Геймери поділилися своїми улюбленими іграми з низькими оцінками. А у вас такі є?

Користувач Twitter під псевдонімом Dreamboum запустив жваве обговорення. Він поцікавився, чи є у гравців улюблені проєкти, які отримали нижче 75 балів від преси.

Як приклад автор навів Killer7 — пригодницький екшен, який Grasshopper Manufacture та Capcom випустили у 2005 році. Інші користувачі приєдналися до обговорення та почали ділитися своїми улюбленими іграми, які прохолодно зустріли журналісти. В список потрапили Binary Domain, ARK: Survival Evolved, God Hand та інші.

Нам стало цікаво, а у вас є така гра, яка дуже подобається, попри низьку оцінку? Якщо так, то чим вона змогла вас зачепити? Розповідайте в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

X-Com Enforcer, 2001 рік, оцінка 65%.

X-Com — взагалі серія стратегій, а тут випустили щось схоже на third person shooter з елементами ретро-ігр які в неї зовсім не вписуються (бонус-рівень стилізований під рівень з Pac-Man, наприклад), я навіть не знаю чи цю гру робили серйозно чи на приколі. Гра доволі млява, є не дуже цікаві рівні, але коли на екрані повно ворогів, а у Enforcer’а є зброя просто масового ураження, кайф від різні за кілька секунд і збору випавших з них point’ів зловити можна.

Цікаво, не чув про цю гру раніше, додав собі до бажаного)

Days gone з 71
вона не ідеальна але я провів у ній дуже богато часу і полюбив
товпи зомбі по началу були взагалу топ адреналіном
www.metacritic.com/game/days-gone

Мені подобається Dominions 6, але вона взагалі не має оцінки

STRONGHOLD 2. ТВІЙ ДІМ — ТВОЯ ФОРТЕЦЯ.

серія ігор Sherlock Holmes від українських Frogwares. Crimes and Punishments — 73, Devil’s daughter — 71, Chapter One — 69. Звісно є в них свої мінуси і я розумію чому такі оцінки, але особисто мені дуже подобаються ці ігри атмосферою, загадками і постановками сюжету. Особливо Crimes and Punishments — one love.

74 це типу погано? Ось Crime Life Gang Wars має 30 зі 100: www.metacritic.com/...​ame/crime-life-gang-wars Здається в 2007 році пограв у неї, а вже потім почитав рецензії та з тих пір для мене не існує ігрової журналістики.

Насправді гра є River City Ransom у 3D і сетингу детройтських розбірок між банд. Розробники пофіксили купу проблем жанру, як наприклад авто прицілювання на ворога та очікування ворогів поки хтось когось бʼє. Є нові або рідкісні механіки для жанру, є різноманітні завдання, а не просто дійти від точки А до точки Б і є цілком нормальний наповнений відкритий простір. Гра достатньо складна, мабуть, на рівні Streets of Rage 3 при наявності одного життя, але при цьому ж вона чесна з гравцем і не читерить за спиною. Звісно, гру є за що лаяти, як от відверто погано зроблені ролики, слабенькі напарники та занадто висока чутливість миші (грайте на геймпаді). У цілому гра відповідає user score на тому ж Metacritic.

Ще хочу згадати перший Juiced. Гра дає купу нових механік: ставки перед заїздом, заїзди на ціну вашої автівки, командні заїзди, розбиття автівок по класам, прокачка навичок членів команди, репутація до кожного гонщика, стресбар (можна сісти на хвіст супернику та через деякий час він почне нервувати й робити помилки на поворотах), рандомні події замість списку заїздів тощо. А ще, нарешті, в грі про вуличні заїзди автівки не їдуть по уявним коліям. Також здивувало свого часу те, що коли обираєте бампер, то гра повідомляє що це бампер певного виробника, а не вигаданий розробниками. Але у грі є величезна проблема: розробники перестарались із стабілізацією автівки, через що певні задньопривідні автівки майже не керовані. Можливо це проблема того, що гра розрахована на стік геймпада чи руль, а я грав тоді на клавіатурі, не знаю. Також, не дивлячись на приємну графіку, моделі автівок зроблені дуже погано, деякі автівки майже не впізнавані. Але вцілому тоді гра сподобалась.

Потім я грав на PSP у Juiced Eliminator і вона мені запамʼяталась пофікшеною версією оригінального Juiced, звісно ж, окрім графіки. Тому можу порадити версію з PSP.

У www.metacritic.com/game/crimsonland написано що оцінка 64, але гра дуже хороша.

У неї дуже різний рейтинг на метакритику (68) та Steem (very positive)
Цікаво, що схожий Alien Shooter має майже таку саму оцінку (низький metacritic, високий steam)

високий steam

Для того щоб бачити точну оцінку стімовської гри можна використовувати steamdb — steamdb.info/app/33100

Vampire: The Masquerade — Redemption, Arcanum

Критики не вміють в фан
Приклад
Alien vs predator 2010
6.7/10 на метакритику
І справді навіть для 2010 технічно гра відстає
9/10 в стімі тому що фаново

Я не шибко багато грав у шутери, але це одна з найкращих ігор для мене. Настільки різні ігри за colonial marine та чужого. Якщо не скіпати сюжетну лінію, то сюдет та атмосфера взагалі топ..

Crisis 3, fallout 3 — ці ігри якось нижче зазвичай оцінюють.

Heroes of M&M 4. Фанати тройки хейтять четвірку. Не канон, раньше было лутьше і таке інше. Гра класна, складна, красива в порівнянні з 2Д-шною тройкою

Кампанії дуже повільні порівняно з другими Героями. І на максимальній складності в них нема качу бо обмеження рівнів героїв.

Що до графону. То там як все виглядає пластиковим тому 2д тройки виглядає навіть краще.

Мені як раз графон сподобався — як повернення до казкового стилю 2х та 1х Героїв.

Якщо глибше поцікавитесь причиною провалу 4-их героїв, то основна причина — тиск консервативних і недальновидних гравців 3 частини на авторів (ще до релізу SoD), після якого головний геймдизайнер проекту (дуже хороший спеціаліст) просто покинув герої, залишивши продовження серії менш досвідченим спеціалістам які, зокрема, не обдумали механіку і прийняли багато помилкових рішень, що справедливо призвело до провалу 4 частини.

Художники і композитор 3 частини настільки якісно виконали свою роботу, що гравці дуже перейнялись атмосферою і не змогли прийняти (спойлер) що раса рогатих — це просто інопланетяни, а ангели — це роботи. Та, сценарист дуже нестандартно все перекрутив, але це не виправдання для погроз і тиску на розробників, які фактично і поховали серію героїв.

Якщо глибше поцікавитесь причиною провалу 4-их героїв,

«Провал» має оцінку 84 на метакритику
Це вище за V, VI та VII, але гра явно не така культова, як III

Скажите в чем удовольствие гонять коня по карте и типа драться (это даже сражением нельзя назвать, тупо какие то шахматы с монстрами) возле замка?

якшо ви самі цього не розумієте, то я вам і не поясню :)

грав в усі з 3 по 7. Після четвірки почався 3д шлак і баги баги баги. Плюс пятірку, здається, русня робила. Для мене все ж таки топ це четвірка

Для мене фаворитами є 3 і 5 частини. Третя то звісно класика що засіла в головах фанатів, але 5-та нічим їй не поступається — дуже багато цікавих нововведень які зовсім не дисонують з ключовими концепціями гри. Плюс треба грати з модами (впринципі які і 3-тю), там постійно виходять апдейти. Навіть 6-ті досить непогані — звісно дещо поступаються 3-м і 5-м, зате мають класний сюжет в кампанії. Але, щоб там не було, геройська серія це топ і вже давно класика...

Третя то звісно класика що засіла в головах фанатів, але 5-та нічим їй не поступається

единственная причина популярности 3 — мультиплейер, в нем шаблоны и рандомная генерация карты, в последующих частях этого не делали и карту можно заучить на память, победитель соответственно тоже определен заранее

ну в 5-х так само є як мультиплеєр, так і користувацькі карти, так і рандомна генерація :)
В цілому обидві частини навіть зараз дуже популярні в колах фанатів.

