Експрезидент Blizzard вважає, що непогано було б лишати чайові для розробників ігор

Колишній президент Blizzard Майк Ібарра поділився думкою, що йому б хотілося мати опцію залишати чайові розробникам ігор, які дуже сподобалися. Про це він написав у своєму X-акаунті:

«Деякий час я думав над цією ідеєю як гравець, з тих пір як останнім часом занурився в одиночні ігри.

Коли я закінчую гру, деякі з них залишають мене в захваті від того, наскільки чудовим був цей досвід. Наприкінці гри я часто думав, що хотів би дати цим людям ще $10 або $20, тому що це коштувало більше моїх початкових $70 і вони не намагалися щосекунди витягти з мене грошей.

Ігри такі як Horizon Zero Dawn, God of War, Red Dead Redemption 2, Baldur’s Gate 3, Elden Ring тощо. Я знаю, що $70 — це вже багато, але таку опцію я б хотів мати в кінці таких ігор. Деякі ігри настільки особливі.

Я знаю, що більшості не сподобається ця ідея :) До речі, я розумію, що ми втомилися від ідеї „чайових“ в усьому іншому, але вважаю це іншим сценарієм, аніж тиск чайовими, з яким стикається багато людей і даю про це відгук» — написав Майк.

Користувачі соцмережі у відповідь зазначили, що є ймовірність, що розробники ігор ніколи не побачать цих «чайових», після того, як вони пройдуть через руки видавців, про що колишній президент Blizzard має добре знати. Натомість у відповідь Ібаррі написали, що, якщо гра так сильно сподобалася, хорошою опцією подяки може бути купівля її копій для друзів чи на інших платформах. Або ж якщо гра була доступна по підписці, купити її повну цифрову копію.

А як вважаєте ви? Чи виникало у вас колись бажання дати чайові розробникам ігор? Якщо так, то що це були за ігри? Та чи хотіли б ви мати таку опцію в кінці? Чи не думаєте, що корпорації почнуть зловживати такою подякою і закривати частину контенту, яка буде доступна лише тим, хто віддячив додатковою копійкою? Пишіть у коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хай кожен розробник в кінці гри прикріпить фото своєї карти (з обох боків), будуть їм чайові

Це має працювати в обидва боки:
— якщо сподобалось, користувач може заплатити чайові
— якщо не сподобалось — користвач може повернути гроші.
— якщо реліз бракований (баги, не працюючий онлайн, etc) — користувач має повернути гроші, та отримати компенсацію.

Я тому деякі ігри купую і собі, і друзям/знайомим, як там Спадок Гоґвартсу, чи там Браму Балдура.

О, ще Невервінтер Найтс нещодавно купив ще раз, але скоріше через те, що там прикольна фізична мапа у виданні.

Free to play тащат под видом «чаевых» ?
а ряха простите не треснет ?

делайте НОРМАЛЬНЫЕ игры а не свисто-поделки и все будет нормально (спойлер — Близы не выдавали ничего отдаленно нормального очень давно)

Дуже прикольно це читати, особливо на фоні того, що я запустив їх нову Diablo 4 і там якогось біса battle pass, донат на косметичні айтеми і вся гра- це галімий сервіс, а не сюжетна гра. Якого біса? Бліззард- це вже давно про гроші і заробіток, а не про ігри.

Американська крінжатіна. Чайові це рак.

Інді так, але прохання від корпорацій розміру блізард і убісофта звучить дуже дивно, тут і без видавців навряд щось дійде. Та і навіть без менеджменту там 100500 людей, не уявляю як то буде працювати.

store.steampowered.com/app/1289310/Helltaker
store.steampowered.com/...​_Artbook__Pancake_Recipe
How do I give you more money? — топ коммент

Чи не думаєте, що корпорації почнуть зловживати такою подякою і закривати частину контенту, яка буде доступна лише тим, хто віддячив додатковою копійкою?

Ох, це було б погано, якби умовний юбісофт так робив в кожній грі. Або блокував контент за нудним гріндом та продавав бустери, що роблять гру відносно нормальною. Wait, oh shi....

Перша, та що покрокова, частина гри чудова, а друга бісить)

Деякі інді-розробники уже давно впроваджують DLC типу Supporter Pack, де гравці можуть підтримати розробника та отримати символічну косметику чи бейдж. Хоча даний спосіб все ж не підходить для ігор-сервісів

Угу, теж саме хотів написати, умовні чайові вже років 10 існують

Сам думав над цією ідеєю, бо коли гра дійсно сподобалась хочеться підтримати розробника фінансово, особливо коли це інді

маю 5 копій Fallout4) 2 фізичні та на різних платформах

Якщо інді-розробник то чайові доречні

Підписатись на коментарі