CEO Moon Studios «байдуже на політику», тож він пообіцяв допомогти росіянам отримати доступ до нової гри студії No Rest for the Wicked

Сьогодні в реліз виходить No Rest for the Wicked — нова гра від Moon Studios, яка створила популярні платформери про Ori. Однак хотіли б звернути увагу на один нюанс, який може вплинути на ваше бажання купити цю гру.

Видавцем гри виступає Private Division, який не продає проєкти під своїм протекторатом гравцям з терористичної організації рф. З цього приводу один росіянин створив обговорення у Steam.

«Що ж, можливо у вас не було вибору, але PD не продає нічого російським гравцям. Тож ви втратите принаймні 10% потенційних покупців» — написав росіянин під користувацьким ім’ям гуляш из альгуля.

Відповідь на свою претензію він отримав безпосередньо від акаунту CEO Moon Studios Томаса Міллера:

«Хлопці, що за чортівня? Всі ми є гравцями, я б хотів, щоб кожен мав змогу пограти в No Rest for the Wicked...

У нас в Moon працюють люди з усіх місць у світі — українці, росіяни, ізраїльтяни... І я пишаються тим фактом, що така мультикультурна група надзвичайно талановитих людей працює разом над великою метою.

Мені байдуже на політику і завжди було. Ми тут для того, щоб робити величні ігри, які роблять людей щасливими і все.

Якщо з якихось причин ви не можете купити Wicked, дайте мені знати і я подивлюся, що можу з цим зробити»

У коментарях до обговорення в Steam розгорілася політична дискусія. Багато гравців засудили Міллера за таку позицію, адже держава росіян нині продовжує загарбницьку війну, порушуючи всі доктрини й моральні звичаї її ведення. Натомість чимало західних гравців підтримали ідею, що ігри мають бути поза політикою, бо це розвага.

Питання не стоїть, чи ігри поза політикою. Ракети та окупація територій швидко розставляє на місця всі крапки в цьому «неоднозначному» питанні.

Проте чи варто купувати нову гру від Moon Studios, яка, без сумнівів, подарувала світу чудові проєкти, якщо у її очільника такі погляди? Це рішення приймає кожен для себе.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Тим часом у гри після лаунча вього-то Mixed reviews з 58% позитивних відгуків і продовжує падати. Хто зловтішатися — в чергу за мною)

Було б цікаво дізнатись думку Українців про це, з цієї мультикультурниї команди, Mahler тут написав що вони там є, і працюють разом з росіянами

В тві бачив допис @lina_kit_art, яка була художницею в цій студії.
x.com/...​tatus/1780977379218768117

Надзвичайно цікава художня «близорукість» — зробити гру про те як пітьма вторгається та знищує ліс і при цьому не бачити перед собою реальний аналог.

Хіба там не росіянин серед засновників?

Це геть не круто. Неприємно, що обговорення закрито, що повідомлення розробника збережене, як «обрана відповідь». Шкода, що країна терорист й досі толерується індивідуумами.

То ж зоборона продажів на росії і «можливість мати змогу пограти в No Rest for the Wicked...» — це наклип та свавілля?

А як щодо тих людей, які загинули через вторгнення росіян і «не мають змогу пограти в No Rest for the Wicked...» — це типу ОК? Нічого його в цьому не бентежить, мм?

Так він ще й банити людей у твітері почав за це.
Шкода. Орі — класні ігри і ця теж виглядала цікаво :(

Він би і ІДІЛовцям напевно гру продавав виправдовуючись так само. Якось сумно стає останнім часом.

А може редакції звернутися до Томаса за коментарем?) Заразом можна спитати, чому на стімовському форуми вони труть топіки від українців, але залишають топіки росіян, які ніби і не зможуть пограти)

думаю, тому, що українці лають (скажемо так для простоти), а росіяни — хвалять. А кому потрібні негативні відгуки?) (іншими словами, якби умовні іспанці лаяли, він би так само тер, думаю)

Тобто видавець все одно не буде продавати нічого в РФ, яка різниця? Чи ми будемо кенселити усіх кто політикою не цікавиться, навіть якщо по факту в РФ не продають? Мабуть багато людей забули власну позицію до повномаштабного вторгненя, особливо ДОУ, які відстоювали своє право робити відоси російською.

Може уважніше прочитаєш, що він намагатися допомогти їм з цією «проблемою»?

Чувак у якого позиція це — я без позиції, розказує про якусь величність в грі яку він називає розвагою для мас, іронічно

Цікаво б було послухати реальних людей які стоять за цією грою, наприклад Thomas Mahler і яка у нього позиція, але йому професіоналізм не дозволить.

Так в пості ж буквально його позиція і процитована. Це слова Thomas Mahler.

Як говорить один прекрасний вислів ти можеш не цікавитися політикою, але рано чи пізно вона зацікавиться тобою. Якось так.

Підписатись на коментарі