Допоможіть обрати ноутбук для дитини!

Добрий день,допоможіть обрати ноутбук для дитини 13 років(Blender,cinema 4d , SFM).По тому що вичитала в Ґуглі- такий ноутбук коштує від 73 тис грн.Порадьте щось дешевше!!...

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Стало цікаво спитати у багатознаючого ALL:

Який сьогодні юзер-ікспірієнс з гейм-окологейм інтел-бейсд-ноутбуками? У кого як склалося?

Модель, рік, приблизні спеки, експлуатація (офіс з потужною підставкою з охолодженням; офіс з дешевшою підставкою; на столі без підставки; на колінах, де попало), задачі (ігри, відеостворення, математика, розробка, «офіс + всього понімногу» тощо), скільки годин експлуатації на добу, місяць, рік, і скільки часу пропрацювали до першої відправки на сервіс?

Модель: Lenovo ideapad 5i 14ITL05 Graphite Grey, куплений в лютому 2021 року за $950.

приблизні спеки:
14″ Full HD (1920×1080) IPS;
Intel® Core® i7-1165G7 (12M Cache, up to 4.7 GHz);
16 ГБ DDR4 3200MHz;
SSD: 1024 ГБ;
Intel Iris Plus Graphics;
Wi-Fi ac, Bluetooth® 5.1;
DOS;
вага 1.39 кг.

експлуатація: в основному просто стоїть на столі + носиться в рюкзаку, возиться в поїздки.

задачі: browser + vscode + terminal + перегляд кіно на окремому моніторі.

скільки годин експлуатації: з лютого 2021 року працює постійно, на ніч зазвичай suspend, про кількість годин роботи ніколи не задумувався.

скільки часу пропрацювали до першої відправки на сервіс: в сервіс на планову чистку і заміну термопасти був віднесений влітку 2023 року, проблем з ним не було; батарея спочатку тримала 8 годин, зараз приблизно 4 години; батарея убивається постійною зарядкою, мені ліньки її вимикати.

На заміну йому вже куплений Lenovo X1 з 32GB RAM, лежить на поличці.
Наступний ноутбук буде або теж Lenovo X1 або ASUS ZenBook, мені подобається їх дизайн, вага, якість і надійність.

Три Дела, Сонька 13″, два хьюлєта 13″, якийсь асус 14″ подарував батькам, а другий асус жінка якій подрузі в село віддала. Експлуатація в мене була — феросплавний завод )) В сина дома підставка з Ікєї експлуатація де попало )) 24/7/365. Раз на рік заміна пасти, чистка кулера і радіатора. Раз на 3-4 роки заміна батареї. Усе робиться за 5 хвилин. Довше потім резинки клеїти. Шо таке «сервіс» і нашо він треба для мене загадко.

Ну, під слово «сервіс» я мав на увазі взагалі будь-які дії з емердженсі-обслуговування, чи то самотужки, чи то зі сторонньою допомогою. Багато хто робить це самотужки.

Сакральне питання: скільки з них були з окремою відеокартою (a.k.a. dedicated, non-integrated) тобто не Intel HD Graphics only (з яким зазвичай ніколи ніяких проблем), але NVidia xxxx or AMD Radeon, або гібридним Intel HD Graphics + NVidia?

Сонька і Делл з діскретоню NVIDA. Яке це має значення?

Если ребенок — мальчик, то однозначно нужно брать геймерский ноут, выбирайте в диапазоне 30-40 тыс, дешевле на перспективу будет печально в играх, он вам выест весь мозг что нужно покупать новый. Но я бы советовал брать полноценный комп, не ноутбук.

Я старшему брал Макбук на М1, но он сам заработал денег и всеравно собрал себе комп.

Тс вже схоже визначилась.
Як на мене бюджет 30-40 це не про ігровий ноут якщо ви про новий. У нас такі високі ціни що в цьому бюджеті це буде переплата за гірлянду в клавіатурі. Або міцний середняк без претензії на ігровий. Але то справа смаку.

я взял какойто HP 17ку за 20 тыс грн и дочку все устраивает.
Смотрел по цветоохвату + IPS матрица.
Современные матрицы 10+ тыс стоимости ноутов достаточно хороши для всего.
Соременное железо избыточно для всего, кроме игр. А для игр 3д норм ноутбук все равно стоит как звезда.

Я бы брал какой то средний (или выше, зависит от бюджета) игровой ноутук
по характеристикам его хватит с головой на все задачи касающиеся обучения
Ну и плюс как не крути а поиграть чадо во что то да и захочет
И по ресурсам его должно хватить на минимум 3 года стабильной работы

ну не знаю..
гляньте MacBook Air m1. він зараз котує біля 38к — чудова машинка яка вартує своє гроші

На мою думку для роботи в програмах комп’ютерної графіки найкраще підійде персональний комп’ютер і щоб було гарне робоче місце у хаті, щоб стіл шикорий, крісло комфорте, екран великий.

В ноутбука є перевага тоді, якщо дитину запишите на місцеві курси, щоб ходити туди. Але якщо навчання онлайн, то краще ПК, ніж ноутбук.

Аби майнкрафт та роблокс тягнув (то для навчання, звісно)

Blender,cinema 4d , SFM

Це вам ваша 13-и річна дитина сама сказала? ))))))

Навіть сам написав ці назви в цьому оголошенні- я його спіцяльно покликала.Поясніть- що не так?

Знаєте,я його питала нащо йому це- відповів для відео.Ще давніше- десь 2-3 роки тому бачила відео робив- типу 2ва дяпчика блють один на одного і інша дурістіка,сюжет дурний- але виглядало як мультик.З того що я ще бачила робив прікольні відео- копія "Валєрки",типу анімовані персонажі щось там роблять- як він це називає.От і вся інфо яку я маю.А цього року захотів на якісь курси по тих програмках...От і маєте всю історію.

Курсы по blender также есть на udemy, но в основном на англ. Программы лучше изучать сразу на англ.

Там часто распродажи на курсы по 12 у е.

отзывы о курсах можно прочитать на торрентах перед покупкой.

Я певен, шо то будуть зря витрачены кошти. А будуть на тому компі рубитися в іграшки і дивитися кіно, або якийсь дебільний тікток

Не думаю.Сперечатись не буду- час покаже. x — box в нього є- не цікавить фактично,так перший час...Час від часу.Я б ніколи не витратили 2 к дол на просто іграшку.

Знаєте ,я колись афігєнно малювала- призер багатьох виставок у Львові-мала дофіга призових місць кожного року- як я хотіла на архітектурний,або щось в тому роді.Я юрист- не склалось,досі жалію...)Притому малювала- дуже добре.(Художній клас)Зря витрачені гроші?Ок.Але я хоч дам йому можливість попробувати і старт,а там побачу.Я не розстроюсь в любому випадку.

А чого тоду ви тут запитуєте? Придбайте найдорожчій огризок і усе буде в каніві. З таким підхідом нема різниці шо і по чому.

Суть вашого питання-тіпа гроші в нікуда на амбіції.Мої батьки тоже так думали)))Ну,от в 26 років я пережила бідність- малому купляла йогурти за відклдадені останні гроші....Страшні часи...А в 32р.(2016р.)я вже заробляла 2-3 шт.дол.Моя робота дотична до ІТ.Чи звинавучаю я батьків?Так-!!!!!!
Ноутбук я купила тоді собі сама.Так,от в малого телефон має 6 років- і він не просить- новий,бо не куплю)А курси Blender він дуже захотів-і попросив-і так,я це куплю,бо я бачила його персонажі,і чую про його мрії.Думаю питань більше нема.Я не повторю помилок свої батьків,але і вмію рахувати гроші)))І так,я далеко не бідна людина-можу купити найдорожчий огризок-але ж не тупа,щоб купляти що небудь)))

Сейчас даже не очень дорогие игровые ноуты отлично справятся с этой задачей, железо немного опережает потребности программ, я думаю чтобы вы не выбрали, тем более из того что посоветовали всё будет ок (только если не макбук) и поиграть малый сможет :) если ему понравится 3D на блендере он не задержится, будет пользоваться Autodesk Maya, она более тяжелая.

