Питання про онлайн курси в Україні та як краще увійти у геймдев
Всім доброго дня.
Допоможіть мені, будь ласка, розібратися у питанні переходу на нову спеціальність.
Думаю, вже зрозуміли, що я світчер. Мені 29 років, я працюю перекладачем і хочу перейти в геймдев, оскільки моя поточна спеціальність не приносить мені задоволення ні в процесі, ні в результаті.
Я розумію специфіку геймдева, що це теж важка праця, багато стресу, але я за натурою креативна людина і, по-перше, мені хочеться реалізовувати свою креативність, а по-друге, займатися тим, у чому мені буде дійсно цікаво розвиватися і будувати кар’єру.
Я виділив для себе кілька спеціальностей у геймдеві, що викликають у мене інтерес: Game Designer, Level Designer, AI Designer, 3D Environment Artist, AI Programmer, Engine Programmer та Gameplay Programmer.
Звичайно, для переходу, я почав шукати онлайн курси в Україні, щоб отримати базу. І виявилося, що для деяких спецух, як, наприклад, для Геймдизайнера, курсів багато, для деяких — мало, чи немає, а на Художника по оточенню взагалі потрібно йти маючи як мінімум попередню підготовку тривимірного художника.
Окей. Я подумав, що це не біда, так як все-одно з виділеного ряду спеціальностей найбільше мене цікавив Геймдизайн. Я почав перевіряти відгуки на існуючі курси з геймдизайну і ситуація з курсами виявилася неоднозначною.
Я виділив курси Hillel, Itea, Projector і Skvot (геймдизайн), а також Ithub і Robot Dreams (програмування двигуна для порівняння). Про Гілель, Ітеа та Прожектор можна знайти по 500 відгуків, але серед них дуже багато ботів (що вже натякає). У Гілель взагалі програма з геймдизайну — 100% копія курсу від Games Academy. Скарги на організацію, на кураторів, на склад матеріалу на 80% з води та ін. Менш негативне враження справляють відгуки про Сквот — хоча б не так багато ботів. Ітхаб і «Мрії робота» вже не став перевіряти, бо вирішив поцікавитися у досвідченіших айтішників та геймдевів.
Чи взагалі є якісні онлайн курси по будь-якій з вищевказаних спеціальностей, на яких можна отримати якісну базу, з якою можна було б рухатися і навчатися далі самостійно? Початкова думка про курси з’явилася тому, що хочеться заощадити час та зусилля (навіщо намагатися зібрати базу, яка вже зібрана?). Чи всі курси — це спроба підло нажитися на бажанні людей покращити свої умови життя, продаючи неякісний матеріал? Якщо хтось розуміється або має досвід у цій темі, допоможіть, будь ласка. Якщо є хороші курси за цими спецухами, то розкажіть про них (можна в особисті повідомлення, щоб не робити рекламу). Або якщо по-вашому таких немає, то як і з чого найкраще клепати для себе базу?
38 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів