Обговорюємо екранізацію гри Fallout. Вже дивились?

Нещодавно відбулась прем’єра серіалу Fallout, який отримав не лише велику популярність, а й чимало хороших відгуків. Це також принесло чималий приріст для ігор.

Серед них найбільшого успіху досягнула Fallout 76, яка оновила рекорд за кількістю гравців у Steam, поставлений ще у 2020 році. Також за даними VG Insights було продано 2 млн копій гри Fallout 4, що принесло Bethesda приблизно $22 млн. Fallout 76 було продано менше, від 1 до 1,5 млн копій — це ще близько $16 млн. Крім того, на внутрішньоігрових покупках у Fallout 76 Bethesda заробила додатково ще $12 млн.

Також Bethesda отримали $30 млн від Amazon за ліцензію на створення серіалу по власному IP, а продажі від Fallout Shelter, на жаль, не вдалось достеменно проаналізувати.

А ви подивились вже цей серіал? Чи захотілось пограти в Fallout після перегляду? Можливо, маєте іншу улюблену екранізацію гри?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цікаво було б подивитись Сталкера від якогось Нетфлікса.
А Фолаут вийшов непоганим, хоч трохи і нудним місцями. Актори іноді не дотягують, але атмосфера фолача 3-4 передана чудово. Чекаю 2 сезон.

Григорович казав недавно, що навіть першу серію в 2008 році зняли по Сталкеру. Але потім все стихло)

Мені сподобалось, десь з 2 серії затягнуло.
Я з тих хто любить 3, нв, 4, але не 76.
Плюси:
1. Сюжет, особливо історія гуля
2. Каст, я не з перебірливих але він норм. Є достатньо багато сильних персонажів.
3. Мені сподобалось як показані братство сталі. Заморочені надмєнні мудаки.
4. Кольори, атмосфера, музика, броня БС, люди з всім цим добре попрацювали. Місцями мене позитивно підбодрювала картинка.
5. Люди незвичайні, розумні, дивні, дурні самі по одинці і це блін фішка цієї історії, і в іграх теж.
6. Собака
7. Те що історія продовжиться

Мінуси
1. Сюжет, особливо історія трьох сховищ трохи за нудний
2. Підводний монстр сам трохи резиновий але момент реально бодрить.
3. Якась примітивність дівчини у відносинах. Не знаю як без спойлерів пояснити.
4. Щось в ціх серіях є від тарантино де багато крові і незворушні персонажі просто йдуть вперед. Може це тому що це гра на екрані, тому так.

В цілому я за продовження.

Мені здається, нереалістичні умовності — референс до ігор. А нігілістский гумор — це головна фішка світу (так само як і в світі GTA до речі). І як би там не пижились задроти перших частин — саме при Bethesda і він вийшов на новий рівень.

Серіал і правда місцями не ідеальний — це якщо уже дивитися ретроспективно після перегляду всього сезону — але особисто для мене за останні 10 років це чи не єдине з багатосерійного кінематографу, що мені прямо дуже сильно зайшло (останні такі випадки Game of Thrones і Breaking Bad). А це уже про щось каже.

P.S. Свого часу пройшов повністю Fallout 1,2. Fallout: Brotherhood of Steel, Fallout 3, Fallout New Vegas і на половину основний сюдеж Fallout 4 з усіма доповненнями (він якраз вийшов у час, коли я відходив від геймінгу) — з доповнень не пройшов тільки Nuka World.

Гулі не безсмертні.
Робот підкреслив абсурдність світу.
Там всі наче добрі або нейтральні але насправді виживаючи жорстокі.

Як і в грі теж можна стимуляторами лікуватись.
Але в фільмі також був момент коли гуль перетворювався і вив. І ви бачили чим то закінчилось.

Як фанату перших двух частин гри. І людині яка вважає що бесезда повинна горіти в пеклі за фалаут 3, 4 і 76. Серіал не сподобався.))

так, 3-й фолаут й далі — то нудота, але серіал ок!

Як для «беседківського» фоллауту — непогано. Класичний треш, угар й сміхуйочки. Вони цим й в іграх займаються — роблять якусь клоунаду постійну, достатньо глянути на F76 — де все доведено до абсурду. Серіал досить логічне продовження цього тренду.
Те шо вони «відродили» Анклав — оце імхо найбільша проблема, але це не дивно — Бесідка не може нічого свого придумати, тому бере й знищує спадщину перших частин, й «переграє» її на свій лад — це не в перше й не в останнє.

Але я не фанат їх «фоллаутів», я фанат Fallout 1/2 & FNV.

Під кінець сезону стало трошки краще, бо я спочатку на 2 серії кинув й не хотів навіть дивитися, але потім додивився — просто вже шо б міг аргументовано сратися.
Весь серіал «витягує» гуль (The Ghoul — назва ппц).
Від «брата сталі» бісить, але це схоже навіть у «фанатів» цього серіалу таке саме ставлення й взагалі актор просто неприємний, не кажучи за роль.
Мері Сью зіграла непогано, але в «реальності» справжнього темного постапокаліпсису її б пристрелили й вбили б ще в першому поселені.

а взагалі те шо вони стирили набір ГГ з Nuka Break досить показово — знову нічого свого придумати не змогли, he he it’s classic (smiling duck with bluntjoint)

але з Фоллаутом, це як з франшизами Alien чи Half Life — краще вже шось ніж нічого
бо Fallout 5 це скоріше за все аж в 2030 році (± 2 роки) — тому на безриб’я й рак — риба

P.S. Єдина надія шо MS змусять Bethesda віддати «вожжі» й зроблять Fallout New Vegas 2 чи як воно там буде називатися
бо ця клоунада яку робить Bethesda з таким крутим всесвітом — вже замахала по повній

блін, я саме закинув після 2ї серії, дуже важко було дивитись, хоча спочатку очікування були дуже високі
так само фанат перших фолів і нью вегаса. ще до речі, nevada дуже непоганий мод)

Як для «беседківського» фоллауту — непогано. Класичний треш, угар й сміхуйочки
FNV

Если отбросить откровенный провал в виде 76, то Нью Вегас по уровню треша и клоунады не особо далек от 3/4. Да даже не беседковская вторая часть в плане клоунады далека от чего-то прям серьёзного. Сюжет да, в оригинальных фоллычах на уровне. Но треш угар и содомия всегда были часть вселенной.

Були й не були
в проходженні другої частини фолича на всі ці приколи можна було легко не попасти зовсім, звісно там були кринжові по нормальним міркам персонажи — типу того ж шамана, чи «розумної криси», й навіть були прибульці — але більшість діставалася до справжнього трешу через гайди (яких в ті роки було не багато, й інтернетів толком не було), тому в цілому обидві перші частини підтримували темну й сувору атмосферу майже всю гру

й ви не подумайте шо я повністю знецінюю все шо зробила бесідка для занурення, й звісно шо вони намагалися як могли, я не хочу занижувати чи применшувати їх досягнення — я не знаю чи хтось би міг зробити такий пласт роботи крім бесідки, й я люблю бесідку за багато речей — й рушій який настільки відкритий для модінгу — звісно за це теж, як розробник я їм аплодую стоячи.

але на жаль вони націлені на широкий загал, й завдяки витратам на розробку теж

а це робить рейтинг явно не дорослим, вони ж не хотіли б отримати рейтинг Adult Only, а по факту фолич мав би бути з ним, шо б бути ближче до перших частин в цьому сучасному світі, коли звідусіль стирчать вуха ESRB й т.д. які тебе «ви***уть й висушать», якщо ти спробуєш в дитячу гру додати зайвого реалізму. Ну й звісно шо перші фоличі легко могли заступати за черту рейтингу — бо шо ти там побачиш на 20 пікселях? тільки в своїй уяві.

й саме тому у бесідки все як ... як є, шо я можу ще сказати. я думаю ви й самі маєте розуміти шо вони не можуть зробити реалістичніший пост-апок

FNV все ж таки трошечки «заступив» за оцю черту, м’яко, технічно, вміючи й з досвідом.
Серіал доречі якраз в цьому плані норм, але — вони забули шо крім sex, drugs & rock-and-roll — adult only це ще й більше реалістичне зображення жорстокості, а у них там окрім сцени на мосту — власне майже ідеальне суспільство з культурою, всі такі ввічливі, ми вас виженем на поверхню, а не згодуємо родичам, й т.д. (звісно це так логічно відпускати будь кого хто напав на вас, коли вони знають де ви знаходитесь й шо у вас там всередині ідеально, є гарячий душ й купа їжі — уявіть список бажаючих туди попасти, або скільки за інфу про таке сховище можна отримати?)

й саме найгірше — шо умовно поганих героїв у них в серіалі й немає, це якісь корпоратики в бляшанках, й два утирка з роботом... тобто все дитяче, з шаріками кольоровими й клоунами... я про цей тип клоунади — сподіваюсь ви зрозуміли про шо я казав

В другій частині всі типу трешові моменти були пасхалками і відсилками і хоча вони вибирались із загальної картини світу але в той же час були прикольні. А у бесезди же треш заради трешу.

