Творці S.T.A.L.K.E.R. 2 урізноманітнили персонажів чи віддали належне «легенді» про темношкірого сталкера з першої гри

На презентації Xbox Games Showcase студія GSC Game World представила новий трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. В ролику є сюжетні кадри з персонажами, і один з них — темношкірий.

Цього NPC можна побачити на фрагменті, який розпочинається під кінець другої хвилини відео. Судячи з усього, він буде торговцем в одному зі сховищ на території Зони.

Загалом події S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl відбуваються у сучасну епоху, і глобалізацію ніхто не скасовував. На полювання за артефактами цілком могли приїхати вихідці з віддалених країн.

Проте цікава ваша думка, спільното. Як ви ставитеся до расового різноманіття в S.T.A.L.K.E.R. 2? Чи пам’ятаєте анекдот про темношкірого сталкера з перших частин? Пишіть думки в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Соромно що «редакція» створила цю тему для обговорення.
Схоже чим більше ком’юніті скаржиться на трешові теми, тим більше редактори будуть спамити новими видами крінджу.

Я не бачу сенсу виносити це навіть на обговорення. У нас що настільки ізольована країна? Он багато ьемношкірих студентів вчиться в нас, хіба не міг один такий студент якось потрапити в Зону Відчуження? Наприклад, через якісь проблеми, борг тощо. Тому я навіть не бачу сенсу виносити це на питання. Виглядає цілком нормально

Подібні новини добре показують стан розвитку країни.

Мені більше сподобалось, як вчора від трансляції сталкера розірвало росіян. Кидали зетки, писали «гойда» і «перемоги не будет» в чат як боти, а потім те саме на форумах. Від чорного хлопця теж дуже добре бомбануло, а ще й сидять і ниють, ще не буде россійської озвучки і от тому... ВОНИ БУДУТЬ ГРУ З ТОРЕНТІВ КАЧАТИ xDDD

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Є темношкірий уродженець Харкова, що приймав участь у ліквідації наслідків ЧАЕС. Чи не є торговець з ролика його сином чи онуком?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Це напівміри, треба було змалювати NPC з Чорного Властєліна, так би мовити втілити в життя.

Як зробити щоб хлам з геймдев-а не появлявся у dou.ua/forums ? Бісить нереально.

А так можна?
Може 5 доларів абонплата за без гейдевц
І 10 щоб коментувати

легенда про чорного сталкера ожила ;)

Ага. Зробили ще крінджовіше, з явним глузуванням над расою (бо хоррор історії про чорного сталкера, дємбєля, альпініста ітп явно не про колір шкіри)

Скоро дійде до того, що і сталкер стане з повісточкою....

Сталкера мобілізують?

повістка в США О_О
повістка в Україні Х_Х

Власне канонічно виходить, при чому дуже канонічно: у Пікніку на узбіччі власне був бармен на прізвисько Гуталін. Так що шановні «о5 повєсточка» тут не проканає — все близько до першоджерела))

Норм , канон буде по типу:

«американець/африканець дізнався що є аномальна зона в якій є якісь дивні артефакти» , по суті він вчений ,

а може його прислали з іншої країни на вивчення зони

Легко придумати лор , головне щоб він був

І саме головне щоб акцент був , щоб виділявся серед інших

Про афроукраїнців є окрема стаття на вікіредії , Гайтана відома темношкіра співачка , є темношкірий депутат Жак Беленюк і багато інших

Нормально. Він може й не дуже вписується в сеттинг, але чому він не може там бути? Ну, на зовсім крайній випадок «Зона змінює людей». Якось то прив’язати можна, а значить і претензій 0, на відміну від АС Shadows, де юбіки десь відкопали того єдиного чорношкірого який таки наче був в Японії

Мене турбує не те, що це темношкіра людина, а те, як він по канону повинен вписатися в гру, якщо події відбуваються в часи, коли темношкірих в Україні було можливо буквально десятки.

Якщо що, події першого S.T.A.L.K.E.R. по лору розгортаються у 2012 році.

Оце так новина. Який кріндж, тут редакторів немає, чи це вважається гарною статтею?

