Автор Super Meat Boy та The Binding of Isaac обирає, яку мову йому додати в нову гру. Серед претендентів — українська

Геймдизайнер Едмунд МакМіллен, творець інді-хітів Super Meat Boy та The Binding of Isaac, запустив в Х опитування, яку мову додати в його прийдешню гру Mewgenics. Серед запропонованих варіантів — португальська, українська, китайська та японська.

Закликаємо вас, шановна спільнота, масово голосувати за українську в опитуванні.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Відчуваю це частково своєю перемогою, влетів перший під минулий опитник з проханням додати українську і не додавати русняву. Це майбутня інді-готі 2025

в такого рода игре кого реально парит локализация? )

Ну, типу, так? У минулій його грі The Binding of Isaac понад 700 предметів і кожен з них з дуже специфічним описом та ефектами

угу и описания этого нет в игре ))

Авжеж, авжеж, головне — вірити в те ти кажеш!

static0.hardcoregamerimages.com/...​ng-of-isaac-rebirth-2.jpg

Багато описів так, не такі прямі як цей ^, але вони, так би мовити, heavily imply ефект котрий тобі дастся. Тут-то й влітає _гарна_ локалізація, адаптувати відсилку, зрозуміти гру слів і передати її іншою мовою

ты реально прикалываешься?

абсолютное большинство такого рода «описаний» больше из области приколов и гэгов с околонулевым содержанием полезной информации

причем Эдмунд лично озвучивал, что это была хреновая идея, которая не смасштабировалась на игру, где счет этих предметов и карт идет на сотни и люди вынужденно играют с модами, которые эту проблему чинят

ні, не прикалуюсь.

так, багато з описів предметів, як я і казав вище — не такі явні як той шо на скріні, але дуже, >дуже< багато айтемів в цьому описі ховають справжній ефект, якщо трошки пофанатазувати і подумати, і проаналізувати.

Наприклад годинник каже «let’s slow this down a bit» — це, очевидно, сповільнює усіх монстрів, а зламанний годинник каже «i think it’s broken», тому шляхом вивчення гри та ефекту годинника — можна здогадатись шо зламаний годинник теж сповільнює ворогів, але за інших умов.

Так, я знаю шо Едмунд після багатьох років усе ж таки зламався і погодився шо це буле не найкраща ідея так робити, но ми зараз про доцільність цього рішення і не розмовляємо. До того ж, він у останні місяці неодноразово натякав на те, шо він просив Nicalis усе ж таки додати повний опис предметів.

Ну і напевно треба вже відчепитись від Айзека та повернутись до теми новини Mewgenics.

Поглянемо, наприклад, на цей шматочок геймплею з Mewgenics: video.twimg.com/...​x720/jtjkIg9TIISsOwP4.mp4

І шо ми бачимо? Тут і диалогове вікно, і туторіал (що важливо, для непростої гри) і буде багато інших NPC з квестами, магазинами та діалогами. Тому так, у «такого рода» грі, гадаю, локалізація треба

P.S Українська у майбутній інді-GOTY 2025 це дуже кльово як факт

угу, ключевое тут «можно догадаться», но, судя по всему, абсолютное большинство людей как-то не сильно догадливые

в Mewgenics такой английский, что с головой хватит английского даже на уровне средней школы, оконченной в каком-нибудь забитом селе
сорян, это не Disco Elysium

На переклад заслуговують тільки ігри рівня Елізіуму чи Балдурсгейта? Шось не дуже розумію посил (?)

хватит английского даже на уровне средней школы

Я перевіряв на співбесідах англійську у купи мідл-сеньор розробників. Можу сказати так, не треба свій експірієнс навіть намагатись мапити на інших. Ви навіть не уявляєте наскільки погана англійська у дуже, дуже багатьох розробників, не кажучи вже про звичайних смертних людей, школярів, та тих хто «та я вчив у школі німецьку/французьку мову». Це прикро, але це правда. Я, наприклад, технічний письменник і по роботі пишу документацію, і одне з правил гарної документації — думати про аудиторію, а це значить — не користуватися словами типу «simply», «easily», бо шо для тебе ізі, для інших задача просто недосяжна

Попахивает перемогой какой-то.

Краще б довершив вже нарешті мультиплеєр у tboi

Як так вийшло, шо ти знаєш про розробку мультиплеєру, та не знаєш шо він за неї не відповідає?

Підписатись на коментарі