Де отримати досвід з геймдизайну?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Всім привіт.

Останні два місяці шукаю роботу в гейм-, тех-, левел-дизайні і бачу купу вакансій з помітками «Без досвіду» в яких в описі вакансії пишуть про досвід від 6+ місяців.

З початку січня вивчаю геймдизайн, є навички в Blender та Unity(навіть працював як Unity-розробник+3D Modeler в стартап команді, в яку потрапити мені — просто пощастило), освіта — «Комп’терні системи» (тобто навіть за освітою я більш-менш релевантний), навіть вже створив невелике портфоліо англійською та українською, в яке постійно щось додаю. І все одно нічого.

Трейні — від 6+ місяців досвіду, джуни — від 1 року.

Тоді де брати досвід, якщо той досвід що дають курси, якщо чесно — ніякий, з того що я бачив(і платні, і безкоштовні. До того ж за матеріалом вони майже не відрізняються. Єдиний плюс платних курсів тільки в тому, що там ці завдання перевіряють куратори курсу і можуть щось підказати. Самі завдання за концепцією — однакові), а набрати досвід — нема де.

Може у когось є якісь поради, бо я вже не знаю що робити і як шукати. Буду дуже вдячний за будь-яку допомогу і, якщо є, roadmap’и.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

1) Щодо досвіду. Вважаю, що тут головна проблема — треба знати повний цикл розробки програмного забезпечення відеоігор. Курси і книги в цьому можуть навчити теоретично, але практичний досвід — лише всередині геймдев-компанії. Тож, якщо налаштований рішуче, використовуй усі можливості саме потрапити до студії на будь-яку позицію.

2) Спробуй більше знайомитися і спілкуватися з людьми, які працюють в студіях.

3) Можливо, варто спробувати заснувати свою геймдев-компанію? Тут буде корисно дивитися виступи директорів з ігрових конференцій. А також запитувати, обмінюватися знаннями з іншими.

4) Альтернативний варіант. Можна спробувати податися в інді-розробку і створити свою гру або декілька ігор та випустити їх.

Можливо, варто спробувати заснувати свою геймдев-компанію?

If you’re homeless, just buy a house.

Ну, насправді, зараз 4й пункт це саме те чим я намагаюсь займатись. Зараз я геймдизайнер в одному товаристві і Unity Dev в іншому, де ми робимо якісь проєкти для портфоліо. Якщо ці ігри вийдуть більш-менш цікавими, то можна буде взагалі випустити і подивитись що воно і як воно.
Але думки хороші. В них є сенс. Дякую

раджу прочитати мій коментар тут: gamedev.dou.ua/forums/topic/48351

Так, я читав його вчора, але сенс в тому, що я вже давно хочу працювати саме в геймдеві. Інше вже намагався побороти: 3 роки досвіду з Python’ом.
За три роки досвіду заробив не набагато більше, ніж за 3 місяці Unity розробником. До того ж, що до пайтона я беру фріланс, репетиторство і стартап який на рік розтягнувся.

Якщо коротко:
— 3 місяці геймдеву — 36000;
— 1,5 роки пайтону — 110000.

Да і якщо брати той факт, що сам пайтон мені противний останній рік — теж момент важливий.

Звичайно, можна почати вчити JS і йти Fullstack розробником, маючи бекграунд з Backend’ом на пайтоні, але тут вже легше зробити якийсь свій проєкт за пів року, викласти його в плеймаркет і заробляти якийсь мінімум для життя. А можна й зробити не один проєкт а декілька і займатися ними.

Просто, саме питання полягає в тому, як отримати досвід саме з геймдизайну. Що конкретно треба зробити, щоб вважатися більш релевантним кандидатом на вакансію.

А що саме повинно бути в портфоліо, щоб воно виглядало краще? Що саме ціниться, якщо немає якихось зроблених проєктів в які можна пограти?

Підписатись на коментарі