком ми усвідомлюємо чого час життя вартий, й дуже складно психологічно виділити 300 годин на улюблену гру, а раніше — особливо в дитинстві — ти просто не паришся цим
також звісно шо з віком, ми просто заморюємся більше, особливо якщо ведемо неактивний образ життя — а розбиратися з чимось в замореному стані просто ліньки й тому не можемо дозволити запустити гру на 60+ годин навіть якщо є пара вільних годинок — бо «ну це ж так, ноги намочити», й відповідно знову відкладаємо на потім

Журналісти припускають невірно. Якщо б це була причина, і у людей не було б часу, то вони б не купували ще ігор, в які немає часу пограти.

Я думаю, у більшості є ігри, в яких награно або 0, або пару годин (типу пройти туторіал).

І причина, звісно, не одна. Це як ділити весь світ на чорне та біле. Однією з причин може бути, що купуєш кота в мішку. Типу як я купив Elite Dangerous, пограв в неї 2.5 години і більше не зміг. Хоча по жанру мені 100% повинна була зайти.

Те, що купують старі ігри — або в колекцію по знижці (такі і грати не будуть), або там бандл, з якого вони хочуть пограти лише в одну гру, або грали в піратку і хочуть віддячити.

Ще однією причиною може бути те, що купуєш гру по знижці, а потім не хочеться грати в неї. Тому я себе питаю — чи буду я грати в наступні півроку в неї? Якщо ні, то навіть з великою знижкою не купую, не люблю бути плюшкіним. Ачівки і кількість мене не цікавить.

Всі ці причини не через велику кількість ігор. Якщо б вона була велика, і була велика кількість достойних ігор, вони б грали в нові, не логічно?

Якщо б це була причина, і у людей не було б часу, то вони б не купували ще ігор, в які немає часу пограти.

А якщо вони їх купляють по знижках «на потім»?

ці знижки періодичні. Якщо потім ніколи не наступить, типу півроку+, то сенсу купувати немає.

Ну чого це невірно. Я купляю, хоч знаю, що не маю часу грати. Вірніше, купляв до 24 лютого. Якщо доживу до фінансової пенсії, буде чим зайнятися)
Але багато дійсно купляв, щоб віддячити розробникам, чиї ігри піратив у дитинстві.

я про те що це далеко не перша причина, ну і не основна. Тому невірно. «Чому люди не знайомляться? Бо грають в комп ігри». Винуваті ігри © — так і тут

Брав багато ігор в моменти роздач або великих знижок. Планую пограти в майбутньому, але черга дуже велика, тому невідомо коли зіграю

Купив цілу пачку старих ігор просто щоб віддячити розробникам, за шедеври яких не міг платити, коли грав в них у підлітковому віці.
🌞

А там вже інший видавець, або команди розробки вже більше не існує...

Я так по платній підписці в Oculus Quest накачав ігр, які не запустив жодного разу)
Просто немає натхнення з ними розбиратися, зате старі ігри перепроходжу по десять раз)

Може, тому що нові ігри однакові або безідейні? Лише невелика кількість експериментують з чимось новим, однак не завжди отримують увагу, на яку заслуговують.

нові ігри однакові або безідейні

Не впевнений, що саме в цьому проблема. Он Stellar Blade цілком собі безідейна, а наклад вже понад 1 млн.

Підписатись на коментарі