Потрібна порада зі створення ігор на Unity та Godot Engine
Привіт всім, хочу спробувати створити з другом (дизайнером) декілька інді ігор: автобатлер типу Backpack Battles або якусь невелику 2D MMO типу Heros Land. Робити будемо попередньо на Unity або Godot Engine.
І є декілька питань:
- Я так розумію що основна мова там с#? Наскількі добре її треба знати для розорбки ігор? (мені як JS розробнику вистачить просто глянути пару відео, або треба щось фундоментальне вчить?)
- Чи можна виростувувати MacBook для програмування на Unity або Godot? чи там все через костилі і краще все же таки Windows, наскількі потужний повинний бути ноутбук?
- Unity або Godot Engine. Unity — стандрат, але випадково знайшли Godot Engine: хто з них легший для новачків? Підкажіть, як правильно вибрати рушій?
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЗмінні, масиви, оператори, цикли, об’єкти. Це основи з програмування, які знадобляться практично у будь-якому ігровому рушію. Обов’язково вивчіть їх і попрактикуйтеся.
Далі. Мова програмування залежить від того, який ігровий рушій оберете.
( Для довідки, наведені вами ігри використовують наступні ігрові рушії: Godot Engine і Cocos2d )
Не існує правильного чи неправильного вибору. У вашому випадку, оскільки ви новачки, будь-який вибір буде гарним. Просто оберіть один сучасний ігровий рушій і практикуйтеся у створенні ігор.
А я то взагалі використовую Unreal Engine і маю канал на YouTube.
Як один з творців «Sharded World: Backpack Adventure», можу сказати, що автобатлер — це не так просто, як і геймдев загалом.
Краще брати нормальну мову — C#, тим більше досвід C# і ООП вам ще може знадобитися.
Unity має велику кількість ассетів, уроків і готових проєктів, а також прикладів реалізації майже будь-чого.
Так, Godot розвивається і з часом може стати не гірше за Unity, але якщо починати зараз, я б все ж таки радив Unity.
Є українська гра у цьому жанрі. У неї більше всяких фіч і навіть є мультиплеєр 1×1.
store.steampowered.com/...ck_Adventure/?l=ukrainian
Зроблено на Юніті.
дяк, сьогоднi скачаю
C# та Unity для кар’єри розробником,
Godot для власної гри можна взяти, якщо подобається синтаксис python (gdscript) — має всі доступні ресурси для роботи з 2D, проте в 3D має певні недоліки
Mac для Godot підходить, будь-який
Привіт! Дивлячись наскільки велика так складна гра планується. MMO це в будь якому разі величезна кількість технічної роботи, тому C# треба знати добре, особливо при роботі з серверними механіками буде багато цікавого :)
MacBook топове рішення для Юніті, я сам сиджу на вінді, але багато моїх студентів з курсу юзають макбук і не відчувають проблем.
Для новачків мабуть Godot в якомусь сенсі легше, але велику гру на ньому зробити, як на мене, складніше. Тим паче MMO. На Unity є готові рішення для роботи з мультиплеєром, тому я б радив звісно Unity. Ну і матеріалів для навчання по ньому набагато більше.
1. Пари відео не вистачить глянути, але щоб стартонути вистачить знань JS
2. Можна. Якщо серйозно плануєте заробляти на грі — забудьте про Годот. Беріть Юніті
3. Unity