Офіційний аккаунт Assassin’s Creed заблокував японського історика за критику самурая з нової частини гри
Офіційний акаунт Assassin’s Creed заблокував японського історика Кенжі Ямамото, який спеціалізується на історії періодів Сенґоку та Едо в Токійському університеті. Причиною стала його критика темношкірого самурая Ясуке. Він стане одним з головних героїв прийдешньої Assassin’s Creed Shadow.
Однак є важливий нюанс. На відміну від багатьох пересічних геймерів, які сварили гру від Ubisoft за просування «сучасного порядку денного», Ямамото не обговорював питання раси персонажа. Ба більше, він підтвердив, що така історична фігура дійсно існувала і в цьому немає жодної проблеми. Претензії в історика виникли саме до його статусу самурая.
«Що ж, мене заблокували на офіційній сторінці Assassin’s Creed у X за те, що я говорив правду. А все, що я казав, це те, що Ясуке не був самураєм. Ніде не написано, що він точно був самураєм і вони це знають. Тому заблокували мене за те, що я продовжую це доводити. При цьому я маю ступінь магістра азійських досліджень з акцентом на історію Японії та спеціалізацією періодів Сенґоку та Едо в Токійському університеті. Ясуке не був самураєм. Подумайте ось про що: коли Нобунагу змусили вчинити сепуку разом з усіма його самураями в Хонно-дзі, чому Ясуке дозволили піти? Тому що він не був самураєм і йому не доводилося вчиняти сепуку», — зазначив він.
Нагадаємо, що ігровий продюсер Wargaming Олександр Соловейко в матеріалі до спеціального режиму World of Tanks, який присвячений річниці висадки союзних сил в Нормандії, розповів про суттєву різницю між поняттями «historically accurate» та «historically correct». За його словами, «historically accurate» це коли дотримані всі умовності історичної події чи явища аж до кольору пікселя на техніці. Своєю чергою «historically correct» полягає в тому, щоб там, де це можливо, дотримуватися історичної достовірності.
40 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів