Russian Invaders — HTML5 гра на рушії Godot

Якщо б культова гра Space Invaders була б розроблена у 2024 році, то мала б назву «Russian Invaders».

Уявіть себе у ролі пілота F-16, який боронить Україну від атак російських дронів та ракет.

Пограти можна в браузері за посиланням (бажано Chrome/Firefox), або подивитись геймплей на Youtube

На створення проєкту мене надихнуло повсякденне зведення статистики від Повітряних Сил України. Також спала на думку гра з дитинства Space Invaders. Поєднання космічного шутеру з інфографікою від наших збройних сил перетворилось на такий от результат.

Зазвичай моя робота, як аніматора, проходить в Spine та Unity, та після змінення політики цін у ком’юніті почалось обговорення альтернативних рушіїв. Моя прихильність до опенсорс підштовхнула мене розглянути Godot Engine як основну платформу розробки.

На даний момент гра має 10 рівнів складності, с кожним рівнем додається нова кількість ворогів та збільшується їх швидкість.

Одною з основних цілей проєкту було привернути увагу до допомоги нашій країні, тож гравці побачать посилання на United24.

Буду вдячний за критику/побажання та розповсюдження :)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

На ПК доволі дрібне, чи я не розібрався

Дрібне, але є пункт меню «екран» із повноекранним режимом

Godot Engine не робить одразу і для моб? Тільки ПК?

Каже, що підтримує — godotengine.org/...​ame to desktop and mobile

Але я не справжній зварщик, то автора треба питати

Експорт є для мобільних платформ, треба лише додати керування (віртуальний джойстик)

Нагадало https://uawillwin.art/

прикольна гра та дизайн :)

60.86 MB / 18.07 MB transferred

Мені здається, що Godot занадто важкий для html

Memory leak треба пофіксити

Якщо це в Safari під Mac OS то так, є багато обговорень на гітхаб і начебто чекають деяких виправлень від самого Apple. Чи у вас були проблеми в іншому браузері?

Так в сафарі, а в edge взагалі не запускається.

Розробники Godot радять використовувати Chromium-based або Firefox браузер, лінк

тоді буду розбиратись, дякую)

Як враження від godot в порівнянні з unity?

Godot цілком сподобався, деякі концепції схожі з Unity, наприклад, сцени тут виступають аналогом Prefab’ів. IDE вистачає для простих проєктів, гарна документація і ком’юніті. Сам рушій важить трохи більше 200 Мб. 
Код можна писати або на Python або на С#.
 Єдине, що не сподобалось, так це Particle система, в Unity вона має більше можливостей і налаштувань.

Підписатись на коментарі