Хідео Коджіму вразила українська документальна стрічка «20 днів у Маріуполі»

Японський геймдизайнер Хідео Коджіма поділився своїми думками щодо українського документального фільму «20 днів у Маріуполі». Творець Metal Gear та Death Stranding лишився під враженням від цитати «війни починаються не з вибухів, вони починаються з тиші».

Нагадаємо, документальний фільм про російську облогу Маріуполя у лютому-березні 2022 року отримав нагороду «Оскар» у категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм». Робота режисера Мстислава Чернова стала першою українською кінострічкою, що отримала цю нагороду. Окрім того, «20 днів у Маріуполі» мав визнання на кінофестивалях Німеччини, Данії, Новій Зеландії тощо.

Про стосунки між Коджімою та кінематографом відомо давно і багато. Та чи знає він щось з української кінокласики? Який би український фільм ви порадили б подивитися геніальному геймдизайнеру?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Головне щоб пан Коджіма не захотів гру створити на основі страждань українського народу, бо враховуючи його здібності, я думаю це буде «чорний шедевр» — крутезна гра, яка кожному гравцю «дарує» пожиттєвий ПТСР після проходження.

Він цілком може відрефлексувати свої враження та думки у наступних своїх іграх. Тим більше тема війни для нього не є новою.

цікаво, що цей фільм є на рутрекері... не видаляють

Ну офіційно по запиту видалити ж ніяк не можуть. Бо рутрекер дійсно не контролюється владою і розповсюджує дуже багато шкідливих режиму речей
Але руські напевне там конкретно бісяться :-)

А з чого б то видалити мали? Рутрекер же ніби підтримує Україну.

Тим не менш розповсюджують руській піратський контент.
Тут гарна позиція була у яміаніме. Які 24го лютого просто закрились

Позиція гарна для громадськості, але ти ж не думаєш, що це проєкт, в який людина вклала все своє життя.

Пережити можна
Я вклав 8 років життя у карьєру у великому ентерпрайзі. Доріс до архітектора. А потім сказав та ну його нах, та пішов в закат
І ні — то не вигорання. На роботі усе ок було. Інші причини. І я зараз маю менше грошей та взагалі фінансової стабільності. Але бачу купу інших перспектив. Це ніби спочатку йшов по крутяцькому автобану, а потім звернув просто у поле.
Прикол що у тому полі я хоч і їду повільніше, не знаю куди приїду, але як же це круто йти куди захочеш

Про стосунки між Коджімою та кінематографом відомо давно і багато. Та чи знає він щось з української кінокласики? Який би український фільм ви порадили б подивитися геніальному геймдизайнеру?

Нащо ви цих дешевих інфоциган берете?
Чувак, посоромився би.

Тут серйозна тема, а ти з цим сюди поліз

Мені стало цікаво — я спитав.
В чому проблема спитати те, що тебе цікавить, навіть коли мова йде про щось серйозне? Чого соромитися?

Пропала грамота
Серію ’’Козаки’’
Капітошка
Жив був пес

Пропала грамота

Норм кіно, але думаю Коджімі треба щось з поетичного кінематографа. Он зверху Вавилон Миколайчука згадували. Думаю йому зайде)

«Тіні забутих предків» Параджанова
Підійде?

Пропала грамота

аж самому цікаво стало — наскільки цей шедевр після перекладу японцям би зайшов

Жив був пес

після Міязакі, взагалі як рідне японцям мало б зайти

Підписатись на коментарі