Ornatrix 3ds Max | Octane Renderer | Як увімкнути paint-color у viewport?

Донедавна в Ornatrix 3ds Max і Octane Renderer був баг, який не давав змоги бачити колір фарбування волосся у viewport, коли на об’єкт призначається Octane Hair. Починаючи з нового Octane білда 2023.1.2.14.10 ви можете використовувати спеціальну опцію Conceal Layer, яка розташована у вкладці Special — майже у кожного матеріалу.

Про це можна прочитати більш детально тут

Там же можна взяти підготовлену сцену, яку я показую в уроці.

У цьому відео — я покажу, де вмикається опція, і ще трохи пофарбуємо Ornatrix-об’єкт для перевірки, чи працює функція.

Попереднє відео на цю тему

___

TIMING:
0:00
 — Відкриваємо сцену, яка доступна на форумі Octane, на неї дав посилання вище

0:05 — Призначаємо Octane Hair Mtl

0:09 — Бачимо, що кольору немає у Viewport. Якраз показую проблему, яка була в попередніх білдах

0:14 — Переходимо Ornatrix Edit Guides і вмикаємо СolR Channel. Як його отримати — розповідав у попередньому уроці.

0:18 — Отже, у нас обраний цей канал, але колір все ще не видно у viewport. Зараз покажу, як це виправити.

0:22 — Спускаємося в самий низ у налаштуваннях матеріалу й активуємо опцію Conceal Layer. У підсумку — ми будемо бачити колір у viewport і проблема вирішена.

0:29 — Але я хочу перевірити, чи все працює правильно — додатково пофарбувавши об’єкт ще в інші кольори. Переходимо в режим Brush і в Current Brush — вибираємо Paint.

0:34 — Активуємо будь-який колір і фарбуємо волосся. Все працює

0:45 — За допомогою Display Options і Opacity — ви можете налаштувати силу накладання кольору.

0:53 — Фарбую ще в кілька додаткових кольорів

1:09 — Тепер, щоб це працювало в рендері, потрібно створити Octane Color Vertex Attribute і під’єднати його в Albedo-слот у матеріалі Octane Hair

1:16 — Далі в самій ноді потрібно вибрати HairColor1 у полі Name.

1:22 — Перевіряємо на рендері. Усе працює.

1:39 — Знову вимикаємо і вмикаємо опцію Conceal Layer і бачимо, що все теж працює і колір у viewport відповідає кольору в рендері.

1:43 — Дивитися попереднє відео, підписатися на канал або відкрити мою сторінку на Artstation

___

Трохи про мене:

___

Приємного перегляду!
З повагою,
Andrew Krivulya Charly.
___

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі