Допоможіть обрати ноутбук для дитини!
Добрий день,допоможіть обрати ноутбук для дитини 13 років(Blender,cinema 4d , SFM).По тому що вичитала в Ґуглі- такий ноутбук коштує від 73 тис грн.Порадьте щось дешевше!!...
Добрий день,допоможіть обрати ноутбук для дитини 13 років(Blender,cinema 4d , SFM).По тому що вичитала в Ґуглі- такий ноутбук коштує від 73 тис грн.Порадьте щось дешевше!!...
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Стало цікаво спитати у багатознаючого ALL:
Який сьогодні юзер-ікспірієнс з гейм-окологейм інтел-бейсд-ноутбуками? У кого як склалося?
Модель, рік, приблизні спеки, експлуатація (офіс з потужною підставкою з охолодженням; офіс з дешевшою підставкою; на столі без підставки; на колінах, де попало), задачі (ігри, відеостворення, математика, розробка, «офіс + всього понімногу» тощо), скільки годин експлуатації на добу, місяць, рік, і скільки часу пропрацювали до першої відправки на сервіс?
Модель: Lenovo ideapad 5i 14ITL05 Graphite Grey, куплений в лютому 2021 року за $950.
приблизні спеки:
14″ Full HD (1920×1080) IPS;
Intel® Core® i7-1165G7 (12M Cache, up to 4.7 GHz);
16 ГБ DDR4 3200MHz;
SSD: 1024 ГБ;
Intel Iris Plus Graphics;
Wi-Fi ac, Bluetooth® 5.1;
DOS;
вага 1.39 кг.
експлуатація: в основному просто стоїть на столі + носиться в рюкзаку, возиться в поїздки.
задачі: browser + vscode + terminal + перегляд кіно на окремому моніторі.
скільки годин експлуатації: з лютого 2021 року працює постійно, на ніч зазвичай suspend, про кількість годин роботи ніколи не задумувався.
скільки часу пропрацювали до першої відправки на сервіс: в сервіс на планову чистку і заміну термопасти був віднесений влітку 2023 року, проблем з ним не було; батарея спочатку тримала 8 годин, зараз приблизно 4 години; батарея убивається постійною зарядкою, мені ліньки її вимикати.
На заміну йому вже куплений Lenovo X1 з 32GB RAM, лежить на поличці.
Наступний ноутбук буде або теж Lenovo X1 або ASUS ZenBook, мені подобається їх дизайн, вага, якість і надійність.
Три Дела, Сонька 13″, два хьюлєта 13″, якийсь асус 14″ подарував батькам, а другий асус жінка якій подрузі в село віддала. Експлуатація в мене була — феросплавний завод )) В сина дома підставка з Ікєї експлуатація де попало )) 24/7/365. Раз на рік заміна пасти, чистка кулера і радіатора. Раз на
Ну, під слово «сервіс» я мав на увазі взагалі будь-які дії з емердженсі-обслуговування, чи то самотужки, чи то зі сторонньою допомогою. Багато хто робить це самотужки.
Сакральне питання: скільки з них були з окремою відеокартою (a.k.a. dedicated, non-integrated) тобто не Intel HD Graphics only (з яким зазвичай ніколи ніяких проблем), але NVidia xxxx or AMD Radeon, або гібридним Intel HD Graphics + NVidia?
Если ребенок — мальчик, то однозначно нужно брать геймерский ноут, выбирайте в диапазоне
Я старшему брал Макбук на М1, но он сам заработал денег и всеравно собрал себе комп.
Тс вже схоже визначилась.
Як на мене бюджет
я взял какойто HP 17ку за 20 тыс грн и дочку все устраивает.
Смотрел по цветоохвату + IPS матрица.
Современные матрицы 10+ тыс стоимости ноутов достаточно хороши для всего.
Соременное железо избыточно для всего, кроме игр. А для игр 3д норм ноутбук все равно стоит как звезда.
Я бы брал какой то средний (или выше, зависит от бюджета) игровой ноутук
по характеристикам его хватит с головой на все задачи касающиеся обучения
Ну и плюс как не крути а поиграть чадо во что то да и захочет
И по ресурсам его должно хватить на минимум 3 года стабильной работы
ну не знаю..
гляньте MacBook Air m1. він зараз котує біля 38к — чудова машинка яка вартує своє гроші
На мою думку для роботи в програмах комп’ютерної графіки найкраще підійде персональний комп’ютер і щоб було гарне робоче місце у хаті, щоб стіл шикорий, крісло комфорте, екран великий.
В ноутбука є перевага тоді, якщо дитину запишите на місцеві курси, щоб ходити туди. Але якщо навчання онлайн, то краще ПК, ніж ноутбук.
Навіть сам написав ці назви в цьому оголошенні- я його спіцяльно покликала.Поясніть- що не так?
Знаєте,я його питала нащо йому це- відповів для відео.Ще давніше- десь
Курсы по blender также есть на udemy, но в основном на англ. Программы лучше изучать сразу на англ.
Там часто распродажи на курсы по 12 у е.
отзывы о курсах можно прочитать на торрентах перед покупкой.
Я певен, шо то будуть зря витрачены кошти. А будуть на тому компі рубитися в іграшки і дивитися кіно, або якийсь дебільний тікток
Не думаю.Сперечатись не буду- час покаже. x — box в нього є- не цікавить фактично,так перший час...Час від часу.Я б ніколи не витратили 2 к дол на просто іграшку.
Знаєте ,я колись афігєнно малювала- призер багатьох виставок у Львові-мала дофіга призових місць кожного року- як я хотіла на архітектурний,або щось в тому роді.Я юрист- не склалось,досі жалію...)Притому малювала- дуже добре.(Художній клас)Зря витрачені гроші?Ок.Але я хоч дам йому можливість попробувати і старт,а там побачу.Я не розстроюсь в любому випадку.
А чого тоду ви тут запитуєте? Придбайте найдорожчій огризок і усе буде в каніві. З таким підхідом нема різниці шо і по чому.
Суть вашого питання-тіпа гроші в нікуда на амбіції.Мої батьки тоже так думали)))Ну,от в 26 років я пережила бідність- малому купляла йогурти за відклдадені останні гроші....Страшні часи...А в 32р.(2016р.)я вже заробляла
Ноутбук я купила тоді собі сама.Так,от в малого телефон має 6 років- і він не просить- новий,бо не куплю)А курси Blender він дуже захотів-і попросив-і так,я це куплю,бо я бачила його персонажі,і чую про його мрії.Думаю питань більше нема.Я не повторю помилок свої батьків,але і вмію рахувати гроші)))І так,я далеко не бідна людина-можу купити найдорожчий огризок-але ж не тупа,щоб купляти що небудь)))
Сейчас даже не очень дорогие игровые ноуты отлично справятся с этой задачей, железо немного опережает потребности программ, я думаю чтобы вы не выбрали, тем более из того что посоветовали всё будет ок (только если не макбук) и поиграть малый сможет :) если ему понравится 3D на блендере он не задержится, будет пользоваться Autodesk Maya, она более тяжелая.