Вот еще пару вариантов:

Lenovo LOQ 15IRH8 — rozetka.com.ua/...​vo-82xv00k7ra/p391662234
ASUS TUF Gaming — rozetka.com.ua/...​nr0eb8-m00ek0/p417648429

у асуса немного лучше матрица, в леново они тускловатые, нормальные только в топ моделях с приставкой pro, странное решение, хотя качество у леново лучше, был асус через пол года сломался куллер, мелочь но осадок остался, сейчас леново работает идеально, там сборка лучше и охлаждение, асус совсем чуть чуть помощнее и экраном выигрывает, еще такие асусы использует одна игровая студия для работы) на них 3D моделят и игры делают)

Посмотрел обзоры на этот леново, там совсем плохой экран (я лично страдал из-за его недостаточной яркости и цветопередачи для графики) asus однозначно. Хотя я по прежнему за пк, экраны там не лучшие все равно, и за эти деньги пк лучше можно собрать)

Шоб ви ще розуміли в «бідності» )) Коли приносиш 5 кіло рублів в кульочку, а купити на них нема чого. Бідність, це коли вистачає на хліб і курку по купонах. Або коли після іпотеки лишається 100 баксів на місяць на сім’ю. . І ще багато таких приклдадів. А не коли на йогурти не вистачає чи на новий телефон. Це, так, між іншим.
Другий раз пішли за йолкой...

Зря витрачені гроші?Ок.Але я хоч дам йому можливість попробувати і старт,а там побачу.Я не розстроюсь в любому випадку.

При такому підході треба

Придбайте найдорожчій огризок

Шоніясна?

Купите себе wacom intuos pro pth-651 бу за 2- 3 тыс грн на олх. Бывают за столько.

За одно и сыну может пригодится. Хотя я так и не научился рисовать. Использовал для фото. Устает спина долго сидеть и руку повредил.

Blender

Дитина буде вчитись в школі компʼютерного напряму?
Чи вона вже професійно займається?
Відповіді дають як я бачу виходячи з того щоб вказаними вами задачами професійно займатись. Якщо це для навчання відповіді вам дають трошки «дорогі».

Якщо це для школи — вам можуть там підказати приблизну модель ноутбука. Для школи в цілому ноут зручніше.

Для роботи з потужними задачами стаціонарний ПК буде дешевше. Щоб не думати про те як його зібрати зверніться в магазин онлайн який вам подобається, вони звіряться щодо сумісності компонентів і зберуть вам ПК з елементів, це не вища механіка. До війни can то робив дуже швидко і здається безкоштовно. Це не реклама, думаю інші магазини теж так можуть.

До речі, який оптимальний swap для 16 Gb RAM?

Щойно поставив Ubuntu 22.04, автоматично ОС поставили 2 G. Як на мене, малувато.

Щойно поставив Ubuntu 22.04, автоматично ОС поставили 2 G. Як на мене, малувато.

Залежить від задач.
Я вимикаю swap і результат мене влаштовує.
Зараз теж маю 16 GB Memory.

Так а у компа яка конфігурація?
Бунту і на простому залізі запуститься
Навіть на распбері

Вторая плашка памяти.
А вообще для 11й винды нет проблемы с выставлением свопа, эти советы уже не актуальны.

Купіть десктопа, перелік ПЗ який ви надали зовсім не ноутбучний. Десь за 35 зможете зібрати пристойний сет, з нормальним монітором.

А ще десктоп можна поступово апгрейдити. На відміну від ноутів які до апгрейдів майже не здатні (яблучні — принципово не здатні).

ноутбук для дитини 13 років(Blender,cinema 4d , SFM)

Наче він там буде Аватар 3 рендерити...
hotline.ua/...​ph8-82y80014rm/?tab=about

Процессор после часа рендеринга или раньше убежит в тротлинг. Если рендерить видео, то 32 гб потом может оказаться мало, а озу часто распаяна в ноутах.

Замість імені — користувач Гугл.
Питання про ноут для

Blender,cinema 4d , SFM

теж трохи дивне.
Для

Blender,cinema 4d , SFM

— потрібен стац. комп. Тому що для це потрібен ноутбук з окремою відеокартою (нвідіа 4070, наприклад), для якої в ноуті фізично нема охолодження. Як наслідок — термін служби такого ноута обмежений 1-2 роками. Та ще й для 13-р. дитини, яка дивитиметеся відео, ганятиме ігри з ноутом на ковдрі: перегрів, забивання вовною, пилюкою. Тоді як ноут зі встроєнною відеокартою (інтел) — умовно вічний. Додати рахунки на електрику, адже енергоспоживання ігрового ноута може сягати 200Вт.