так і рандомна генерація

нет, этого там нет

Ознайомтесь з наявними модифікаціями (e.g. EWA), як я вже сказав що трійка, що пʼятірка постійно підтримується і як в оригінальному, так і в модифікованому вигляді вони залишаються на відповідному рівні.

А чому ніхто не згадав Heroes2? Світ не зійшовся на 3х.

Без цього відео не можна згадувати четвірку. Я дуже її люблю, але мемний потенціал теж зашкалює.

Mafia 3 одна з таких. Так напевно реліз видався не дуже вдалим, але зараз виглядає та грається не погано. Гра скоріше на 7/10 і точно варта уваги.

Із тих, що були знищені пресою та гравцями — це перезапуск Thief — навіть потім погравши в оригінальний дедлі шедовз, так і не зрозумів звідки такий хейт, а також Mafia 3 — кайфанув від гри більше ніж від другої і на той момент оригінальної першої частин

Мені колись якимось дивом вкатила Vampyr від Don`t Nod. Я об’єктивно розумію її мінуси, проте гінтюча атмфосфера, дуже прикольний музичний супровід, візуальний стиль тоді дуже навіть зайшло.

Максимально згоден, теж пройшов. І ГГ там класний дуже!

Enter the Matrix (2003). Об’єктивно посередня гра з графікою, що була застаріла навіть на час виходу.
Дуже багато грав в неї в дитинстві і кайфував від бійок та live action сцен, які було знято спеціально для гри.

Пройшов її за 8 годин не встаючи з-за компа. Я просто фанат Матриці тоді був, та і досі є. Не знайшов поки більш цікавого сюжету

Игра супер, причем перепроходил ее дважды — в нулевых и начале десятых. Удивлен, что она имеет невысокий рейтинг, учитывая небывалую разрушаемость окружающего мира и офигенные драчки как для 2003 года выхода.

Aarklash: Legacy (72 балів) — як на мене в цій грі найкраща реалізація тактичної реалтайм з паузами бойовки взагалі серед усіх ігор, дуже шкода що вона не привернула достатьно уваги і в ітозі не отримала ніякого продовження,і сама по собі дуже коротенька.

Kane and Lynch обидві частини ( 63-65 балів) — після проходження кожної частини відчував себе ї***им муділою, жодна інша гра де дають пограти за поганців не дає цього мерзеного відчуття, що ти просто найгірша людина на цьому світі, і я вважаю що це прекрасно коли гра може дати новий незвичний експіреєнс

жодна інша гра де дають пограти за поганців не дає цього мерзеного відчуття, що ти просто найгірша людина на цьому світі

Таке пишуть про Planescape: Torment

Rambo: The Video Game (2014).
Нормальний рейковий шутан. Так, є забагована рег-дол фізика (в основному, коли з лука стріляєш), але більше якихось проблем не бачив. Пройшов за 3 вечера. Задоволений.

Встиг придбати до її зникнення у Стімі. Дивно, що за 8 років її так не змогли витягти з багна тодішнього ревью-бомбінга, хоча останні патч вийшов у 2016

Угу, запустив її чисто по рофлу, а в ітозі всю ніч просидів поки не пройшов))

— The 3rd Birthday 2011-го року. Була ексклюзивом PSP і відкрила для мене світ вже забутої Parasite Eve. Одна з найкрасивіших ігор платформи. Має 71 на metacritic.
— Manhunt 2 2007-го. Отримав еверейдж 62-67 на платформах, бо намагався бути більш «серйозною» грою, ніж перша частина і тому погубив серію. Мені сподобалась свого часу.
— Tenchu: Shadow Assassin 2009-го. Виходив на Wіі і PSP і має 70 та 68 відповідно. Це був справжній симулятор шинобі від FromSoftware для Ubisoft (зараз ці імена в одному реченні звучать дивно). Дуже хардкорна гра, і один з найкращих стелс-екшинів тіх часів. На мій погляд, без неї не було б того Sekiro, який здобув Фромам гру року.

Nox (2000)
Хоч оцінки доволі високі, але аудиторія доволі мала. Свого часу більшість була захоплена Diablo 2 котра вийшла того ж року, тож багато людей пропустили взагалі цю гру

Nox крута гра. Дізнався про неї на релізі десь на початку 2000-х але пройшов лише в 2018. Навіть Win ХР спеціально для неї поставив

Хоч оцінки доволі високі, але аудиторія доволі мала.