Вот еще пару вариантов:
Lenovo LOQ 15IRH8 — rozetka.com.ua/...vo-82xv00k7ra/p391662234
ASUS TUF Gaming — rozetka.com.ua/...nr0eb8-m00ek0/p417648429
у асуса немного лучше матрица, в леново они тускловатые, нормальные только в топ моделях с приставкой pro, странное решение, хотя качество у леново лучше, был асус через пол года сломался куллер, мелочь но осадок остался, сейчас леново работает идеально, там сборка лучше и охлаждение, асус совсем чуть чуть помощнее и экраном выигрывает, еще такие асусы использует одна игровая студия для работы) на них 3D моделят и игры делают)
Посмотрел обзоры на этот леново, там совсем плохой экран (я лично страдал из-за его недостаточной яркости и цветопередачи для графики) asus однозначно. Хотя я по прежнему за пк, экраны там не лучшие все равно, и за эти деньги пк лучше можно собрать)
Шоб ви ще розуміли в «бідності» )) Коли приносиш 5 кіло рублів в кульочку, а купити на них нема чого. Бідність, це коли вистачає на хліб і курку по купонах. Або коли після іпотеки лишається 100 баксів на місяць на сім’ю. . І ще багато таких приклдадів. А не коли на йогурти не вистачає чи на новий телефон. Це, так, між іншим.
Другий раз пішли за йолкой...
Зря витрачені гроші?Ок.Але я хоч дам йому можливість попробувати і старт,а там побачу.Я не розстроюсь в любому випадку.
При такому підході треба
Придбайте найдорожчій огризок
Шоніясна?
Купите себе wacom intuos pro pth-651 бу за 2- 3 тыс грн на олх. Бывают за столько.
За одно и сыну может пригодится. Хотя я так и не научился рисовать. Использовал для фото. Устает спина долго сидеть и руку повредил.
Blender
Дитина буде вчитись в школі компʼютерного напряму?
Чи вона вже професійно займається?
Відповіді дають як я бачу виходячи з того щоб вказаними вами задачами професійно займатись. Якщо це для навчання відповіді вам дають трошки «дорогі».
Якщо це для школи — вам можуть там підказати приблизну модель ноутбука. Для школи в цілому ноут зручніше.
Для роботи з потужними задачами стаціонарний ПК буде дешевше. Щоб не думати про те як його зібрати зверніться в магазин онлайн який вам подобається, вони звіряться щодо сумісності компонентів і зберуть вам ПК з елементів, це не вища механіка. До війни can то робив дуже швидко і здається безкоштовно. Це не реклама, думаю інші магазини теж так можуть.
Щойно поставив Ubuntu 22.04, автоматично ОС поставили 2 G. Як на мене, малувато.
Щойно поставив Ubuntu 22.04, автоматично ОС поставили 2 G. Як на мене, малувато.
Залежить від задач.
Я вимикаю swap і результат мене влаштовує.
Зараз теж маю 16 GB Memory.
Так а у компа яка конфігурація?
Бунту і на простому залізі запуститься
Навіть на распбері
Вторая плашка памяти.
А вообще для 11й винды нет проблемы с выставлением свопа, эти советы уже не актуальны.
Купіть десктопа, перелік ПЗ який ви надали зовсім не ноутбучний. Десь за 35 зможете зібрати пристойний сет, з нормальним монітором.
А ще десктоп можна поступово апгрейдити. На відміну від ноутів які до апгрейдів майже не здатні (яблучні — принципово не здатні).
ноутбук для дитини 13 років(Blender,cinema 4d , SFM)
Наче він там буде Аватар 3 рендерити...
hotline.ua/...ph8-82y80014rm/?tab=about
Процессор после часа рендеринга или раньше убежит в тротлинг. Если рендерить видео, то 32 гб потом может оказаться мало, а озу часто распаяна в ноутах.
Замість імені — користувач Гугл.
Питання про ноут для
Blender,cinema 4d , SFM
теж трохи дивне.
Для
Blender,cinema 4d , SFM
— потрібен стац. комп. Тому що для це потрібен ноутбук з окремою відеокартою (нвідіа 4070, наприклад), для якої в ноуті фізично нема охолодження. Як наслідок — термін служби такого ноута обмежений
Вже вирішила,потрібен ПК.Тепер в мене інше завдання- вибрати ,або скласти ПК.Ще то завданнячко))Таке як Blender чи SFM- мені ці назви ,ні про що не говорять.Малий робить анімації- це його бажання,він і сам ці назви написав.Дякую за відповідь.
