Alan Wake 2 все ще намагається окупити витрати на розробку та маркетинг

Незважаючи на заяви студії-розробника Remedy Entertainment щодо успішного запуску та продажів Alan Wake 2, а також численні отримані після релізу нагороди, схоже, що не все так добре. Про це свідчить нещодавно опублікований фінансовий звіт розробника за перший квартал 2024 року.

Згідно зі звітом, гра року досі не окупила витрати на розробку та маркетинг і не принесла жодного доходу від роялті. Тим не менш, команда не втрачає оптимізму, зазначаючи, що продажі Alan Wake 2 залишаються на високому рівні, і планує продовжувати роботу над запланованим DLC.

Після публікації звіту спільноту почало цікавити питання, чому Alan Wake 2 досі не окупила свої витрати за півроку після запуску, незважаючи на позитивні відгуки та нагороди, які вона отримала.

А як ви думаєте, в чому може бути справа? Чи може це бути свідченням більш глобальних тенденцій в індустрії?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Наче Контрол одразу окупилася. З часом буде, не все одразу. Але купляти не буду

Норм, випустять длс, релізнуться на стімі й до кінця року вже скоріш за все будуть купатись в роялті.

Не купую принципово через використання послуг Sweet Baby Inc

Можливо причина у жанрі — мені здається horror-survival ігри все ж не такі популярні як лайтовіші за атмосферою action. Хоча мені, чесно кажучи, було страшніше грати у перший Alan Wake, другий виявився занадто передбачуваний через те що це горор (в сенсі що я майже завжди розуміла наперед з-за якого повороту на мене вискочить/підкрадеться ворог).

У горорів намальованих взагалі завжди було усе не дуже. Як у іграх так і у мультиках. Там хіба що тільки на скрімерах викрутися можна бо наш мозок намальовані сцени не сприймає як щось страшне.
Так що частина правди тут є.
Але з іншого боку гра це гра. Там ще можна нормальний геймпей зробити і вона зайде

А треба було в Steam випускати, а не казна-де. ☝🏽

Наскільки я пам’ятаю, 505 Games (які якимось чином пов’язані з Epic Games Store) частково фінансували розробку, якби не вони то вже декілька ігор Remedy можливо взагалі б не з’явилися (включаючи мрію Сема Лейка випустити Alan Wake 2)

Підписатись на коментарі