Вже вирішила,потрібен ПК.Тепер в мене інше завдання- вибрати ,або скласти ПК.Ще то завданнячко))Таке як Blender чи SFM- мені ці назви ,ні про що не говорять.Малий робить анімації- це його бажання,він і сам ці назви написав.Дякую за відповідь.

Круто виглядає і не те щоб супер дорого.

Як наслідок — термін служби такого ноута обмежений 1-2 роками

Та не )

для графіки потрібен ноутбук з великим екраном......
це означає більшу вартість, і більшу вагу.....
і куди цікаво буде носити 13-річна дитина великий важкий ноутбук за 2 тисячі баксів ?🤔

купіть за 20 тисяч... але на нього також можна чай пролити...
не забудьте сказати про це дитині )

MacBook Air на M3. В нем получше встроенная графика чем в интел и у ребёнка не будет отвращения к технике и к АйТи.

Підсумую усі коментарі що є і що будуть, бо тенденція зрозуміла:
— При обмеженому бюджету краще брати ПК (якщо ноут за 73к, то по ± відповідній потужності ПК можна зібрати за 40-45к, а якщо упоротись, то і дешевше)
— ПК буде дешевший в обслуговуванні
— Якщо мобільність пріоритет — забудьте верхні 2 пункти
— Щодо ноутів, за суму 35-50к, буде завжди компроміс (так як продуктивність must have, варто звертати особливу увагу на охолодження, відповідно екран в таких ноутбуках буде дуже посередній, якщо не жахливий, пластиковий корпус також буде не вищого рівня)
— На б.в. ноутбуки не раджу дивитись, попри подекуди смачну ціну, щодо б.в. ПК, є сенс розглядати, так як усе можна в майбутньому прокачати до кращого заліза

Дякую за змістовний коментар.Зі всього прочитаного- розумію що точно буду братм ПК.А ,не підкажете характеристики ПК?Взагалі,поки не розумію як це все окремо купляти -і як це до купки скласти...

versum.ua/panzer-ii-v31
Наприклад такий,бажано докинути 2 тис грн щоб було 32GB RAM

Тут усе складно пояснити, у кожного різні вподобання, але підкажу оптимальні варіанти:
— Придбати готовий пк від виробника (з плюсів гарантія, не треба нічого чаклувати(увімкнув і запустив), з мінусів — за бажанням, при однаковому бюджеті, можна зібрати самому потужніший пк) Тут просто заходите на розетку умовну, вибираєте розділ пк, фільтр за виробником і вперед
— Знайти контору або магазин, де збирають пк за запитом та бюджетом(вийде трохи дешевше ніж у першому варіанті, але без гарантії, але це не точно)
— Ну і останній варіант зібрати по білду з інтернету, для мене гарні є збірки оці ()

Купляти комплектуючі можна на будь-якому маркеті, по типу ельдорадо чи розетки, головне дивитись на сумісність. Але якщо це буде перша ваша збірка в житті, раджу знайти когось досвідченішого, самому наврядчи вийде грамотно скласти.

P.S. Якщо надумаєте усе купляти по деталях, окремо, з економити можна на корпусі (головне щоб він гарно продувався, а ці всі підсвідки нікому не здались), але ніколи, за жодних обставин не економте на блоку живлення, краще взяти з запасом і від дорогого бренду.

Дуже дякую за розгорнуту відповідь!

Поддерживаю пк, а с другой стороны, если нужно будет переезжать из-за войны, решение не очень мобильное.

Не дуже мобільне , але замовити перевезти речі не так і складно, особливо якщо хтось залишається в Україні і може передати тим же автобусом

Закидаєте gpu, cpu, ssd і може в материнку в рюкзак і переїжджаєте. Все інше докуповуєте на новому місці. Це якщо дуже терміновий переїзд.

І додати ще екофлоу вартістю як ПК, для блекаутів, які почнуться через півроку. В 2024 для описаної задачі потрібно брати лише ноут.

Для 3д нужно брать с хорошим охлаждением. Иначе через время от резких перепадов температуру отвалится чип.

Процессор без разницы, а видеокарту лучше нвидия.

Для 3д лучше взять обычный ПК, потому что рендеры могут длиться часами, а ноутбуки на это не очень рассчитаны.

Дякую за змістовний коментар.Зі всього прочитаного- розумію що точно буду братм ПК.А ,не підкажете характеристики ПК?Взагалі,поки не розумію як це все окремо купляти -і як це до купки скласти...

Я не очень слежу за железом и программами в 3д. Мой ПК уже лет 6 не обновлял ) А вы не озвучили бюджет.

Если он не будет использовать для рендеринга ГПУ (слабо развит еще), то нагрузка будет на процессор и оперативную память.

Главное, чтобы материнская плата была с хорошим запасом. Игровая с подсветками, красивыми формами не нужна.

Нужно, чтобы у нее было хорошее охлаждение системы питания (для долгих высоких нагрузок рендером) и возможность в будущем улучшать компьютер: 4 разъема под оперативную память.

Я думаю, что вам нужно собирать на платформе АМД АМ5. Оперативной памяти взять около 64 гб. Лучше 2 планками, чтобы в будущем добавить еще.

Охлаждение на процессор берите в виде Noctua NH-D15 или Noctua NH-D15S. Водяное не нужно.

За красивостями корпуса не гонитесь. Берите такой, чтобы он был как сито и хорошо продувался при многочасовых нагрузках. Вентиляторы в корпус ставьте от be! quiet в будущем.

Я накидаю вам ориентир. Но опять же я не слежу за железом и по каждой железке нужно читать отзывы о проблемах.

Материнская плата ASUS PRIME B650-PLUS (от нее зависят возможности улучшения)
www.asus.com/...​ds/prime/prime-b650-plus

Процессор AMD Ryzen 7 7700 (можно проще AMD Ryzen 5)
www.amd.com/...​zen/amd-ryzen-7-7700.html

Оперативную память Самсунг или Кингстон не выше 5200 мгц. 2×16 гб для начала или 2×32 гб
hotline.ua/...​102-294157-294170-672508
например, 2 х Kingston 16 GB DDR5 5200 MHz (KVR52U42BS8-16)

SSD накопитель Samsung 980 PRO 1 TB (MZ-V8P1T0BW) (можно проще или меньше)
www.samsung.com/...​-m-2-ssd-1tb-mz-v8p1t0bw

Жесткий диск WD Red Plus 4 TB (WD40EFPX) (холодные данные. Можно меньше или убрать)
www.westerndigital.com/...​sata-3-5-hdd?sku=WD10EFRX

Воздушное охлаждение Noctua NH-D15S

8 + 11 + 5 + 4,3 + 4,8 + 3,7 = 36,8 тыс грн.

Дальше осталось блок питания, видеокарта и корпус.

Видеокарта поможет в рендеринге видео в некоторых случаях, но она больше для игр. Чем мощнее видеокарта, тем мощнее нужен блок питания. Если рендерить на видеокарте, то быстрее упрется в объем видеопамяти, чем в мощность чипа.

не хочу вникать в видео карты. Кину саму дешевую 4060.

Видеокарта MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC — 15 тыс

Корпус простой типа Vinga BlackGold — 1,3 тыс. (не знаю влезет ли охлаждение в него по высоте, но написано, что влазит 163 мм, а охлаждение — 160 (можно сдвинуть вентилятор вглубь))

Блок питания лучше пусть считает магазин, но, например
Блок питания Chieftec Core 600W (BBS-600S) — 3 тыс
www.chieftec.eu/...​/CORE_SERIES/115/BBS-600S

56,1 тыс.

Упрощать можно процессор, объем оперативной памяти, ссд (512 и серии Ево) жесткий диск (можно сперва без него), видеокарту (есть встроенная в процессор простая на первое время).

Монитор с разрешением 4к 60 гц с матрицей IPS 27 — 32 дюйма на вкус и цвет. На ОЛХ полно немного бу с остатками гарантии.

Оно собирается все как конструктор. Главное, чтобы не уронили процессор в разъем платы и не погнули этим контакты.

П.С. Виндовс можно и не покупать.

ЦЕ ІДЕАЛЬНА ВІДПОВІДЬ!!!!Просто шикарна!!!!!!!!!!Д я к у ю !!!!!!!!!!

Если будете брать жесткий диск для холодного хранения данных (текстуры, модели, исходники видео и т д), то лучше брать с технологией CMR, как я выбрал. Они надежнее и быстрее при записи.

Если захочет планшет для скульптинга в блендере, то на OLX полно бу дешевых Wacom wacom pth 651 или 451, которые лежат годами без дела. Не стоит тратиться на новый.

Як на мене то SSD, можна і простіше взяти. Samsung щось надто багато просить.
Наприклад,

hard.rozetka.com.ua/...​l-wds100t3b0e/p404969754

hard.rozetka.com.ua/...​l-wds100t3b0c/p343290055

Я так розумію, що AMD Ryzen 5 співставний з Intel i5. Бо я на AMD не дуже розуміюсь. Тому якщо захочете збирати систему на Intel, то можна i5. Материнську плату тоді вже обирати в залежності від сокета. В магазині допоможуть.

З приводу монітора не згодний. 2к 27 дюймів з головою вистачить для всього. Під 4к не всі програми нормально адаптовані і усе мілке. У дружини 4к монітор, у мене 2к. І я бачу, що 2к зручніше. І відеокарті буде простіше працювати з 2к.

З відеокартами складніше. Я в Radeon не дуже розбираюсь. Тому наводитиму приклади на Nvidia.
У них є професійна лінійка відеокарт RTX A (раніше Quadro), а є геймерська RTX.

Геймерські останнього покоління ось такі: RTX 4050 (базова), 4060 (покращена), 4070 (ще краще), 4080 (крута), 4090 (найкрутіша). Перша цифра це покоління (зараз актуальне четверте), третя це серія.

Схожа градація є для професійних.
RTX A2000, A4000, A5000 і т. д.

Насправді всередині вони використовують майже однакові процесори. Але якщо коротко, то професійні адаптовані під професійні програми. Геймерські будуть малювати гарнішу графіку в іграх і видавати більше частоту кадрів. Але не дивлячись на те, що вам потрібно працювати з графікою, я теж більше схиляюсь до ігрової RTX 4060.

Бо дитина лише починає з цим працювати, можливо цієї відеокарти йому вистачить на 5 років. А тоді якщо вирішить цим займатись професійно, то здатен буде вже сам проаналізувати, якої серії йому потрібна відеокарта.

Але я ще б подивився в youtube огляди.

Наприклад, youtube.com/watch?v=...​YZ8tg?si=EiDGIzLiU9cOvGZZ

Або ось:
youtube.com/watch?v=...​n_W-Q?si=Bi8YXx8v7vr8VZ5K

Чи це
youtube.com/watch?v=...​LcmcU?si=9xDaWRz3G_V1tVKw

Або власноруч можете пошукати рекомендації для початківців в 3d програмах.

З корпусів я надаю перевагу be quiet. Там якісні матеріали і вони тихі. Але тут вже кожен рекомендує те, до чого звик, тому це суб’єктивно.

Блоку живлення на 600W теж вистачить.
Але я можу сказати, що цей блок живлення вже давно у моєї дружини. Пережив вимкнення світла і багато чого і до сих пір працює собі з 2018 року. Хоч багато хто і сміється з Chieftec.

hard.rozetka.com.ua/...​_series_ctg_750c/p221284

Доброго дня доби.З Вашим коментом я вирушила в пошук ПК !!!!Вклалась в суму написану Вами±,ПК мені складає магазин зі своєю консультацією(Ціни різні були в різних магазинах)))Малий довольний,супер мотивований- від щастя підстрибує!!!(просив вже рік,не так ПК-як курси,зараз на prisma 3d зависає,за ПК- то окрема тема для щастя)Монітор напевно цей-
compx.ua/monitor-asus-vp28uqgb-v і на тому фініш.Безмежно Вам вдячна,бо реально не знала з чого починати вибір...Якщо будете у Львові з радістю покажу місто!🥰🥰😇

Тепер готуйтесь оплачувати рахунки «за свєт».

Курси на торєнтах бєзплатно.

Тепер готуйтесь оплачувати рахунки «за свєт».

Во время блекаутов и работаете от УПСа можно в БИОСе ограничить множители и потребление процессора, а также задушить производительность через настройки энергосбережения. Вплоть до того, что отключить в биос часть ядер и блоков процессора.

Курси на торєнтах бєзплатно.

Лучше писать «доступны для ознакомления на торрентах» )

Монітор напевно цей — compx.ua/monitor-asus-vp28uqgb-v

Тип ЖК-матриці: TN
1 мс

Точно нет. Будете страдать с ним в плане качества картинки и углов обзора. Это игровой монитор, а не для дизайна.

За 8 тысяч на OLX можно найти бу на IPS-матрице подобии этого: hard.rozetka.com.ua/...​650_w/p85771218/comments

Еще есть Philips, Asus. Аналогичная матрица у Samsung — PLS. Я бы не брал Dell, потому что они не давали детали для ремонта в сервисные центры.

TN при отклонении взгляда выцветает или темнеет очень сильно вплоть до нечитаемости картинки с монитора.
IPS/PLS не имеет таких недостатков, дает более широкий диапазон цветов, но не имеет глубокого черного цвета.
PVA как IPS/PLS, но меньше диапазон цветов из-за очень глубокого черного цвета.

При покупке бу монитора LG или с их матрицей IPS важно смотреть, что матрица не имела эффекта выгорания.

Это когда минут 5 стоит 1 картинка на экране, а когда меняете ее на другую, то временно на экране остается призрак прошлой картинке.

Бу лучше брать с остатками гарантии. Сейчас многие уезжающие на свободу продают такие мониторы.

Монитор брать на светодиодной подсветке (LED), а не древние очень старые на лампах.

Если беспокоитесь о глазах сына, то выбирать с наличием технологии отсутствия мерцания на подобии Flicker Free.

Якщо будете у Львові з радістю покажу місто!

Лучше бесплатный свободный переход через западную границу в свободный мир. )
В этой свободной стране опасно перемещаться мужчинам между городами. Могут похитить ТЦК.

Не забувайте перевірити, щоб комплектуючі були сумісні між собою. Наприклад, таким сервісом: pcpartpicker.com

Взагалі ноут хороший при обмеженому бюджеті складно знайти. Б/в ноути краще не брати бо завжди якісь трабли
А топове десктопне залізо минулих поколінь то запросто. В Україні в людей грошей не багато і є купа магазинів що таскають це з Європи, обслуговують, надають свої гарантії. Та і десктопне залізо менше ломається. Тому Б/в дивитись можна

Мак бук ейр на інтелі
Або старий свій ноцтбук

Як вже казали, якщо «задешево», то нормального ноутбука не буде, бо ноутбук — це набір компромісів: або дешево і погано, або дорого і гарно.
Якщо урізати хотелкі, то можна вложитись десь у 39-50 тис
rozetka.com.ua/...​2563,272577;73143=326613
Але очевидно, що за таку ціну компоненти будуть минулого і позаминулого покоління

Або не мучитись і підібрати настільний комп’ютер, вийде потужніше за ті ж гроші

Вот вам почти целый комп за 200 баксов. Докупите необходимые части и бу монитор за 70 долларов.
hard.rozetka.com.ua/415019646/p415019646

Щось підозріло дешево, навіть враховуючи архітектуру 10 літньої давності

А ти як думав. Залізо з роками сильно дешевіє.
Якщо окремо на olx дивитись ці компоненти можна навіть дешевше
Проц 1500-2000
Мать 2500-3000 віддають

Так там комплект і явно мать і пам’ять не б/в
Та й на olx такого процесора нема www.olx.ua/...​k/list/q-xeon-e5-2699-v3

Б/В — гарантую. Ти нових таких не знайдеш вже. І я цього продавця знаю бо сам малому мать купляв у нього

Ноутбук это мобильное устройство для мобильных, деловых людей. Ребенку он ни всрался.

Ты мало понимаешь молодое поколение, оно уже мобильное и деловое :-)

Підписатись на коментарі