Так гра вже доволі стара, і, на відміну від Diablo — одноразова.
До того ж у Diablo був мултіплеєрний режим.

Ну, до речі, вона як раз не однарозова, бо кожний класс має свої унікальні локації, історію і кінець, котрі недоступні при грі за інший класс. А мультіплеер там також був

74 з 100 це вже «низькі оцінки», мдааа.

На жаль, в поточній парадигмі західних ЗМІ все, що нижче 7, це вже відверто погано.

Тыж погремист, должен знать NPS. Когда даёшь юзверям 10-балльную шкалу, то только 9/10 и 10/10 положительные оценки. В таких странах как Япония стандарты ещё выше и там традиционно оценки ниже.

Перша прям плюс, але зараз якщо грати то очі лізуть на лоба від графіки)

«Rambo the video game » свого часу грав на ps3 з контролером «sony move sharp shooter» Кайфував нереально, а вже потім дізнався, що це «погана» гра)

Вона навіть отримала найнижчі оцінки у свій рік виходу)

Я в Mechwarrior 4 иногда играю) ностальгия

Шановний безос, чому ваш підрозділ амазон геймс не купив права throne and liberty на видання в Україні?

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
Недооцінена гра, яка для свого часу була дуже крута. Перепройшов місяць назад і вона досі класна.
Постановка, атмосфера та цікава система поранень. В роки появи на ринку в неї ще й був незаїжджений сеттинг.

Згоден, я дуже боявся в неї грати, коли запускав у 2010-му))

Недооцінена гра

Metacritic 77
GameSpot 7.9
GameZone 7.9
IGN 7.8
TeamXbox 8.1

На скріні (з якого як я розумію почався тренд) Killer7 з 74 на метакрітік. Чи 3 бали роблять Ктулку високо оціненою?)
Це вже не кажучи, що в Steam в неї 60%.

Чи 3 бали роблять Ктулку високо оціненою?)

У темі ж явно зазначено які отримали нижче 75 балів від преси.
3 бали роблять обговорення недоречним.

Це вже не кажучи, що в Steam в неї 60%.

Не спадало на думку, що це виключно проблеми steam, які зробили глючний реліз ?

GAME NOT WORKING NORMAL
Do not buy the Steam version it has several game breaking bugs that were never fixed I suggest getting the GOG version instead
Get Gog.com version. The game will crash at the mirror on the very first mission. Just not worth it and im surprised it even has a mixed review.
У темі ж явно зазначено які отримали нижче 75 балів від преси.

Дійсно. Ось тут вже моя помилка. Вибачте, не помітив.

Не спадало на думку, що це виключно проблеми steam, які зробили глючний реліз ?

Проблеми Steam, які зробили глючний реліз?) З яких пір Steam відповідає за релізи ігор других видавників? Це не гра Valve.
Ну і як і зазначив — я пройшов її місяць назад. В Steam. Це звичайно стара гра і як для більшості старих ігр без ремастерів/оновлених версій там потрібно поставити фікси на вайдскрін та виправлення крашів. Це 1-2 хвилини. ¯\_(ツ)_/¯

Qajary Cat — іранська гра від RSC. Має «переважно негативні» рецензії в стім, але вона дуже красива, незвачна і має гарну музику.

Цікаво інше — хтось взагалі орієнтується на середню температуру по палаті середню оцінку критиків на метаскорі при придбанні гри?

Toki Tori 2+
Ця гра має метаскор 76, але заслуговує на 100/100. Та рідкісна гра, в якій справді потрібно думати головою. Дуже недооцінений проект, через який його розробники збанкрутували.

Цікаво, треба глянути, бо я навіть не чув про неї.

Хм, навіть згадати не можу. Грав у топові ігри завжди
Хіба що є таке типу Morrowind. Люди що народились у той же час, коли і ця гра відверто не розуміють як я можу в таке досі грати

А ще є нескінчений Daggerfall. Або Hexen.

Morrowind

В неї ж високі оцінки. Трішки не в тему.

Підписатись на коментарі