Креативний директор польської компанії вимагав від працівників відвідувати сауну. А які дивні вимоги були у ваших роботодавців?

В польському геймдеві розгорівся дивний скандал — креативного директора невеличкої студії Spectrum Studio Яцека П’юрковського розкритикували за те, що він вимагав від розробників відвідувати сауну голими, щоб «краще підготуватися до розробки гри».

Річ у тім, що Spectrum Studio працює над грою, в якій потрібно керувати сауною. Зазначається, що це буде суміш Life is Strange, Final Fantasy, Heart of Darkness, The Turyst та Tony Hawk’s Pro Skater 2.

«Головний герой буде саунамайстром і буде відповідати за виступи в різних саунах (запахи, музика, хореографія, все)», — йдеться в описі вакансій артдиректора студії.

Втім, під час спілкування П’юрковського в коментарях з наративною дизайнеркою та письменницею Олександрою Вольною, остання зазначила, що креативний директор заявив — відвідування сауни разом з командою оголеними є частиною робочих обов’язків Spectrum Studio. Сам П’юрковський у відповідь зазначив, що «його наративні дівчата мають відвідувати з ним сауну, щоб створити дивовижний сценарій для підтвердження концепції».

Користувачі соцмереж розкритикували Яцека за таку вимогу. Наприклад, до критики приєднався креативний директор іншої польської ігрової студії The Astronauts Адріан Хмелярж. По-перше, він зазначив — ідея, що ніби-то «творець повинен пережити щось особисто, щоб створити переконливу, глибоку історію «варта лайна». По-друге, якщо це було обов’язково, то потрібно було просто чемно попросити колег вибрати для них зручну форму, час та компанію і надати кошти. За словами Хмеляржа, цим роль креативного директора мала обмежитися.

Вимога відвідувати сауну з керівником оголеними — дивна, в цьому немає сумнівів. Можливо, у вашій роботі теж були дивні вимоги від роботодавця? Діліться досвідом в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якби я був хазяїном ІТ компанії — то обов’язково набрав би штатних «масажисток чресел» і заохочував працівників користуватися їх послугами (може як раз від виглядом сауни).
Зараз мені 50+ і гормони мені вже не докучають. Але я добре пам’ятаю себе у 20 — 25 років (я тоді ще не пізнав «жриць кохання») і дивуюся як я взагалі міг працювати і думати про роботу, якщо «основний інстинкт» не задоволений?
Отже роботодавець має бути зацікавлений аби підлеглих нічого не відволікало від роботи: ні порожній шлунок, ні постійний «стояк».
Також у моїй ІТ компанії HR департмент також працював би як шлюбна агенція! Не вірю що в Україні так важко було б знайти наречених для хлопців з зарплатою у 10 разів вище середньої. Єдина причина — справжні ІТ-задроти ніколи самі не підуть шукати! Але ж для такого і є рекрутинг аби шукати потрібних людей.
Неодноразово переконувався що жонатий ІТшник — набагато кращій працівник! По-перше йому треба гроші (бо жодна жінка ніколи не скаже «ти забагато заробляєш»). По-друге він охоче буде затримуватись в офісі або навіть приходити на вихідних (усе краще ніж на городі у тещі!). По-третє він справді боїться звільнення (бо іпотека, кредити, жінка вижене безробітного).
Отже якщо на роботі треба не тільки сидіти, а ще й робити щасливими менеджера, клієнта, гравця — то цілком логічно що і компанія має попіклуватися про щастя своїх співробітників.
Думаю логічно припустити що щаслива людина і працює краще і вигоряє не так швидко.

Тю. Не подобається, то не треба там працювати. Ніхто ж не змушує.
Керівник має право набирати собі в команду людей за будь-якими критеріями. Це вільний ринок. Багатьом не сподобається, а комусь як раз ідеально. Треба відходити від ідей соціалізму і комунізму, коли все у всіх однаково і по стандартам держави.

Я вот не удивлюсь если такое можно подвести под домогательства

Страшно представить, на какие меры нужно будет идти ему и коллегам, если нужно будет писать сценарий про героиновых наркоманов.

Хмелярж

Чи питали автори статті в носія мови, як звучить це прізвище? Вірно буде «Хмєляж»...

Яцека П’юрковського

В цьому прізвищі в оригіналі «П» м’яке, тобто апострофа там не може бути...

Є така річ, як польсько-українська транскрипція. Згідно з цими правилами «Pió» передається українською як «П’ю».

Згоден, правило недосконале, наприклад наведене в правилах прізвище Wiewiórka передається згідно з правилами як Вев’юрка, цебто з твердими приголосними [в], хоча в оригіналі обидва приголосні м’які. Але є правила.

а бабадзака мабуть змушує лазити по болотах

Чесно кажучи, деяким колегам було б корисно почати хоча б з душу...

У мене на попередній роботі був душ. Народ хто їздив на роботу на лісапедах або ходив з ранку в зал і не встиг там сходити мились. Та взагалі були такі скажімо сильно повненькі дядьки які дуже пітніли і теж в обід приймали душ.
Досить крута опція.
Зараз теж на роботі душ (правда працюю з дому :-) )

Страшно уявити що б він вимагав якби був розробником там Postal2

Але звідки він «Пьорковський», адже польське ió після p передається українською як «П’ю» згідно з польсько-українською транскрипцією. Польське ió — завжди «ю» чи «йу» й ніколи «йо» чи «ьо».

То як краще? Порадьте, а я виправлю.

П’юрковський згідно з польсько-українською транскрипцією.

Heart of Darkness гра мого дитинства !
Я її тоді називав грою про мальчика і його собаку — це гра від творця Another World
Тому — сауна так сауна

Підписатись на коментарі