Слухай а чому це власне кріндж? Типу нема різниці між чорний і білим кольором шкіри — так вона є, так само як і воллосі голосі тощо. Причому спортсмени та різні досліди показують, що різниця не на користь білих, що є ціною за більшу пристосованість до життя в умовах зими. В громадських та інших правах безперечно ніякої різниці нема, ніяких законів про опортеід я не занаю. На ділі в Україні перевага в правах завжди була на боці чорних, та в цілому будь яких іноземців — бо в них доляри. Рабами яких з Марокко гнали збирати бавовну на американські плантації, чорношкірі в Україні ніколи не були. Навпаки кріпаками — що за конвенцією ООН є рабство, якраз були Українці, через це часто і поводять себе як мешканці гетто зокрема не толерують інші мови.

{sarcasm} Ну підкоптився Василь від радіації, ну нічо страшного, відмиється — побіліє{/sarcasm}

Геймдев доу — зборище ідіотів. Цікаво вони ходять так і по вулицях — «о, дивіться, чорний пішов. Обговорюємо!»

Ви залишиди коментар а значить пост зрлбив своє

Діііііідько, а на PS5 не буде нового сталкера?

Яка різниця якого кольору, розміру, віку, гендеру чи національності людина, якщо вона підтримує Україну і засуджує російський тероризм і агресію.
А якщо така людина ще й буде розмовляти українською мовою, то він/вона/воно мені буде ближче ніж тисячі власників українського паспорту, у яких «чєлюсть нє так устроєна», які так і не перейшли на державну або навіть є відкритими зрадниками.

Радий бачити певне різноманіття, Сталкер та подібні продукти, це дуже-дуже вагомий інструмент «м’якої сили» для перетягування вестернів на наш бік. А значить, необхідно грати за такими умовами, які б сприяли цьому перетягуванню.

Це гидко, будемо бойкотувати і занижувати оцінку гри з усіх сил

К вам на баланс зачислено 15 руб

А що тут такого, в києві багато бачів приїжджих.

Тема треш, але справедливості заради, редакція доу своєї мети досягла: топік доріс до 100+ коментів, що для геймдев розділу немало. Критично мислячі айтішники, технічна еліта сучасності схавала дешевий ragebait.

Просто геймдев розділ ДОУ — понуре гімно. От саме його стан і розвиток є тут проблемою. А не держави чи суспільства — вони тут взагалі ні до чого.

Так весь доу такий вцілому. Тут навіть на технічні статті без сліз дивитися неможливо, а оці вкиди на соціальні теми — це повний абсурд.

Це не рішення. Це просто персонаж, а от робити з нього новину попахує якоюсь нездоровою расовою стурбованістю.

От якби зеленошкірих додали з якоюсь екзотичною біологією, було б прикольно:) зокрема, проїхатися по гендерній стурбованості, або й по нумберній (коли персонаж називає себе у множині) — наприклад, якщо в них штатна опція на зразок сіамських близнюків або ще щось таке.

З’явився якось в зоні чорний сталкер...

А персонаж квір-буде? Чи американське посольство не допрацювало?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

КГ АМ. Редакція, не постіть такого, будь-ласка.

Прожив в Україні майже все своє життя і в мене в друзях були і темношкірі, і азіати, і кавказці, кого тільки не було, навіть дівчина темношкіра була в 17 років. І це все були українці, які народилися у Київі. В нас дуже різноманітне суспільство, тому якщо у когось це визиває якісь емоції, мені вас шкода

В нас дуже різноманітне суспільство

Да ну? И сколько таких в процентах? Видно мы в разных Украинах живем =) Много темнокожих было при совке вне иностранных кафедр? Тут либо студенты, либо последствия Олимпийских игр по обмену генетическим материалом- изначально в белой моноэтнической стране им не было где взяться, ибо страна колониальную политику в Африке не проводила. Единственная причина почему там добавили темнокожего — повесточка и лично мне не нравится, что с украинца делают микс, только чтобы ей следовать. Ну как это европейское белое общество без темнокожего? Никуда не годится- надо по фиксить. Черные самураи уже были.

Ой почався оцей скуфій звіздеж, не знаю що там було в тебе «при совке», але я народився в 1999 році і жив в сучасній Україні, де тільки в школу пішов у нульових, серед моїх однолітків багато різних людей і мене не цікавить де їх батьки там зустрілися, тому не треба мені щось розповідати про проценти, Олімпійскі Ігри і тд.

причина почему там добавили темнокожего — повесточка и лично мне не нравится
Ну как это европейское белое общество без темнокожего?

