Оцініть збірку ПК

Привіт) Пишу на другому форумі для мене. Оцініть будласка збірку ПК, яку мені порокомендували. ПК буду використовувати для офісної роботи, інколи рендерингу простих 3d сцен в blender та ігор в full hd. Оновлювати ПК в подальшому не плануватиму десь 5-8 років. Бюджет 1000 доларів. До цього ПК не збирав.

Сама збірка:

• Процесор INTEL Core™ i5 12400F (BX8071512400F)(BOX тому що, дешевша за Tray в тому магазині якому я планую її брати)
  • Відеокарта INNO3D GeForce RTX 4060 Ti 8192Mb TWIN X2 (N406T2-08D6-171153N)
  • Материнська плата ASRock B760M PG LIGHTNING/D4(мені ще пропонували Материнська плата MSI PRO H610M-E DDR4 (s1700, Intel H610), але мені несподобались тести на VRM на неї тому я побоявся її брати)
  • Модуль пам’яті для комп’ютера DDR4 32GB (2×16GB) 3200 MHz Aegis G.Skill (F4-3200C16D-32GIS)
  • Кулер до процесора ID-Cooling SE-214-XT
  • Блок живлення Vinga 500W (VPS-500B)
  • Корпус Frontier KARO
  • Монітор 23.8″ iiyama G2445HSU-B1

Мишка, клавіатура, SSD у мене вже є.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

у ваш бюджет щось що прослужить нормально 5-8 років вписати буде дуже складно. раджу збільшити його вдвічі, на подібній дистанції часу різниця буде не принципова.

У мене достатньо багато претензій до бренду Vinga. Від них у мене було 3 вироби — смарт приставка для телевізора, роутер та клавіатура. Приставка вийшла з ладу через день після покупки, в клавіатурі через рік перестала працювати підсвітка, роутер працює без проблем (але це не точно, бо він у родичів стоїть — вони на нього не скаржаться, але й не розуміють нічого в техніці).
Особисто я б не став брати у якості блоку живлення, особливо коли є визнані якісні бренди типу Беквайт та Сісонік
А, ще є кронштейн для телевізора — висить на стіні разом із телевізором і чхати хотів не всі ракети і вибухи) Оце дійсно якісна річ))
По відеокартці — 4060Ti є на 16Гб — тоді навіщо брати на 8? Я пам’ятаю як багато людей купились на 1060 з 3Гб замість 6 і потім дуже сильно страждали через це.
Корпус якийсь підозріло легкий. Хоча корпус то таке, можна й зекономити.

Ой, розумаки тут такі, що аж смішно) Одне з чим можу погодитись, що амд більше підходить для роботи, а інтел для ігор) у принципі, збірка добра, тільки не підскажу за монік і бп. ( у самого 12400f i 3070, вистачає з головою і того і і іншого) Плюс на майбутнє маєш длсс 3.0, що трішки підкине тобі фпс з найменшою втратою якості.

Зараз навпаки, для ігор є 3d проци у амд, які не дуже для роботи. Але інтел ван лав

Материнку краще асус, тому, що асрок це той же асус але для бідних, хоча біос у ньому набагато кращий за біостар наприклад, за відео складно щось казати. Блок живлення буде тримати, але треба хоча б 600ват там у вінги різниця в грошах буде не велика. Проц трей, бокс взагалі не суттєво, 12й проц на пам’яті gskill буде працювати як раз на 3200.тож так.

Господи помилуй... Як на мене — збірка дуже погана, тут зекономили на всьому що тільки можна, виглядяє як якийсь готовий системник з «Компютерного всесвіту» де запихнули а би що. Поперше — Бюджет 1000$ і не оновлюватись 5-8 років — не сумісні речі, враховуючи що сюда ще й входить вартість монітору. Вам потрібно конкретніше визначитись, Вам потрібен ПК на 5-8 років чи просто аби як потратити гроші? Як взагалі можна розглядати покупку нового ПК в 2024 році з процесором кінця 2021 року випуску? Для такої збірки, навіть 4060 TI — є надлишковою, і краще купити просто 4060.

Я не хочу з 0 все описувати, що краще зібрати. Бо ця інформіця і так дуже гарно озвучена на україномовному каналі ПК Plus на ютубі. Зазирніть туда і гляньте там обзори на збірки за 30-40к. Вони майже всі будуть на АМ5 і з DDR5 оперативкою, це чудові збірки, а не цей мотлох що ви описали. Гляньте ці дві збірки, одна на АМ5 друга на АМ4.

Згоден, тому краще замінити платформу на амд, погулятись і продати цілком і т.д. Хочеш брати пк на 5 років, бери топ, потім продаси за копійки. Обираю пк професійно вже понад 10років. Собі я брав амд райзен 5600g, поки не було грошей на відяху, зараз взяв 3060 ртх і спокійно граю у все.

тобі на https://forum.overclockers.ua/

я б не рекомендував цей ресурс, мій пост там видалили без пояснень, після запитання про оверклокінг ксеону.
Можливо, що це була, якась чутлива тема для місцевих мамкіних експертів, хто знає...

Я бы тоже нещадно банил бы за оверклокинг. И не только зионов(если их вообще можно гнать).

банити на ресурсі, який називається overclockers.ua за overclock
мммм, це так, сучасненько, трендово.

ДДтттт, а можна дізнатись пронаунси, бо я не знаю як до Дттт звертатись.

Серверна платформа не є ігровою, про що взагалі річ?

— деякі ксеони дуже добре женуться (LTT ютуб)
— комп’ютери не тільки для ігр, власне тому у мене якось і опинилась робоча станція з парою ксеонів.

INTEL Core™ i5 12400F

Сумнівне рішення, проц вже на два покоління як застарілий. Більш сучасний i3 дасть схожий результат за схожу ціну. Або взагалі аналоги від AMD подивитись, іх останні покоління проців прям непогані.

GeForce RTX 4060 Ti 8192Mb

Дуже невдала модель. 8гіг пам’яті вже навіть зараз виглядає підозріло, а на дистанції 5-8 років гарантовано стане ботлнеком. Без збільшення бюджету — знову ж таки, краще подумати над аналогом від AMD, єдина перевага зелених — dlss 3.0 в іграх, котрий для fullHD не факт що знадобиться.

B760M

Знову, єдина перевага, що побачив відносно H610M — підтримка пам’яті 4800 MHz. Твоя пам’ять 3200 MHz. Якщо не збераєшься додатково розганяти цього монстра — сенсу в більш дорогому чіпсеті нема.

Кулер до процесора ID-Cooling SE-214-XT

Під проци такого рівня боксового кулера зазвичай вистачає.

Vinga 500W

Ніколи не треба економити на живленні. Ніколи. Краще вже на відеокарті. Головна різниця між поганим блоком і гарним в тому, що гарний у випадку проблем помирає наодинці і легко замінюється, а поганий — забирає з собою решту заліза.

Мне в этой винге стало интересно а кто оем поставщик для них? Никто же всерьез не думает что украинцы бп делают.

Та що думати макбук ейр м3 треба брати
Доу схвалює

Під проци такого рівня боксового кулера зазвичай вистачає.

Якщо не хочете постійно чути шум, то ні.
А SE-214-XT — це типу один із найдешевших адекватних СО.

Не гірші за інші, юзаю вінгу вже 3 роки і на живлення не скаржусь, чесно.

Эту вингу вполне может делать какой нибудь сисоник или ФПС. А винга только клеит наклеечку

Якість збірки млжна оцінити за кількістю порізів на руках збиральника.

Досить скромна концігурація,
Геймдеви не зрозуміють
В бюджет влазить

8 років не міняти, хтозна
Блок живлення можливо притик

Я віддаю перевагу процессорам з вбудованим відео, бо це суттєво спрощує подальший продаж на вторинному ринку такого заліза. За N років цей процессор вже не потягне статус «геймерьский», а продати для «браузера, казуалок та документів» — не вийде, бо вимагає наявність окремої відеокарти, що накладає обмеження для покупця.

Окрім того, з особистої практики, таке залізо можна закинути, після, під торренти, на балкон і воно не потребує виділення графічного адаптера. Як мінімум на період налаштувань та випадків, коли щось працює не так і неможна зайти віддалено.

Плюс, якщо графіка виходить з ладу, це не стопорить робочу станцію і не вимагає пошуку альтернативної графіги на період сервісу (було 2 рази за життя, коли ламались відеокарти, друга відеокарта — двічі була у сервісі, обидва рази повернули гроші), бо ПК повністю функціонує, окрім можливості запуску улюблених ігр з максимальними налаштуванням.

Згоден, тому брав собі райзен 5600g. І шо потім, а да, взяв собі ртх 360 12гб :))

Підписатись на коментарі