Мій випадковий твіт згенерував продажі грі, яка провалилась

Я маю хобі іноді погортати «Чергу знахідок» в Steam в пошуках нових цікавих ігор від українських чи просто інді-розробників. Мета — знайти щось, що не отримало уваги і дарма. Так я знайшов гру Caribbean Crashers. Це дуже простий клон Angry Birds в сетингу піратів. В іншому випадку я б пройшов би повз, але побачив там українську мову в спису підтримуваних і вирішив придбати, щоб перевірити. Гра коштує зі знижкою 13 гривень — і 26 без неї.

Погравши буквально п`ять хвилин (гра ще «сира») і зробивши знімки з українською мовою, я вийшов. Написав короткий відгук і навіть подумав, що не буду її повертати суто, щоб підтримати розробника з Америки за додавання нашої мови. Потім він відповів на мій відгук, і мені здалось це кумедним. Тому я виставив про це твіт в Х. У відповідь залишив посилання на гру.

Не зрозумілим для мене чином він отримав швидко вподобання від моїх друзів, а потім ще більше. Після першої сотні я вже подумав: «Ого, як багато, зламав алгоритм, хах». Робочий день закінчився, я пішов у справах і перестав стежити за цим. А коли повернувся, то буквально був в шоці: там було вже більше 1000. Насправді я і досі не розумію, чому людям це сподобалось і викликало бурю репостів. Наразі цей пост і його охоплення виглядають приблизно так.

Розробник додав мене в друзі, щоб подякувати за підтримку його першої гри. Ми трохи поспілкувались, можу виділити пару головних моментів: він планує тепер доробити гру. Гру йому допоміг зробити теж хлопець українець, він дуже вдячний за підтримку українців: виявилось, що він з Фінляндії (FL в мої голові чомусь була Флорида) і кумедно лається на росіян в розмові та вірить, що Україна їх переможе.

Проте гадаю, найцікавіше це те, скільки продажів згенерував цей твіт. До цього у гри не було навіть рейтингу, вона мала чотири відгуки, з яких два з безкоштовних активацій. Враховуючи приблизні дані з Steam DB і мої навички гадання на кавовій гущі, я думаю, що там було десь від п`яти до десяти продажів. Спілкуючись вчора, на питання, скільки стало купівель з України (інформація була актуальна на вечір), розробник назвав:

Звісно, гра від додавання мови не стала кращою, і цей твіт випадково зробив такі продажі, але це цікавий кейс. Він доводить гіпотезу, що Х може генерувати гарні продажі без бюджету для інді-ігор, а також те, що ідеальна формула — це короткий текст і картинка (чи GIF-анімація). Звісно, ще і те, що українці завжди раді щирій підтримці та справді купують ігри-розробників, що її демонструють. Особливо, якщо вона коштує 13 гривень :))

Завершу цей текст прикладом того, як зараз виглядають охоплення мого відгуку і загалом відгуки під грою, а також його постом після цього каскаду продажів. Дякую за увагу!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось16
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Нещодавно я випустив в Steam свою першу гру під назвою Bird Feather: Aquamarine World. Гра також має українську назву Пташине Перо: Аквамариновий Світ. У гру можна грати будь-якою мовою. Про цю гру я писав на форумі ось тут — Моя перша гра в Steam про пташку вже вилетіла.

P.S. — я у соцмережі X: twitter.com/AndriumGames

Знаю вашу гру (є в бажаному), а от Твітер не знав, але виправлено :)

Трохи попушили, і ще подарував копію другу, який швидше ніж я зіграю, тож буде продаж з відгуком.

В світі взагалі бачна така тенденція, що провальні або непопулярні ігри привертають увагу подібним чином. То твіт, то який втомлений стрімер вирішив пограти.
Тим не менш, сила донесення має бути немалою. 6 тисяч лайків у твіта!

Згоден, тож тут суто повезло, що щось пішло не як завжди

Кириле, а можеш і мене потвітити з моїм Son of Perun Kharkiv? Це найкраще, що я зробив. Хоча всі вважають, що краще за 22 я не робив нічого

1) Це ж суто випадковість, бо всі тепер просять повторити фокус.
2) Я у Вас в бані, бо коли мене тегають під вашими постами не бачу їх.
3) Висловився об’єктивно негативно про три ваші крайні гри, саме тому, мабуть і в бані. Проте вірю, що Космоодісея це не випадковість, просто шутери вам якось не даються.

Спробував придбати, пише що неможливо через накладені США обмеження торгівлі...

Можу спробувати подарувати, якщо не виходить придбати

Хотілось самому придбати, щоб розробника підтримати... Можливо проблема в тому, що зараз на Бомбассі і інтернет тільки від провайдера кабельний. Трохи пізніше, спробую через мобільну мережу.

Довелося піднятися на дах, щоб зловити мобільну мережу, але після цього вийшло придбати гру.
Що дуже дивно, зважаючи на те, що я не знаходжусь на ТОТ і провайдер кабельного інтернету український, а Стім, як я зрозумів, подумав що я на пРаші знаходжусь.

Так це відома проблема, в Донецькій област Steam точно не дає роботи покупки без VPN( Так навіть в Краматорську я мав з цим проблеми, про це провайдери знають, але це суто приколи сервісів, в нас таке ще з 2014 інколи бувало, особливо ближче до лінії розмежування, там росіянське працювало краще за міжнародне

Найпростіший варіант крамниця на мобільному + український безкоштовний VPN Сlear від MacPaw, знайомі військові кажуть що ця зв’язка працює окей)

От і ж я військовий, але ніколи раніше з таким не стикався, а про VPN, чомусь, не подумав... Хоча це дуже логічно)

Грати і завантажувати ніби дає і без цього

А мені сподобалася ця стаття. Дуже пізнавальна. Вподобайка.

Підписатись на коментарі