Ось це «белое общество», воно з нами зараз в одній кімнаті? Не існує ніяких «білих суспільств», є більшість і є меншість, хочеш ти того чи ні, а в час глобальної міграції і корпорацій тим паче

Подивився трейлер

Голос озвучки піонерсько урочистий
Дуже відірваний від реальності
Один з голосів українського дубляжу фільмів.

Просто жах, може там і жінка десь є???

Не хочу здатися расистом, але ж юнак схожий на студента з медичного ВУЗу)

А чому його не має бути? В Україні темношкірих нема, чи що?

ну як завжди: жопа є, а слова нема

Я навпаки вважаю, шо занадто мало темношкірих сталкерів у грі. Треба більше. І де, мать його, азіати? Чому в грі немає жодного азіата??? Піздец як пригорає від відсутності азіатів у грі

Мені більше сподобалось, як вчора від трансляції сталкера розірвало росіян. Кидали зетки, писали «гойда» і «перемоги не будет» в чат як боти, а потім те саме на форумах. Від чорного хлопця теж дуже добре бомбануло, а ще й сидять і ниють, ще не буде россійської озвучки і от тому... ВОНИ БУДУТЬ ГРУ З ТОРЕНТІВ КАЧАТИ xDDD

Це великий ринок насправді, який було втрачено. Тобто проблема для видавця існує, розробку треба якось буде окупити. Тут же усі ті самі правила діють, що і скажімо з кіно. Фільм може бути культовим але провалитись в прокаті. Між іншим була велика проблема для Едді Мерфі. 95 Квартал взагалі втратив величезний ринок, під свої Любові деінде, Свати тощо.

Це великий ринок насправді

Грають багато, платять мало. Втрати менше відсотка. Враховуючи що гра з України, купляти все одно не збирались, тому втрати близькі до нуля

До 14 року я писав софт, конкретно робив фітчу для перед замовлення ігор, для однієї крупної їх компанії яка займалась ресцелерством. Як зараз пам’ятаю першою грою була Watch Dog 2. В них була тоді мулька показувати команді скільки приносить, та чи інша функція. Ох там про платять мало, велика помилка, там суми не менші за англійський були, а то може і більші. Інша справа, що вони з рештою кинули на бабки, що правда контору — а не мене особисто. Реальність, що економічно це був дуже великий ринок, як не крути в них хоч і здебільшого рентна економіка — але вона дуже велика. Власне з іншим бізнесом в них теж усе значно краще за Україну, теж повидло — пахне відомо чим, та за Україну значно краще, в рази.

Від чорного хлопця теж дуже добре бомбануло

не розумію чого, у них же африканці воюють. тепер же брати з ними

В нас теж, американські та інші добровольці. У Бутусова на каналі можна подивитись. Звісно африканські найманці, це те саме лайно що і будь хто з армії путлера.

Так то по ТВ і телеграмах вони брати, а як у житті, так «Москва для москалів».

ВОНИ БУДУТЬ ГРУ З ТОРЕНТІВ КАЧАТИ xDDD

А Denuvo?

Соромно що «редакція» створила цю тему для обговорення.
Схоже чим більше ком’юніті скаржиться на трешові теми, тим більше редактори будуть спамити новими видами крінджу.

Та ж самісінька думка, ніби якісь міленіал робив цю статтю, в якого пасивна агресія до африканців

Бачу хлопче що не москаль...

В сусідньому селі, в бік славутича жив один темношкірий хлопчик
Може виріс

Ну так все правильно той самий «чорний сталкер» о котором слогают легенди😄

Ну так все правильно, самий настоящий чорний сталкер, о котором ходят легенди 😄

Якщо думати про зону як про місце з високими ризиками й високим можливим доходом, то чому б туди не їхати відчайдухам з усього світу. Цікаво чи обігрвають це якось сценарно, чи буде «американський» акцент чи шось таке

... якщо не можна висловлюватись матами, то я промовчу...

... «чемодан» ... вибачте, оркостанських слів не розумію...

Зараз у багатьох RPG на почтаку можна детально кастомізовати персонажа — стать, обличчя, колір, etc.
Цікаво, коли вже буде можна так касомізувати не тільки свого персонажа а й усіх NPC, разом зі всіма ланшафтами, які усе одно генеряться процедурно (ліс / пустеля / степ / etc).
Окрім підвищеної replay-ability це мало б остаточно виправити усі подібні питання.

Ну, без цього нажаль було ніяк. Та на щастя я знаю кого підтримує Григорович і яких він політичних поглядів, тому впевнений що це ініціатива іксбокс, а не ГСК

Зрада. Скасував передзамовлення. А якщо серйозно то журналістський хайп на такій темі це треш.

Це видавець вирішив хайпонути, розраховано звісно на західного гравця. Сталкер, сіквел Сталкера в Україні звісно усі подивляться та будуть якість покупки. Проблема в тому — що Україна це дуже маленький ринок, це комерційне питання. Тобто справа — повесточка BLM (це які розмалювали Сохо серпом та молотом). З іншого боку а чим Command & Conquer: Red Alert краще або Tom Clancy’s EndWar ?
В цілому же, що поганого в чорношкірому бармені ? — Нічого ! Тільки він має бути аутентичним. Усі чудово знають, що у кавказької та негроїдних рас різний голос.

Ви ж пишете українською? Тоді у нас не існує такого поняття, як «кавказька» раса. Це калька з англійської, де чомусь вибрали такий недолугий термін.

Чому недолугий ? Він з Вітхого Завіту, він же Тора. Ноєв ковчег за легендою пристав до гори Арарат, що на Кавказі. Сучасні історики вважають, що міф про потоп потрапив до євреїв під час полону равінів в Акадії та Вавілоні, а має деревне Шумерске походження. Власне корьні Ар — людина, він теж з тих часів. Вилився в різні походження як арійці, так і «армян».

Представ, що виходить Ной з ковчегу до гори Арарат, що на cучасному Кавказі. Вся земля була затоплена і тепер зійшла вода. І що, він називає себе кавказцем? Ні, у нього є власне ім’я. Його звати Ной. І в синів його є власні імена. І ці імена стають в основі назв народів. І йдуть його сини жити по всій землі. Почитай на вікіпедії — Таблиця народів.

Я не бачу сенсу виносити це навіть на обговорення. У нас що настільки ізольована країна? Он багато ьемношкірих студентів вчиться в нас, хіба не міг один такий студент якось потрапити в Зону Відчуження? Наприклад, через якісь проблеми, борг тощо. Тому я навіть не бачу сенсу виносити це на питання. Виглядає цілком нормально

Багато чорношкірих у нас краще знають українську, ніж бліднолиці.

Голос не аутентичний, треба озвучувати звати такого студента.

Наприклад, через якісь проблеми, борг тощо.

Продали что ли? Суть не в том что добавили, а в том что это было сделано специально под «волну» со своим мультикультуризмом со стран, где проводилась колониальная политика.

Не дуже розумію, як темношкірий міг туди потрапити, але якщо без фанатизму, то не критично

Дивлюсь на коментарі й радий що більш-менш нормально сприйняли. Моя віра в український народ не втрачена

Нарешті додали Чорного Сталкера з той самої історії

Решение норм, статья об этом — нет

Але ж це не стаття...

Замените слово статья на любое другое которое считаете уместным. Материал, статья, новость, paper. Я просто хз как назвать эту сущность что бы было «правильно».

Це обговорення на форумі.
Була цікава думка людей і, як видно з коментарів, ставлення до цього різне, тож топік чудово виконує свою функцію.

Мне кажется обсуждать цвет кожи персонажа, делать акцент на этом, само по себе не этично, но это мои догадки. В любом случае, благодаря этому обсуждению я узнал про термин Токенизм и стал более осведомленный, за что спасибо!

Та все потрібно обговорювати — і колір шкіри, і релігійні вподобання, і зарплати в IT!
Інакше як донести думку, що темношкірі люди це окей і не треба на кожного такого героя реагувати відром токсичності?

благодаря этому обсуждению я узнал про термин Токенизм

Same.

якщо Південний Парк дивились, згадайте як звали єдиного чорного хлопчика у них в класі :)

Я только сейчас догнал, что термин старше Токена)

Мне кажется обсуждать цвет кожи персонажа

Ну тобто визнавати — що мати інакшу кількість меланіну в шкірі, це щось постидне і варте стигматизації ? Я розумію коли люди тримають язика за зубами, коли в когось скажімо нема руки принаймні з цього питання. Хоча сам постійно робить іронічні жарти, з яких ніхто не сміється. Тут же — чорний і чорний. Власне сучасна наука нам каже що білий, це напевно результат схрещування сапієнсів з неандертальцями через третій вид гомінідів, теж нащадків Гомоеректус. Адама ми не бачимо на ДНК, але Єву бачимо (власне як і Ноя в усієї кавказької раси, міф про потоп як відомо потрапив і ветхий завіт з Вавилону він шумерський — а не єврейський) — з вірогідністю 99.9% вона була чорношкірою.

не совсем понял, почему

обсуждать цвет кожи персонажа

=

Ну тобто визнавати — що мати інакшу кількість меланіну в шкірі, це щось постидне і варте стигматизації

.
Давайте я немного раскрою свой комментарий.

У S.T.A.L.K.E.R. 2 з’явиться темношкірий персонаж. Як вам таке рішення?

как мне перефразировать вопрос что бы было четко понятно о чем вторая часть заголовка? Мне кажется вопрос про:
Як вам рішення, зробити персонажа темношкірим замість білошкірого, як всіх інших персонажів гри до нього?
Звучит по расистски или не очень?
Само обсуждение цвета кожи, отсутствия\присутствия эпикантуса у персонажа не ок. Не стигмация, а нормализация, относиться к этому как к норме, а когда предлагают обсудить решение сделать персонажа чернокожим, это и есть стигмация и токенизм. В моем восприятии мира, если вы впервые видите чернокожего человека, вы не относитесь к нему как к пришельцу с другого мира, а обсуждение решения сделать персонажа чернокожим, это относиться к нему будто он с другого мира.

Подібні новини добре показують стан розвитку країни.

Слухай цим анекдотам, про «Тарасику борщ з салом будеш ? — Ні не буду — Ну пробачте бананів нема» вже років більше ніж мені.

Слухай чом би тобі перестати розкидатися тут своїм сарказмом я розумію що ти не толерантний ні до кого крім себе. Якщо не має чого сказати то ліпше промовчати. Ми повинні вводити в свої ігри толерантність до всіх рас та статей. Тому що в першу чергу ми хочемо щоб всі країни зацікавилися нами та нашими іграми, культурою. І це дуже добре що в новому сталкері додали афроамериканця тому що в першу чергу ми показуємо свою толерантність до інших рас і тільки потім нами починають захоплюватися та помічати. Давайте припинимо бути токсичними та поважати себе та інших. Бо це і відрізняє нас від свинособак і всіх інших країн диктатури.

Яка культура — Чорнобиль ? Ну тоді вставляйте фільми Шевченко десь по телевізорах, що себе спалив знімаючи усе що було, в камеру довелось утилізувати як радіоактивні відходи. Заодно спогади ліквідаторів яки кидали той графіт та уран руками. Пожежних які себе спалили на покрівлі. Пілотів які літали прямо над жерлом. Потім тих хто справді отримав генетичні зміни, анкологію тощо. Щось я там африканців не пам’ятаю, на ліквідації.
Коротше це не футбол.

Слухай мені не має сенсу сперечатися з людиною яка живе та існує в своїй бульбашці і намертво відмовляється приймати факти та докази, плюс є расистом. Я все сказав. А вам Пане гарного дня

Не плутай расизм і рекламу медійного продукту — комп’ютерної гри, яка по факту є повторенням винаходу американської компанії Id Software, за рахунок великої трагедії українського народу. Так само як і інші брудні трюки, з лезбіками та іншими провокаціями сенс яких продвинути продукт, що не цікавий покупцям бо в ньому немає нічого цікавого та унікального. Atomic Hard з тієї же опери — не до Doom. Як то стратегія Nintendo — if it’s not fun why doest it mather. На цьому дискусію і справді звершено.

на темнокожего в игре мне как-то норм, человек как человек. Не понимаю тех кто хейтит по цвету кожи или религии. А вот с продвижением лгбт в батенька загнули. Вот объясните зачем мне знать об лгбт в новостях и видеть парады в любимой Одессе ? Любят друг друга, ну так пусть любят. Зачем всем знать об этом?
То что происходит в спальне должно там оставаться. А то как будь-те толерантными работать должно в обе стороны. Не хочу я с таким человеком работать или брать на работу то почему сразу я токсичный и нетолерантный ?

Тут вся суть проблеми полягає в тому що ти як людина не повинен/на звертати увагу на іншу людину що в неї між ногами, які вона займенники використовує і так далі. Тобі говорить людина і каже як їй зручно щоб до неї зверталися на він/вона/вони і все. Тобто це взагалі не складно. І до чого тут веселка. Орієнтацію не можливо навʼязати нічим і ніким. Ти або любиш або ні. Єдине що можна так це експериментувати і так є такі що експериментують навіть у себе в голові у своїй фантазії, люди себе намагаються таким чином зрозуміти чому вони не щасливі або ж чому в них не виходить покохати навʼязане соціумом. Загалом складно пояснити людині котра є аж настільки агресивна до гомосексуальності. Ти навіть уявити не можеш наскільки складно таким людям в нашому суспільстві. Типу уяви що ти боїшся просто банально обійняти когось тобі дорогого або взяти за руку потримати. Кохання це не тільки про кекс а це щось набагато більше. І до того ж не всі людини люблять його. Всі ми різні і в кожного з нас ж своє світосприйняття. Саме головне поважати себе та інших і не бути агресивним та токсичним до всіх інших людей. Одним словом залишатися людиною.

Мой негатив проявляется только из-за того что парады и кричат на каждом углу что их не воспринимают. Ну и особо раздражают персонажи ярко пытающиеся показать это публике. До всей этой массовости вся моя реакция заключалась в ограничивании общения с такими людьми. И дальше не моё дело кто чем занимается. Агрессия появилась в следствии вот всего выше перечисленого. И кстати это не касается только геев. Если натурал будет бегать голый или совокупляться на лавочке тут тоже негодование и вызов дурки или полиции. Есть ощбественые порядки. Для этого придумали правила поведения в обществе. Представьте общество как классический американсий офис годов 2000. когда есть дресс код, правила и т.д. А чем ты дома занимаешся офис не касается.

українці на DOU🤝расєянє на DTF
«хаха сталкєр нєгр»

нормально ставлюсь, набагато краще ніж ЧОРНИЙ САМУРАЙ в новому асасінс кріді

Для повної толерантності, треба напевно зробити гру де будуть чорношкірі ескімоси, при чому лезбійки обов’язково.

та шо у всіх так горить з чорного самурая ))
В грі два протагоністи, дівчина ніндзя там японка. А Ясуке ще й базується на реальній історичній постаті:
en.wikipedia.org/wiki/Yasuke

Горить бо расисти. Просто самі не визнають та навіть не розуміють цього, через це шукають «логічні» виправдання.

Ну, там горить і в японців, які хотіли б японського протагоніста-чоловіка)

так ігор з японськими самураями же тьма, чого-чого, а проблем з репрезентацією у них точно нема.
Тільки за останні пару років Ghost of Tsushima та Rise of the Ronin — аж дві ААА гри, де граєш за чоловіка-самурая. Інді та проєкти поменше якщо підняти, то там на десятки рахунок піде.

Та у всіх горить з того що це нова гра юбісофт, юбісофт вже давно має підмочену репутацію

у всіх горить бо сучасна індустрія намагається просунути діверсіті і інклюзивність всюди, де тільки можна, іноді доходячи до абсурду(наприклад фільм Queen Cleopatra) . Тому і маємо ігри про Японію, де у гравця вибір або сильна та незалежна жінка або чорношкірий самурай.

З абсолютно історичного чорного самурая в тебе горить, а з неісторичної доньки ватажка клана ні?)

Він не був самураєм

справедливо. Але вікі каже, що на його основі і раніше робили самураїв, то ж чому б і ні.
en.wikipedia.org/wiki/Yasuke

Негативно ставлюсь.

Шановна редакціє, якщо це новина, то я страус. Скоро статті на доу виглядатимуть, як на ТСН гламур?

А чому ви вирішили, що це новина?

дійсно не новина, це повний трешак обговорювати таке.
уявіть зайде якийсь американець на форум українських програмістів і побачить що тут на повному серйозі обговорюють чи місце чорношкірим в іграх
Але ж вам важливіше побільше переглядів реклами згенерувати, бо такі KPI в писак

побачить що тут на повному серйозі обговорюють чи місце чорношкірим в іграх

Це ви де таке побачили?

в заголовку теми, бо це очевидно провокаційна тема щоб трігернути місцевих расистів і підняти срач

Загалом події S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl відбуваються у сучасну епоху

Тоді просто нема чому дивуватись! У Харкові темношкірі вже 20 років як торгують на Барабашова і при цьому з самого початку розмовляли з покупцями українською!
А хто ще не бачив українських темношкірих — знайомтеся: гурт Чорнобривці (створений 2003 року у Харкові):
uk.wikipedia.org/wiki/Чорнобривці_(гурт

Там в озвучке как раз на этом моменте не зря сказано «время такое»

все як у повісті:
Гуталін — анти-сталкер, скуповує артефакти та відносить їх назад до Зони. Координатор угрупування анти-сталкерів «Войовничі Ангели».

Тільки місце дії повісті в дженерік англомовній північноамериканській країні, а не в Чорнобилі.

Ось послухайте, мужики:
З’явився, значить, в Зоні Чорний Сталкер. До табору вночі нагодився приходити і там суне руку в намет і каже:
— (потойбічним, як у зомбі голосом) Водички попиииииити...
А якщо не даси ковтнути з фляги або назовні полізеш, пришибе! А раз мужик один вирішив пожартувати: виліз тихо з намету, одягнув шкіряну рукавичку, і поліз до сусідів у намет. Поліз і жебракує жалісно:
— Водиииички, водииички попити...
А тут з намету висувається назустріч рука і за горло його... Цап! І такий сиплий голосок відгукується тихенько:
(Хриплим невдоволеним голосом)
— А тобі моя водичка нащо треба?!

Если чернокожий был/есть в раде (Беленюк), то с чего бы в игре не быть?

Він виглядає як мулат чи як африканець ? Бо в грі як африканець, який розмовляє українською без акценту, та власне і голосом білого. Так не буває.

Пошукай краще і не позорься

Позорься то на болотах. І чому це я власне маю соромитись коли офіційна політика партії — Батько наш Бендера, Україна мати ! ??? Ви там той, може ще семитьскі народи любите ? Арабів наприклад.

Ось і пішла рос пропаганда.

Так їх пропаганда — що росія для руських. Той же Алішер Моргенштерн почав ту систему відверто тролити за методом Тупака Шакура та Біггі. Типу викусить сніжки — я багатий чурка. Тобто рівно те саме що і хіпхопери починаючи з NWA, що конкретно бісило Рейгана і далі по списку. Треба відмітити, що культурний метод, який як відомо видав Джеймс Браун зупинивши погроми типу BLM своїм концертом після вбивства Мартіна Лютора Кінга, спрацював на 200%.

В нас є темношкірі які спілкуються без акценту, до того ж є народжені в Україні, в яких українська була першою мовою

Є, я таких навіть знаю особисто. Тільки вони виглядають мулатами, та і голос в них як в Гаітани чи чоловічий теж не европейський. Коротше вийшов інший анекдот, тільки вже не зі страшилки з 5 класу. Коли в потязі — Хто тоді я такий ? Не знаю може еврей, може москаль.

ні, не як мулати, виглядають як афріканци

Что за бред? Уже во втором поколении будут без акцента.

Та ХЗ, как только бомбы посыпались — дали гари, аж пятки засвистали, как и арабы. Они по итогу вообще между собой жили и говорили на своем, включая женщин с детьми. А от мои соседи индусы и китайцы, из них конечно сделали заложников. Пока магазины все не работали, им реально нечего было есть по травились остатками. А поговорить узнать что и где — языка не знают. Только китайцы учили, как русский так и украинский.

Может он студент из Африки, который решил на заработки в сталкеры пойти.

Не это умный, по сюжету — барменом работает, пока другие заняты золотой лихорадкой. В общем там вроде как Енди зовут, но звать мы его будем Барак.

Вже проволав з того, як у деяких українських спільнотах є палаючі дупці від цього персонажа.

Хоча — от чому? Це ж цілком норм)

Но тоді той, треба називати «Сталкер тінь Кіліманджаро».

Ага. Он, навіть тут таких коментарів вистачає.

Тобто люди взагалі не відстрілюють, що по лору гри в Зону тягнулися люди _зі всього світу_, не тільки із країн колишнього совка. І, о диво-диво, у світі є чорношкірі. Але нє, ЦЕ Ж СУВОРИЙ ПОСТ-СОВОК, ЯКІ ЧОРНОШКІРІ?! Кєк, лол.

Підписатись на коментарі