«Одна з найкращих ігор року для Xbox». Враження від демоверсії S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl на Summer Game Fest 2024
Українська студія GSC Game World привезла на Summer Game Fest 2024 нову демоверсію своєї прийдешньої гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Журналіст видання Windows Central пограв у неї та поділився своїми враженнями.
- Автор тексту одразу зазначив, що ніколи не був фанатом серії і демо на 30 хвилин стало його першим знайомством з всесвітом «Сталкеру». Однак він одразу зазначив, що друга частина шутера виглядає чимось особливим. В першу чергу журналіст звернув увагу на приголомшливий вигляд гри. Візуальна вишуканість, просунуті моделі персонажів та деталізація навколишнього середовища, за його словами, створюють надзвичайно похмуру, зловісну та напружену атмосферу.
- Ще один аспект гри, який особливо запам’ятався оглядачу — відчуття реальності персонажа та небезпеки для нього. Автор зазначає, що це не просто бойовик і головний герой не має здібностей Майсра Чіфа чи Думгая. Це проста людина, «with very squishy insides». Саме тому в Зону все тебе може вбити.
- При цьому керування складне, однак воно не погане. Те як рухається чи цілиться персонаж постійно нагадує про купу спорядження на ньому і що зброя за своєю природою неповоротка.
- Втім, автор відзначив — під кінець свого проходження він все ще не знав, що точно робити. Гра інколи штовхає гравця в потрібному напрямку, однак частіше за все ти лишаєшся сам на сам з Зоною. Навіть коли це стосується нової механіки, яку потрібно опанувати.
«S.T.A.L.K.E.R. 2 жорсткий, навіть в цій початковій демоверсії. Ближче до кінця ігрової сесії я зіткнувся з жахливим, швидким і могутнім ворогом, який став майже повністю невидимим. Навіть коли мені вдалося зафіксувати монстра, ця істота витримала вражаючу кількість пострілів, перш ніж нарешті впала. Я визнаю, що мені знадобилося кілька спроб, щоб пережити цю зустріч, і це стало ще одним нагадуванням, що дослідження Зони — це не випадкова прогулянка околицями», — описує свій досвід журналіст.
Він підкреслив, що заінтригований грою і хоче дізнатися, які ще таємниці зберігає Зона. При цьому автор зазначає, що в грі є простір для оптимізації та покращення, але шутер має всі необхідні елементи, щоб стати чимось справді особливим і однією з найкращих ігор року для Xbox.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів