Топік для порад з вибору комп’ютера, ноутбука, планшета

Cпільното, це топік, створений спеціально для обговорення комп’ютерів, ноутбуків, планшетів.

У коментарях ви можете обговорювати технічні характеристики, питати та ділитися порадами щодо вибору цієї техніки.

Також ваш може бути цікавим топік для порад з вибору монітора.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Порекомендуйте сервис для замены type-c в thinkpad t480, желательно в Киеве

Во владении ноутом с начала его выпуска, покупал в Германии сразу как поступил в продажу. На сегодняшний день верхний разъем уже сдается, при передаче данных если задеть кабель может прерваться передача данных, в остальном работает отлично, несмотря на то что пережил несколько падений прям на этот угол с зарядкой в разъёме, зарядка конечно сразу после этого была под замену. Ищу сервис, который сможет заменить разъем, без пали, с качественной работой и отчетом чтоб мне потом самому не разбирать и не проверять все ли гуд. Желательно чтоб у сервиса был ютуб канал, чтоб оценить как подходят к ремонту или иметь известность в определенном кругу, а то знаю я эти накрученные отзывы.

Благодарю

Купив собі для Front End / No Code ноутбук Lenovo Legion Y540 за 600 $ вистачить ?

Якщо потрібна потужність Nvidia+ Intel/AMD CPU то Asus ROG серію рекомендую....
Якщо батарея та тиша то MacBook M3 series

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Для навчання можна сміливо брати ноутбуки в діапазоні $400-500 (якщо у Вас бюджет невеликий). Якщо Ви вже працюєте і хочете обновити пристрій — думаю Ви і самі знаєте що в новому пристрої Вам потрібно.

Якщо іграшки не цікаві, а ноут потрібний для навчання чи роботи то самий оптимальний варіант це макбук з M1 Air 13 наприклад

близько 36 000

rozetka.com.ua/...​20_space_gray/p245161909

По можливості, купуйте максимально дорогий, наскільки вистачить бюджету, макбук.

Якщо вам норм MacOS і ноут потрібен для навчання і відкритої IDE то можливо так (і бюджету достатньо)

Hotline — розділ ноутбуки — обрати по параметрам. Навіщо топік ?

Нажаль там немає параметрів як то максимальна гучність системи охолодження, гівняність звуку, максимальне споживання процесору у ваттах і тд...

Це залежіть від діапазону цін та бренду.

Привіт, допоможіть підібрати комплектуючі до комп’ютера, хочу займатися 3д графікою (моделювання, рендеринг, анімація), бюджет 35999 грн

Як фанат intel та nvdia могу порадили щось таке.
Зважаючи на те що 3д графіка це твій пріорітет то хотілось би відяху покраще, але ціни кусаються. Може амдешники щось порадять оптимальніше в такий бюджет.

hard.rozetka.com.ua/...​x8071512600kf/p323289619
hard.rozetka.com.ua/...​_hive_g_bk_v2/p266371321
hard.rozetka.com.ua/...​tus_2x_12g_oc/p274702343
hard.rozetka.com.ua/...​_series_ctg_750c/p221284
hard.rozetka.com.ua/...​eepcool-ak400/p359852925
hard.rozetka.com.ua/...​-b760m-pro-rs/p395712591
hard.rozetka.com.ua/...​552c40bbk2-32/p324177475
hard.rozetka.com.ua/...​-ct1000p3ssd8/p357392769

в суммі вже 40к
якщо вам критичні ці 4к то можна подумати де вжатись

40.000

Всем доброго времени суток. Хотела бы посоветоваться с теми, кто понимает в железе. Хочу купить устройство для учебы. Главные требования: возможность программирования, возможность писать электронные конспекты, работать в фотошопе, блендере и т. д. + возможность играть в разные игры, такие как Horizon или Fallout. Не могу определиться, что лучше купить: с одной стороны Microsoft, в котором есть все и вся, при этом понимая, что, например, игры серьезные он не особо потянет, или отдельно какой-нибудь ноутбук с планшетом, например, IPad, при этом хотелось бы, чтобы все это дело было до 40000 грн. Заранее благодарна за ответ

можливо, це не один пристрій...
тому що для одного навчання потрібен великий екран і потужність...
а щоб читати книжку треба легкий планшет...

купив півроку тому планшет Lenovo Xiaoxin Pad 2022 10,6″
він важить 465 г, ціна нового зараз близько 100$
поставив LineageOS... і вчуся... книжки читаю, ютуб

як буде треба, куплю такий самий, тільки з екраном 12,7 — за 300$
навіщо платити більше 🤔

не всі, звісно, питання планшет закриває... але коли йдеться про навчання...

Якщо хочеться в різні іграшки катати то краще ПК звісно)

Хоча можна й скомбінувати ці всі ідеї в ноуті, на середніх-лоу буде тянути всі новинки без проблем, старі іграшки будуть літати, той же horizon без проблем
rozetka.com.ua/...​er-nhqnceu008/p416777505

Microsoft surface laptop 4, діагональ15″
16/500,єдине про ігри не скажу,а так по якості корпуса,екрана він топ,швидкий,аналог мака на віндовзі

Привіт, допоможіть обрати ноутбук ☺️. Працюючи в компанії користувалась робочим ноутбуком і немала потреби нагальної для вибору ноутбуку для себе. Після звільнення розумію, що не знаю як обрати ноутбук для себе і для роботи в майбутньому (робота з таблицями, контент, маркетинг, фотошоп). Хотіла Mac, ціна трішки кусається для мене, але готова розглянути ваші відгуки про Мас і буду вдячна за пораду щодо інших брендів до 26к.

я б ще трохи додав би грошенят або взяв в оплату частинами макбук еір 2020р на М1. сам з 2016 року працюю на мак та не маю проблем, окрім як акума значно підсіла після торічних відключень світла, а може просто час прийшов)

Так Ви ж написали обмеження по вартості до 26к..

Так, але написала що готова розглянути Мас, якщо відгуки будуть того варті. Я розглядаю ноут на довготривалий термін.

За мак не скажу в такій ціновій категорії.
З інших брендів в ваш бюджет буде щось таке
rozetka.com.ua/...​vo-83bg001ara/p379912026

Якщо в іграшки не граєте і відео не рендерите з головою буде досить

Дякую! До речі за таким я і працювала. Можливо інша модель але по основі самого ноутбука однакове і знаєте що сталось через майже року часу роботи? Кришка від екрану почала відходити в одному місці. Так як я часто працювала і з дому і в офісі, доводилось відкривати закривати і результат був сумний. Можливо зараз вони модифікували щось.

Та вони всі гівняні в такому бюджеті. Хочете якісно то беріть макбук за 36к з M1 ))

Хоча можу ще порадити трохи слабший за характеристиками Asus
у мене є схожий ноут і якість набагато краще чим у того ж HP
telemart.ua/...​b0wk2-m00ne0-indie-black

Але з точку зору характеристик моє перше посилання краще, але не факт що по якості корпусу і т.д.
В Asus я кось більше вірю з цієї точки зору

Я б брав мак м1 (я в принципі його взяв). За свої гроші оптимальний варіант, усі віндові ноутбуки до 35к мають або жахливий екран, або жахливі матеріали корпусу або акумулятор 4-5 год максимум, але частіше за все, усе вище перераховане разом)

За бюджет до 26к, щоб щось нормально працювало, і стабільно, і без танців з бубном хіба що хромбук, але це не повністю функціональна ОС, є багато мінусів, і фотошоп незнаю чи є вже портований.

Тому все таки раджу звернути увагу на мак М1, так вартість буде вища бюджету, але якщо вдасться за 36-40 взяти на 16 ОЗУ, то це взагалі буде топчик. Вистачить його на декілька років точно, враховуючи що він з 2020 року.

У мене mac pro mid2015 по сей день фігачить. Так що M1 хватить на наближчі років 5 аж бігом і амортизація буде максимум 15-20%

Підписатись на коментарі