Як наслідок — термін служби такого ноута обмежений1-2 роками
Та не )
для графіки потрібен ноутбук з великим екраном......
це означає більшу вартість, і більшу вагу.....
і куди цікаво буде носити
купіть за 20 тисяч... але на нього також можна чай пролити...
не забудьте сказати про це дитині )
MacBook Air на M3. В нем получше встроенная графика чем в интел и у ребёнка не будет отвращения к технике и к АйТи.
Підсумую усі коментарі що є і що будуть, бо тенденція зрозуміла:
— При обмеженому бюджету краще брати ПК (якщо ноут за 73к, то по ± відповідній потужності ПК можна зібрати за 40-45к, а якщо упоротись, то і дешевше)
— ПК буде дешевший в обслуговуванні
— Якщо мобільність пріоритет — забудьте верхні 2 пункти
— Щодо ноутів, за суму 35-50к, буде завжди компроміс (так як продуктивність must have, варто звертати особливу увагу на охолодження, відповідно екран в таких ноутбуках буде дуже посередній, якщо не жахливий, пластиковий корпус також буде не вищого рівня)
— На б.в. ноутбуки не раджу дивитись, попри подекуди смачну ціну, щодо б.в. ПК, є сенс розглядати, так як усе можна в майбутньому прокачати до кращого заліза
Дякую за змістовний коментар.Зі всього прочитаного- розумію що точно буду братм ПК.А ,не підкажете характеристики ПК?Взагалі,поки не розумію як це все окремо купляти -і як це до купки скласти...
versum.ua/panzer-ii-v31
Наприклад такий,бажано докинути 2 тис грн щоб було 32GB RAM
Тут усе складно пояснити, у кожного різні вподобання, але підкажу оптимальні варіанти:
— Придбати готовий пк від виробника (з плюсів гарантія, не треба нічого чаклувати(увімкнув і запустив), з мінусів — за бажанням, при однаковому бюджеті, можна зібрати самому потужніший пк) Тут просто заходите на розетку умовну, вибираєте розділ пк, фільтр за виробником і вперед
— Знайти контору або магазин, де збирають пк за запитом та бюджетом(вийде трохи дешевше ніж у першому варіанті, але без гарантії, але це не точно)
— Ну і останній варіант зібрати по білду з інтернету, для мене гарні є збірки оці (
Купляти комплектуючі можна на будь-якому маркеті, по типу ельдорадо чи розетки, головне дивитись на сумісність. Але якщо це буде перша ваша збірка в житті, раджу знайти когось досвідченішого, самому наврядчи вийде грамотно скласти.
P.S. Якщо надумаєте усе купляти по деталях, окремо, з економити можна на корпусі (головне щоб він гарно продувався, а ці всі підсвідки нікому не здались), але ніколи, за жодних обставин не економте на блоку живлення, краще взяти з запасом і від дорогого бренду.
Поддерживаю пк, а с другой стороны, если нужно будет переезжать из-за войны, решение не очень мобильное.
Не дуже мобільне , але замовити перевезти речі не так і складно, особливо якщо хтось залишається в Україні і може передати тим же автобусом
Закидаєте gpu, cpu, ssd і може в материнку в рюкзак і переїжджаєте. Все інше докуповуєте на новому місці. Це якщо дуже терміновий переїзд.
І додати ще екофлоу вартістю як ПК, для блекаутів, які почнуться через півроку. В 2024 для описаної задачі потрібно брати лише ноут.
Для 3д нужно брать с хорошим охлаждением. Иначе через время от резких перепадов температуру отвалится чип.
Процессор без разницы, а видеокарту лучше нвидия.
Для 3д лучше взять обычный ПК, потому что рендеры могут длиться часами, а ноутбуки на это не очень рассчитаны.
Дякую за змістовний коментар.Зі всього прочитаного- розумію що точно буду братм ПК.А ,не підкажете характеристики ПК?Взагалі,поки не розумію як це все окремо купляти -і як це до купки скласти...
