Розробники не бачать сенсу ані в Xbox, ані в релізі PS5 Pro, — ЗМІ
Розробники ігор не бачать доцільності у підтримці своїх ігор на консолях Xbox. Про це під час подкасту GI Microcast зазначив керівник видання Gamesindustry.biz Кріс Дрінґ.
«Почув від відомої компанії та іншої, вже не такої відомої, що ситуація з Xbox в Європі стає гіршою. Продажі консолі падають і падали весь минулий рік. Представник ожнієї великої компанії, що випустила велику гру у2023-му, сказав: «Я не знаю, навіщо ми взагалі її підтримували», — зазначив Дрінґ під час розмови з головним редактором видання Джеймсом Бетхелором.
Дрінґ окремо заявив, що сторонні розробники для консолі від Microsoft незадоволені тією кількістю часу і зусиль, яку їм доводиться витрачати на оптимізацію ігор для Series S та Series X. За словами представника Gamesindustry, сторонні видавці бачать свій ринок скоріше на ПК та PS5. Водночас сам Xbox готовий випускати свої ігри на інших платформах.
З іншого боку, Дрінґ торкнувся виходу PS5 Pro яка, за чутками, має з’явитися до кінця цього року. За словами журналіста, на GDC 2024 він не зустрів жодного розробника, який міг пояснити чи зрозуміти зміст випуску потужнішої консолі Sony.
«З погляду фаната PlayStation або самої Sony можна пояснити випуск PS5 Pro, але самі розробники не бачать необхідності в цій консолі. Багато хто досі не вичавив максимуму з наявного заліза в базовій PS5. Представники кількох компаній сказали мені, що PS5 Pro також не вплине на ринок консолей. Так, вона вийде, її хтось купить, десь засвітиться, але є відчуття, що поточне покоління ще до ладу й не почалося, а ми вже говоримо про оновлення», — пояснив він.
Найкращі коментарі пропустити