Емулятори для Sony та Nintendo. З якими емуляторами ви мали досвід?

Спільното, вирішили поговорити з вами про емулятори!

Ловіть кілька корисних варіантів, які є в App Store:

А ви користуєтеся емуляторами? Діліться у коментарях вашими улюбленими! (І про Android не забуваймо 🙏🏻)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дуже довго користуюсь емуляторами, майже все життя.

Колись всі ігри для емуляторів піратив, коли був малий, тепер все стало інакше — коллекції ROMів з різними оболонками продають в Стімі, люди іноді роблять свої інді-ігри для старих консолей і продають їх в вигляді ROMів, а ще я хакнув свої консолі Nintendo з попередніх поколінь (Wii, Wii U, 3DS) але не для того, щоб закачати на них ігри, які не купував, а навпаки — щоб витягти з консолі куплені офіційні ROMи.

Кульмінацією бажання грати у куплені ігри на зручних мені емуляторах було придбання консолі-емулятора RetroN 5 (який має слоти для картриджів всіх 8 і 16-бітних консолей Sega і Nintendo) і хак, щоб мати можливість зкачати ROMи, які консоль ріпає з картриджів (а за все життя я офіційних картриджів ігр придбав чимало). Отже наразі у мене дуже непогана колекція легально придбаних ROMів і піратити в мене просто немає необхідності. Єдині виключення, які я собі дозволяю — ігри, які в моїй колекції вже є, але ROMи в інших ревізіях (іноді буває необхідно для гри у різні ромхаки) чи з іншими мовами (є в мене кілька ігор, в які я хочу грати англійською, але картриджі в мене... не англійською :) ).

Граю у ці ROMи якраз на згаданій у статті Android за допомогою оболонки RetroArch, яка пропонує рушії з майже усіх популярних емуляторів (і кілька рушіїв відомих ігор, як наприклад Doom або Cave Story) без потреби налаштовувати все (керування, відео тощо) від А до Я для кожного з них. Нещодавно придбав собі консоль-емулятор на Android Retroid Pocket 2S (дуже раджу, девайс просто чудовий якщо не грати у щось сучасніше за PlayStation 1/Nintendo 64/Nintendo DS) в якому є свій інтерфейс, але який здебільшого працює через той же RetroArch.

До речі, про інді-ігри: ось кілька ігор, які розробляються для старих консолей у 2024 році:

У PS3 є вбудовані емулятори PS1 та PS2, враження досить не погані.

О, це вам треба машину часу, щоб повернутись на середину нульових, початок десятих. То була, так звана, епоха емуляторів: інтернет безлімітний, торенти процвітають, народ почав ностальгувати по старим іграм. Тоді ж і зʼявились одні з найбільших сайтів з ромами як Emuparadise.

На сьогодні є, мабуть, під будь яку платформу емулятор і часто не один, а кілька. Погугліть тільки скільки є емуляторів під Game Boy чи NES/Famicom. Тяжко буває тільки коли треба емулятор під щось специфічне на кшталт WonderSwan. Але для більшості гравців достатньо буде Arch, який є мультиплатформенним комбайном. Єдине що в нього багато незрозумілих налаштувань на які треба витратити час.

А що до мене, то останнім часом використовую mGBA (на Win паралельно довго використовував BGB), FCEUX (до нього сидів на Nestopia) і ті, що використовують Nintendo, Namco та Konami в своїх сбірках. Ще маю зібраний із сорсів Gearboy, який використовував для написання демок під Game Boy. Шукаю щось свіже під PC Engine бо Hugo не оновлювався років 10.

Привіт всім кому цікава тема! Користуюсь емуляторами з 2015-2016 року і по сьогодні. Як що ви не шукаєте саме тих відчуттів потримати в руках аутентичну консоль то для вас це буде найкращим варіантом переглянути бібліотеку ромів яка важить тону і займе у вас не мало часу, зважаючи на те що є дуже багато різни хаків! Також ви зможете пограти в улюблені ігри дитинства з нормальною чіткою пікселізацією. І це буде як приємно так і комфортно, думаю ви будете як і я дуже розчаровані під’єднавши консоль до широкоформатного телевізора і побачити мило! В загалом це круто що вони є, тому що існує багато ігор які ми могли в свій час оминули або навіть не здогадувались про їх існування, а зараз в такий час у вас є можливості, то чому ними не скористатись! Мій улюблений емулятор ePSXe, з ним треба поморочитись але це для мене залишається найкращий емулятор PS One! До речі на емуляторах можна зберігатись в любому місці і скільки завгодно, і це дуже круто рятує безліч дорогоцінного часу!

Також ви зможете пограти в улюблені ігри дитинства з нормальною чіткою пікселізацією.

Більшість ігор до Dreamcast розроблялись з урахуванням особливостей ЕПТ телевізорів і композитного сигналу як то дитеринг. Тож при грі на емуляторі раджу використовувати фільтри.

Саме зараз почав користуватися. В основному граю на смартфоні за допомогою контролера. На смартфоні використовую "Lemuroid"(включає майжі всі консолі) та AetherSX2(емулятор PS2), а на пк — PSX2(емулятор PS2)

Ніт не користуюсь. Хіба що планую для розробки (є ідея фікс створити гру під NES)
По перше це піратство (за вийнятком офіційних емуляторів за підпискою)
По друге «ну не то». Втрачаються емоції від очікування нового картриджу який фіг зна скільки їхав до нас з за кордону, розпаковка, ти тримаєш у руках, вставляєш у свій гейм бой, матюкаєшся і йдеш за паяльником вставляти нову батарейку. Кайф вже перед початком гри.
Крім того от ця вся двіжуга додає грі додаткової цінності. принаймі більше ніж від скачаного рому.
Про нейтів гейм експіріенс мовчу. Грати на емуляторах не цікаво

Емуляція не є піратством. Будь ласка не розповсюджуйте цей міф.

Підписатись на коментарі