Я не очень слежу за железом и программами в 3д. Мой ПК уже лет 6 не обновлял ) А вы не озвучили бюджет.
Если он не будет использовать для рендеринга ГПУ (слабо развит еще), то нагрузка будет на процессор и оперативную память.
Главное, чтобы материнская плата была с хорошим запасом. Игровая с подсветками, красивыми формами не нужна.
Нужно, чтобы у нее было хорошее охлаждение системы питания (для долгих высоких нагрузок рендером) и возможность в будущем улучшать компьютер: 4 разъема под оперативную память.
Я думаю, что вам нужно собирать на платформе АМД АМ5. Оперативной памяти взять около 64 гб. Лучше 2 планками, чтобы в будущем добавить еще.
Охлаждение на процессор берите в виде Noctua NH-D15 или Noctua NH-D15S. Водяное не нужно.
За красивостями корпуса не гонитесь. Берите такой, чтобы он был как сито и хорошо продувался при многочасовых нагрузках. Вентиляторы в корпус ставьте от be! quiet в будущем.
Я накидаю вам ориентир. Но опять же я не слежу за железом и по каждой железке нужно читать отзывы о проблемах.
Материнская плата ASUS PRIME B650-PLUS (от нее зависят возможности улучшения)
www.asus.com/...ds/prime/prime-b650-plus
Процессор AMD Ryzen 7 7700 (можно проще AMD Ryzen 5)
www.amd.com/...zen/amd-ryzen-7-7700.html
Оперативную память Самсунг или Кингстон не выше 5200 мгц. 2×16 гб для начала или 2×32 гб
hotline.ua/...102-294157-294170-672508
например, 2 х Kingston 16 GB DDR5 5200 MHz (KVR52U42BS8-16)
SSD накопитель Samsung 980 PRO 1 TB (MZ-V8P1T0BW) (можно проще или меньше)
www.samsung.com/...-m-2-ssd-1tb-mz-v8p1t0bw
Жесткий диск WD Red Plus 4 TB (WD40EFPX) (холодные данные. Можно меньше или убрать)
www.westerndigital.com/...sata-3-5-hdd?sku=WD10EFRX
Воздушное охлаждение Noctua NH-D15S
8 + 11 + 5 + 4,3 + 4,8 + 3,7 = 36,8 тыс грн.
Дальше осталось блок питания, видеокарта и корпус.
Видеокарта поможет в рендеринге видео в некоторых случаях, но она больше для игр. Чем мощнее видеокарта, тем мощнее нужен блок питания. Если рендерить на видеокарте, то быстрее упрется в объем видеопамяти, чем в мощность чипа.
не хочу вникать в видео карты. Кину саму дешевую 4060.
Видеокарта MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC — 15 тыс
Корпус простой типа Vinga BlackGold — 1,3 тыс. (не знаю влезет ли охлаждение в него по высоте, но написано, что влазит 163 мм, а охлаждение — 160 (можно сдвинуть вентилятор вглубь))
Блок питания лучше пусть считает магазин, но, например
Блок питания Chieftec Core 600W (BBS-600S) — 3 тыс
www.chieftec.eu/.../CORE_SERIES/115/BBS-600S
56,1 тыс.
Упрощать можно процессор, объем оперативной памяти, ссд (512 и серии Ево) жесткий диск (можно сперва без него), видеокарту (есть встроенная в процессор простая на первое время).
Монитор с разрешением 4к 60 гц с матрицей IPS 27 — 32 дюйма на вкус и цвет. На ОЛХ полно немного бу с остатками гарантии.
Оно собирается все как конструктор. Главное, чтобы не уронили процессор в разъем платы и не погнули этим контакты.
П.С. Виндовс можно и не покупать.