Критикуни забувають що це серіал по Фолауту, всесвіту який не позиціонує себе сильно всерйоз. Тож не дуже зрозумілі придирки до дивної поведінки героїв.
Серіал непоганий. Я багато грав у ігри і не помітив якихось сильних розбіжностей з лором. Звичайно що знайдеться деяка кількість хардкорних задротів, що вважають що серія після ізометрії скатилася в лайно і придеруться до дріб’язків, але в цілому тут все норм.
Актори грають теж непогано. Героїня — дуркувато-наївна, гуль — цинічний та побитий життям, негр — мені здається що його додали в каст чисто через расову квоту, бо його персонаж максимально «ніякий».
Не сподобалися надмірно відкриті сцени з насиллям, в іграх воно якось по-іншому сприймається, тут було неприємно дивитися на розчавлену ногу чи сцену канібалізму.
Я б оцінив десь на 7\10. Непоганий «кінчик на вечір», але й не шедевр. Як було сказано нижче, достойна ігрова екранізація, на фоні усього іншого

всесвіту який не позиціонує себе сильно всерйоз

це через призму бесідки він не позіціонує себе всерйоз, так шо давайте не забувати про це

Я багато грав у ігри

у фоллаути від бесідки скоріше за все

Не сподобалися надмірно відкриті сцени з насиллям

все з вами ясно

все з вами ясно
Але я не фанат їх «фоллаутів», я фанат Fallout 1/2 & FNV.

*tips fedora*

Звичайно що знайдеться деяка кількість хардкорних задротів, що вважають що серія після ізометрії скатилася в лайно і придеруться до дріб’язкі

🤷

Не найгірша екранізація всесвіту гри нмд. Сюжет, ну сюжет середньої цікавості. Гра акторів сносна, не вау, але особисто мені дивитися приємно, хоча моментами підбішує. Невідповідностей в лорі з грою не помітив, може погано длубав.
Мотивація персонажів місцями дурнувата, але жити можна.

Я б дав 6/10, буду дивитися другий сезон однозначно, бо цікавий розвиток сюжету, але шедевром не назвав би серіал.

Особисто вважаю що це одна з найкращих ігрових екранізацій, бо зазвичай вони взагалі жахливі, а тут нічогенько так

Нема більш негативного відгуку, ніж відгук від фаната фолича))))))))

Перша серія відбила бажання дивитись далі:
1. З самого початку закидують референсами в стилі «ДИВІТЬСЯ, ПРЯМО ЯК В ГРІ!!!»
2. Акторська гра нікудишня, ГГїня вперше побачила океан вживу і її реакція «окі докі», рілі?
3. Бойові сцени ніякі, люди просто бігають або стоять на місці як абоби поки їх вбивають вороги
4. Амазон зробили з серіалом те саме, що і з рінгз оф пауер (хто знає, той в курсі).

Сам в фолаут не грав, почитав негативні відгуки (бо позитивні це в основному "вау 10/10 як в грі), в загальному люди зауважують ті самі проблеми, описані вище, і що багато невідповідностей з лором.

Я тебе лайкну а ти лайкни внизу моє про вилупату дівку

Ну дууууже неоднозначно.
З одного боку увага до деталей тут не погана. А з іншого боку сценарій і сюжет. Актори місцями прямо бісять своєю неадекватною поведінкою. Чувак якому відстрелили ногу, він 5 хвилин провалявся стікаючи кров’ю на землі, а потім його підняли і він на одні нозі пошкутильгав ніби він просто стопу підвернув...
Максимально неоднозначний серіал...

Це «витвір» розрахований хіба що на школярів.
Це просто жахливий висер, а не серіал.
Краще не витрачати свій час на це лайно.

Неоднозначне враження від цього серіалу. З одного боку чудова графіка та увага до деталей.
З іншого — постановка і сюжет на рівні якогось фанфіку. От можна порівняти:
Fallout: Nuka Break

Хтось пише про «Тарантінівський гумор» — але як на мене це перетворює ніби серйозний сюжет на якусь «чорнушну пародію». Хоча може воно і було так задумано — але тоді якось не дуже смішно як для комедії.

Шановне панство!
Скажіть, шо за 2 атомний вибух? Ніби в іграх був 1 (3-4). Поясніть хтось мені)

Це ви про знищення Шейді Сендз? У серіалі події розгортаються після подій усіх ігор. І до кінця серіалу пояснюють коли і хто підірвав столицю Нової Каліфорнійської Республіки.

Дівка вилупата якій в єловджекатпх вухо з’їла подружка

Викликає купу внутрішніх протиріч

Щось довго
Вже більше місяця як зарелізили

Оце тільки на торентах скачала редакція

Підписатись на коментарі