Проблема з таргет аудиторією в Google Play

Всіх вітаю!

Дуже потрібна допомога з налаштуваннями цільової аудиторії для свого додатка.
Нещодавно я отримав попередження від саппорту Гугл Плей, що мій додаток буде заблоковано через тиждень, тому що в налаштуваннях цільової аудиторії для мого додатка немає дітей молодше 13 років, в той час, як графіка, що використовується в моєму додатку, може бути привабливою для дітей молодше 13.

Річ у тім, що в мене зараз немає можливості якось кардинально змінити графіку мого додатка, щоб вона перестала бути привабливою для дітей, але водночас я не хочу, щоб мій додаток був доступним для дітей.
Можливо хтось стикався з такою проблемою і може допомогти? Буду дуже вдячний!

Нижче кидаю оригінальний текст попередження:

“Issue found: Inaccurate Target Audience

The target age groups you’ve selected are inaccurate.

Although you haven’t included children under 13 in your target age groups, we determined that some elements of your store listing may appeal to children under 13. For example, your store listing contains elements such as:

• Animated characters in the app icon.
  • Young characters.

Your app may face additional enforcement actions, if you do not resolve this issue by April 17, 2024.

To bring your app into compliance, follow these steps:

Update your selected target audience for your app:

• If your intended target audience is everyone, including children and families:
  • If your intended target audience only includes adults:
    • Make sure that you only select adult age groups in your Target audience and content settings. Remove all elements from your store listing that may appear appealing to children.
  • Review a summary of your selections and click Save.”

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вітаю, особисто сам довгий проміжок часу намагався просунути свій додаток у Google Play та App Store. Після декілька невдалих спроб вирішив звернутися до [url=a.kiev.ua/приватного SEO-спеціаліста[/url], який разом зі своєю командою за невелику вартість, просунули мій додаток в ТОП-50, а також суттєво вплинули на збільшення оформлень приватних підписок.

Серйозно? Їм не байдуже? Типу розробник сам має вирішувати, на яку гру орієнтований його додаток.
Бажаю наснаги досягти свого!

Було таке саме. В Target Audience ставиш усе що вище 13 (якщо не помиляюсь, 13-15, 16-17, 18+). Наступним кроком буде питання «чи може ваш додаток бути цікавий дітям» — ставиш «так» (під відповіддю написано, що «в даному випадку ми помітимо додаток як не для дітей і сімʼї»). Чи вирішить це проблему? Скоріш за все, ні. Скоріш за все, тобі (як і мені в моєму випадку) треба писати апеляцію і в якій зазначити «моя гра не для дітей і я це свідомо вибрав у розділі Target Audience. І так, я свідомо вибрав, що вона може бути привабливою для дітей, але має стояти надпис не для дітей і сімʼї» (все це англійською звісно). В моєму випадку спрацювало.

Дякую за те що поділився своїм досвідом)
Ми спочатку поставили «так» в «чи може ваш додаток бути цікавий дітям», але це не допомогло, тому ми все таки вирішили виставити 9-12 в налаштуваннях таргет аудиторії. Поки зміни щодо ТА були ще в рев’ю цей warning зі сторони Гугла зник, тому навіть не знаю що саме спрацювало.
Зараз поки проблем немає, але боюсь що вік 9-12 це не найкращий вибір, тому можливо треба буде все таки якось міняти графіку і виставляти 18+...

Якщо вік до 12, треба писати COPPA (почитай що це), тому я ніколи не ставлю до 12. В моєму випадку, модератор подумав що я випадково поставив не для дітей і тому я можу втратити трафік. Але я йому пояснив, що вибір свідомий і гра не для них. Після цього одразу гру пропустили.

Ще такий момент — у Гугла є «автомодерація» (не знаю як це назвати, але далі суть) Гугл може пропустити навіть якусь жесть, а сама (ручна) модерація може відбутись пост фактум через пару днів. Тому, в таких випадках, думаєш — пропустило, все норм. А потім долітає бан чи ремув і вже не розумієш як так — ніби ж все норм було спочатку.

Привіт. Наскільки я памʼятаю, то найпростіше — це в розділі «Target audience and content settings» поставити цільову аудиторію тільки одну галочку на 21+, а всі інші зняти.
Тоді для додатку не діють обмеження Family Policies.

Підписатись на коментарі