Если будете брать жесткий диск для холодного хранения данных (текстуры, модели, исходники видео и т д), то лучше брать с технологией CMR, как я выбрал. Они надежнее и быстрее при записи.
Если захочет планшет для скульптинга в блендере, то на OLX полно бу дешевых Wacom wacom pth 651 или 451, которые лежат годами без дела. Не стоит тратиться на новый.
Як на мене то SSD, можна і простіше взяти. Samsung щось надто багато просить.
Наприклад,
hard.rozetka.com.ua/...l-wds100t3b0e/p404969754
hard.rozetka.com.ua/...l-wds100t3b0c/p343290055
Я так розумію, що AMD Ryzen 5 співставний з Intel i5. Бо я на AMD не дуже розуміюсь. Тому якщо захочете збирати систему на Intel, то можна i5. Материнську плату тоді вже обирати в залежності від сокета. В магазині допоможуть.
З приводу монітора не згодний. 2к 27 дюймів з головою вистачить для всього. Під 4к не всі програми нормально адаптовані і усе мілке. У дружини 4к монітор, у мене 2к. І я бачу, що 2к зручніше. І відеокарті буде простіше працювати з 2к.
З відеокартами складніше. Я в Radeon не дуже розбираюсь. Тому наводитиму приклади на Nvidia.
У них є професійна лінійка відеокарт RTX A (раніше Quadro), а є геймерська RTX.
Геймерські останнього покоління ось такі: RTX 4050 (базова), 4060 (покращена), 4070 (ще краще), 4080 (крута), 4090 (найкрутіша). Перша цифра це покоління (зараз актуальне четверте), третя це серія.
Схожа градація є для професійних.
RTX A2000, A4000, A5000 і т. д.
Насправді всередині вони використовують майже однакові процесори. Але якщо коротко, то професійні адаптовані під професійні програми. Геймерські будуть малювати гарнішу графіку в іграх і видавати більше частоту кадрів. Але не дивлячись на те, що вам потрібно працювати з графікою, я теж більше схиляюсь до ігрової RTX 4060.
Бо дитина лише починає з цим працювати, можливо цієї відеокарти йому вистачить на 5 років. А тоді якщо вирішить цим займатись професійно, то здатен буде вже сам проаналізувати, якої серії йому потрібна відеокарта.
Але я ще б подивився в youtube огляди.
Наприклад, youtube.com/watch?v=...YZ8tg?si=EiDGIzLiU9cOvGZZ
Або ось:
youtube.com/watch?v=...n_W-Q?si=Bi8YXx8v7vr8VZ5K
Чи це
youtube.com/watch?v=...LcmcU?si=9xDaWRz3G_V1tVKw
Або власноруч можете пошукати рекомендації для початківців в 3d програмах.
З корпусів я надаю перевагу be quiet. Там якісні матеріали і вони тихі. Але тут вже кожен рекомендує те, до чого звик, тому це суб’єктивно.
Блоку живлення на 600W теж вистачить.
Але я можу сказати, що цей блок живлення вже давно у моєї дружини. Пережив вимкнення світла і багато чого і до сих пір працює собі з 2018 року. Хоч багато хто і сміється з Chieftec.
Доброго дня доби.З Вашим коментом я вирушила в пошук ПК !!!!Вклалась в суму написану Вами±,ПК мені складає магазин зі своєю консультацією(Ціни різні були в різних магазинах)))Малий довольний,супер мотивований- від щастя підстрибує!!!(просив вже рік,не так ПК-як курси,зараз на prisma 3d зависає,за ПК- то окрема тема для щастя)Монітор напевно цей-
compx.ua/monitor-asus-vp28uqgb-v і на тому фініш.Безмежно Вам вдячна,бо реально не знала з чого починати вибір...Якщо будете у Львові з радістю покажу місто!🥰🥰😇
Тепер готуйтесь оплачувати рахунки «за свєт».
Курси на торєнтах бєзплатно.
Тепер готуйтесь оплачувати рахунки «за свєт».
