Топік для порад з вибору монітора

Cпільното, це топік, створений спеціально для обговорення моніторів.

У коментарях ви можете обговорювати технічні характеристики, питати та ділитися порадами щодо вибору моніторів, а також відповідної гарнітури.

Також ваш може бути цікавим топік для пошуку крісла.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Маю ASUS VG289 — 28″, 3840×2160

До цього був ASUS MG24UQ — те саме 3840×2160, тільки 24″

Обидва IPS, ігрові (free sync). Дуже задоволений. Після різкого переходу на 28″ було перші дні незручно, а потім звик. Програмувати та працювати дуже приємно.

OLED. Класно звичайно, але скілки він протримається доки не почти вигорати? У кожного, звісно, свій кейс використання.

— Asus Screen Move регулярно зміщує все зображення на один піксель по кругу з діапазоном десь 4-8 пікселів в кожну сторону. так, зображення менше на цей зазор, але цей рух непомітний.
— оно два роки древнього QD-OLED youtube.com/watch?v=uRx3rqDNuuk?t=147
— оно він навмисно вигоряння провокує (поки що тільки місяць)
— оно Rtings 5к годин настріляли

Поділюсь цікавою ідеєю для тих, у кого не вистачає місця на повноцінні два монітори. У мене така от ситуація. В якийсь момент часу я знайшов таку річ як портативний монітор. Це екрани зазвичай типових ноутбучних розмірів, які можна поставити вертикально й отримати додатково окремі 20-40% вашого основного монітора. І коштує така радість небагато. На Ali взяв за 105 доларів із підставкою FullHD 16″. На нашому ринку порадити щось важко, ціни за адекватні варіанти надто космічні.

Можливо комусь буде це корисно, бо саме для таких випадків робив це відео. 😄

На столі стоїть сетап з двох однакових Xiaomi Mi 2K Gaming Monitor 27″. Якщо коротко, я задоволений :)

Якщо ж детальніше то з плюсів я б виділив наступне:
+ діагональ 27 дюйсів (максимальна, яка мені особисто комфортна на столі глибиною 60 см)
+ поворотний Pivot механізм
+ 2к роздільна здатність (мені собисто достатньо на відстані ~50-70 см від очей)
+ 165 Гц. Тут доволі дивний ефект, але ніколи не задумувався чи мені потрібно більше ніж 60 Гц, допоки не почав користуватись 120+ Гц у побуті. Але після апгрейду (дисплей телефону, монітор, екран ноутбуку) уже не хочеться повертатись на 60
+ 95% DCI-P3
+ відносно не висока ціна

З мінусів:
— спірна репутація бренду у теперішній час
— споживає до 75 Вт з повною швидкістю матриці та яскравістю на 100% (з огляду на можливі блекаути)

Маю «Монітор ігровий Gigabyte G24F 2 Gaming». Найкращий за свою дешеву ціну. Характеристики не найкращі, але доволі непогані. 24’’, 180 Гц, 8 bit, IPS, FullHD

Маю сетап з трьох моніторів. Всі прекрасно роблять. Dell 2312HM, LG 27UP850-W, Samsung LS27C330GAIXCI. Працюю 3д художником. Монітори не самий жир звісно, але передача кольору та роздільна здатність для роботи мені вистачає. LG звісно самий топовий так як і 4к для роботи це звісно набагато краще аніж Full HD. Інші монітори слугують як допоміжні, наприклад на основному головне вікно unreal engine, а на інших допоміжні вікна різних операцій, ну або Pureref чи spotify повісити. Якось так

LG доречі гарна модель і у них гарні матриці

Беру виключно Самсунги (бо дішман), в цілому подобаються. Вже 3 покоління маю:)

Зараз ультравайд Samsung Odyssey G5 C34G55 за 15к, до цього була така ж версія але 16:9

З простих маю Samsung LF27T450, за 5тищ я думаю один з кращих що можна найти на ринку

Маю два Samsung 27″ 4к, розташовані горизонтально, все супер, зараз коштують десь по 10тис кожен
hard.rozetka.com.ua/...​s27a700nwixci/p317983675

Якщо треба TypeC power delivery, вертикальне регулювання та USB hub, то трохи дорожче
hard.rozetka.com.ua/...​s27a800unixci/p331936189

Добрий час.

Один з моїх моніторів вийшов з ладу (матриця) то ж я вирішив зробити апгрейд.

Мої вимоги: 32’’, 4k, не меньше 160Hz, GtoG <= 1ms

Зупинився на 3-х можливих варіантах:

1) ROG Swift OLED PG32UCDM | Gaming monitors|ROG — Republic of Gamers|ROG USA rog.asus.com/...​/rog-swift-oled-pg32ucdm

2) ROG Strix XG32UQ | Monitors | ROG United States rog.asus.com/...​s/rog-strix-xg32uq-model

3) ROG Swift PG32UQXR | Monitors | ROG United States rog.asus.com/...​nches/rog-swift-pg32uqxr

Якшо коротко то:

(1) — OLED матриця, 240Hz, 0.03 ms — Все чудово, але більшу частину часу я працюю в IDE, тобто статичне зображення весь час на екрані. То ж боюсь що навіть з усіма штуками для збереження матриці в мене він вигорить дуже швидко. Хоч Asus дає 3 роки гарантії на це.

(2), (3) — схожі по характеристикам: Обидва IPS, 160Hz, 1ms. Тільки (2) підтримує G-Sync (в мене RTX 4090) а (3) тільки FreeSync. І найголовніша відмінність те що у (2) — матриця 8 bit + FRC а у (3) спражні 10 bit.

Різниця за ці відмінності у ціні (між (2) та (3)) велика. Що цікаво те що (3) коштує дорожче (1). Та й ніколи не бачив що таке 10 bit, наскільки воно приємніше для ока.

Хоча те що (3) підтримує тільки FreeSync мабуть теж не дуже, бо хотілось б повну сумісність, коли захочеться побігати в якийсь там Rust.

Freesync ок, в мене таке, працює і око не поміча (rtx 4070s). Стосовно 10 біт, якщо хош тру кінчики, то звичайно 10біт. В мене фейк HDR, яскравість контенту така ото. Завжди приходиться в темряві дивитись фільмчики

Я в ціих інтернетах читав що ніби то зелені подтримують FreeSync але де хто писав що тільки 20 та 30-та серії. А коли робиш запит типу: «RTX 4090 FreeSync support» отримуеш купу якихось посилань на redit де в купі тредів на декілька сторінок йде обговорення по суті бінарного питання.

схиляюся до варіанту 1. не думаю що там щось трапиться з екраном. на смартфонах же нічого не трапляється

на смартфонах же нічого не трапляється

на екрані смартфона зазвичай динамічне, а не статичне зображення,
час активності екранів також відрізняється в рази,
тому як людина, яка ще застала CRT з випаленим зображенням Norton Commander, дуже скептично відношусь до довгострокових перспектив OLED на десктопах,
до всього — в них ще й рівень живлення захмарний, вже до активного охолодження дійшло

В результаті взяв PG32UQXR. Якщо у когось будуть питання по цьому монітору. Питайте.

Підписатись на коментарі