Росіяни використовують у грі про ПВК «Вагнер» ассети бійців СБУ, створені українцем. Розповідаємо, як так трапилося

Нещодавно російська студія NoName Company анонсувала тактичний шутер Best in Hell про ПВК «Вагнер» та викривлену версію війни в Україні. У проєкті обіцяють продемонструвати бої за Попасну, а одним з персонажів стане євген пригожин. Ми запитували у спільноти, як завадити виробництву гри. А зараз з’ясувалися нові деталі про цей так званий шутер. Росіяни використали у Best in Hell моделі бійців СБУ, створені українським розробником.

Автор ассетів — Богдан Жуков, 3D Character Artist у Frag Lab. Він розповів нам про всю цю ситуацію. Художник створив моделі солдатів, які показав на своїй сторінці на ArtStation. Раніше ці асети використав Аліреза Фаттахі, Cinematic Animation Director, для створення реалістичного ролика зі сценою бойових дій.

Богдан помітив в трейлері, що NoName Company використала його напрацювання. Він надіслав нам зображення з трейлеру, на яких позначив докази. Картинки розміщено нижче.

«Якщо посидіти, то можна зробити доказ на кожен ассет, який є в грі, що їх роботи там немає. Єдине на що вони спромоглися — замінити шеврони на солдатах. І все!», — розповів автор.

Причому росіяни обрали модель саме бійця СБУ в мультикамі, прибравши лише українську символіку. Як саме асети потрапили до NoName Company, питання відкрите. Вони могли їх придбати на CG Trader, де автор їх виставив. Проте є висока ймовірність, що росіяни просто вкрали моделі, тому що раніше роботу вже злили на один з піратських ресурсів. Не забуваймо, про ментальну схильність жителів рф.

Богдан спробував зв’язатися з NoName Company з вимогою не використовувати його ассети. У відповіді росіяни лиш продемонстрували свою кровожерливість і вчергове нагадали, що вони хочуть повністю знищити Україну.

За словами Богдана, він спробує відкликати ліцензію, якщо отримає необхідну інформацію про покупку. Без неї Best in Hell ніколи не потрапить в Steam. Проте росіяни планують видаватися лише через свій VK Play, де про авторські права навряд чи турбуються. А самі моделі в них вже є.

«Якби я дізнався, з якої пошти вони купували ассети, якщо взагалі купували, то просив би підтримку Epic відкликати ліцензію, але це марно, бо навіть якщо підтримка піде на зустріч, то росіянам байдуже. Файли залишаться, а про авторські права там ніхто не чув. Як пишуть розробники, випускатись будуть у своєму VK Play, а там ніякого DMCA немає», — додав Богдан.

При цьому Best in Hell продовжують піарити пропагандисти на російському телебаченні. І їх взагалі не турбує, що вони демонструють українські ассети воїнів СБУ.

Напевне, така поведінка ворога вже не здивує українців. Більше хочеться дізнатися, що робити Богдану у такій ситуації? Як завадити росіянам використовувати працю розробника? Діліться думками в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ну можна їм сказати, що їх гроші пішли напряму на FPV дрон для знищення вагнерів під Бахмутом. Ще можна порозкручувати тему фінансування ЗСУ) Думаю, ці дурачки самі відмовляться від цієї моделі.
Ну це у випадку, якщо вони купляли модель.

Скільки Ви ще будете рекламувати цю гру? Це вже друга стаття про неї. Може краще писати про ігри українських студій?

А в чому реклама? Ми розповідаємо, як росіяни вкрали в українського розробника ассети. Чи ви вважаєте, що такі випадки потрібно замовчувати?

Реклама в тому що це вже друга стаття про цю гру і тема не важлива більш того чим вона «скандальніша» тим більше людей будуть мати бажання її купити якщо вона буде на стімі. Я не журналіст і можливо помиляюсь але наскільки я знаю це саме так працює. Потім ще не дай бог Вашу статтю побачать із іншого популярного видання і покажуть у себе. А так би про цю гру мало би хто знав і був би «ще один треш на СНГ». Краще писати про релізи Українських студій а не про якесь дно із рф

Показуючи ницість росіян, які вчергове щось крадуть в українців, я не думаю, що це спонукає хоч когось до купівлі. А висвітлювати такі теми потрібно, тому що так, це треш, але цей треш — елемент пропаганди, якому треба протидіяти і навпаки показувати, наскільки це шкідливий продукт. Замовчування проблеми ніколи не є ефективним. А щодо українських студій, то вони завжди у нас на передньому плані, і ця проблема якраз стосується українського фахівця, який не хоче бачити свої моделі в цьому «продукті».

Тобто гра реалістична? (це іронічний коментар)

У будь-якому випадку треба дожати тему із ліцензією — то буде юридична гарантія що гра ніколи не попаде на Steam
А так рашиська гра, зроблена відвертими рашастами, яка розповсюдується на рашиській платформі. Тут нажаль, заборона можлива тільки військовим шляхом і то є сумніви.

Підписатись на коментарі