Во время блекаутов и работаете от УПСа можно в БИОСе ограничить множители и потребление процессора, а также задушить производительность через настройки энергосбережения. Вплоть до того, что отключить в биос часть ядер и блоков процессора.
Курси на торєнтах бєзплатно.
Лучше писать «доступны для ознакомления на торрентах» )
Монітор напевно цей — compx.ua/monitor-asus-vp28uqgb-v
Тип ЖК-матриці: TN
1 мс
Точно нет. Будете страдать с ним в плане качества картинки и углов обзора. Это игровой монитор, а не для дизайна.
За 8 тысяч на OLX можно найти бу на IPS-матрице подобии этого: hard.rozetka.com.ua/...650_w/p85771218/comments
Еще есть Philips, Asus. Аналогичная матрица у Samsung — PLS. Я бы не брал Dell, потому что они не давали детали для ремонта в сервисные центры.
TN при отклонении взгляда выцветает или темнеет очень сильно вплоть до нечитаемости картинки с монитора.
IPS/PLS не имеет таких недостатков, дает более широкий диапазон цветов, но не имеет глубокого черного цвета.
PVA как IPS/PLS, но меньше диапазон цветов из-за очень глубокого черного цвета.
При покупке бу монитора LG или с их матрицей IPS важно смотреть, что матрица не имела эффекта выгорания.
Это когда минут 5 стоит 1 картинка на экране, а когда меняете ее на другую, то временно на экране остается призрак прошлой картинке.
Бу лучше брать с остатками гарантии. Сейчас многие уезжающие на свободу продают такие мониторы.
Монитор брать на светодиодной подсветке (LED), а не древние очень старые на лампах.
Если беспокоитесь о глазах сына, то выбирать с наличием технологии отсутствия мерцания на подобии Flicker Free.
Якщо будете у Львові з радістю покажу місто!
Лучше бесплатный свободный переход через западную границу в свободный мир. )
В этой свободной стране опасно перемещаться мужчинам между городами. Могут похитить ТЦК.
Не забувайте перевірити, щоб комплектуючі були сумісні між собою. Наприклад, таким сервісом: pcpartpicker.com
Взагалі ноут хороший при обмеженому бюджеті складно знайти. Б/в ноути краще не брати бо завжди якісь трабли
А топове десктопне залізо минулих поколінь то запросто. В Україні в людей грошей не багато і є купа магазинів що таскають це з Європи, обслуговують, надають свої гарантії. Та і десктопне залізо менше ломається. Тому Б/в дивитись можна
Як вже казали, якщо «задешево», то нормального ноутбука не буде, бо ноутбук — це набір компромісів: або дешево і погано, або дорого і гарно.
Якщо урізати хотелкі, то можна вложитись десь у
rozetka.com.ua/...2563,272577;73143=326613
Але очевидно, що за таку ціну компоненти будуть минулого і позаминулого покоління
Або не мучитись і підібрати настільний комп’ютер, вийде потужніше за ті ж гроші
Вот вам почти целый комп за 200 баксов. Докупите необходимые части и бу монитор за 70 долларов.
hard.rozetka.com.ua/415019646/p415019646
Щось підозріло дешево, навіть враховуючи архітектуру 10 літньої давності
А ти як думав. Залізо з роками сильно дешевіє.
Якщо окремо на olx дивитись ці компоненти можна навіть дешевше
Проц
Мать
Так там комплект і явно мать і пам’ять не б/в
Та й на olx такого процесора нема www.olx.ua/...k/list/q-xeon-e5-2699-v3
Б/В — гарантую. Ти нових таких не знайдеш вже. І я цього продавця знаю бо сам малому мать купляв у нього
Ноутбук это мобильное устройство для мобильных, деловых людей. Ребенку он ни всрался.
Ты мало понимаешь молодое поколение, оно уже мобильное и деловое :-)
86 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів