Чи сняться вам ігри, в які ви граєте? Чи мікс ігор і реальності?

Всім привіт! Помітила, що дуже часто мені сниться мікс реальності й ігор, в які я граю в поточний період. Особливо, якщо грати перед сном. Виходить доволі цікаво, бо уві снах доводиться проходити якісь квести, щось шукати, бувають елементи скрадання. А часом це дуже сюрреалістично, бо потрапляю в локації, які ніяк не можуть існувати у реальності, але можуть в іграх.

Стало цікаво, чи проживають подібний досвід уві снах інші гравці. Тож, я вирішила пошукати. Виявилося, що у 2009 році проводили дослідження, в якому люди в лабораторії грали перед сном в «Doom» і потім вчені виявили, що всім учасникам експерименту після цього снилася гра, а на ранок їхній ігровий досвід покращився.

Також цікаво, що дослідниця сну доктор Джейн Ґакенбах (Jayne Gackenbach) дійшла до висновку, що те, як ми бачимо сни та як ми граємо, має дещо спільне. Тому що в обох випадках ми знаходимося в альтернативній реальності. Тільки у випадку сновидінь це біологічний конструкт, а під час геймінгу — технологічний.

Її дослідження також виявили, що геймери, які грають щонайменше по дві години на день, більш вірогідно можуть мати досвід усвідомлених сновидінь. Це сни, в яких ви в певний момент розумієте, що спите. Цей стан зазвичай дуже нестабільний і з нього легко прокинутися насправді. Але якщо ви не прокинетеся, то ви можете отримати прямий контроль над своїми діями уві сні. І згідно з дослідженнями цієї докторки, геймери з більшою ймовірністю можуть опанувати цей стан уві сні, не прокинувшись. Все тому, що регулярний ігровий досвід робить для людини звичним контроль в альтернативних реальностях. Ба більше, під час її досліджень геймери також заявляли, що можуть перемикати уві сні з виду від першої особи на вид від третьої.

Ще на Reddit було обговорення, де люди писали, що їм регулярно сниться мікс ігор та реальності. Хтось потрапляє безпосередньо в гру і проходить її уві сні, у когось уві сні просто з’являються певні елементи з ігор чи фільмів, які вони дивляться, комусь сниться музика з відеоігор, або ж можливість високо й далеко стрибати тощо.

А на ваші сни впливають ігри? Якщо так, то як? Чи можете пригадати якісь цікаві сни, в яких реальність змішалася з ігровим світом й розповісти? Чи може вам снилися якісь ідеї для ігор, чи це вже занадто романтично? Розкажіть, будь ласка!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Тільки якщо стає холодно в кімнаті вночі щось сниться. Зазвичай не ігри.

Було таке одного разу ще підлітком коли GTA 3 сильно запаявся. Мені тільки тоді перший у моєму житті комп подарували і я конкретно залип.

Мені щоб прокинутись потрібно було вийти в головне меню, а потім вийти з гри. GTA3.

У мене було по хардкору — мама виймала кабель живлення із розетки (ну або тормошила поки не прокинусь бо на пари їхати пора якщо про сон)

Одного разу, коли не спав під час сесії 2 ночі, коли засинав чув аудіо галюцинації( церковний дзвін та багато різних звуків з різних ігор) , і мені це допомогло, бо я одразу втямив що звуки не справжні

Колись пару раз снилось
Після моцних сесій у Q3 — стрибки по стовпах та балконах.
Після пари годин гри у Total Annihilation — сидів на острівці у морі, боявся Core-вського флоту і тішився, що наді мною патрулюють мої Альбатроси :)

любая активность, на которой концентрируешься несколько часов будет сниться с большой вероятностью

З роботою на якій концетруєшся явно більше ніж 3 години на день у менетаке не працює.
Хоча знайомий якось розказував що йому у період сильної запари над одним складним мережевим проектом снилось наче він TCP пакет що блукає по проксям

не концентрируешься значит, это вполне нормально, если работаешь много лет и все приелось. она для тебя как вдумчивая ходьба по улице — не приснится

А я й досі частенько код пишу уві сні — іноді сниться що сиджу за монітором і тягнуся до телефону щоб увімкнути світло, бо вже темно навкруги — і в цей момент прокидаюсь.
Іноді можуть наснитись вирішення тих проблем, які не знайшов вдень або підказки на наступний день:)

Після грання у щось нове протягом 2+ годин мені гарантовані сни із геймплеєм.
То постійно нових гравців у клуб купую, то захоплюю якусь країну, то ще щось. Але це перші 2-3 дні так, потім можна хоч 5+ годин підряд грати і не буде снів на цю тему.
Але якщо змінити гру, то here we go again.

мені чомусь здається, що норма — це відсутність снів 😔

сни означають, що вдень людина перевантажена подіями...
якщо сюди додавати ще й ігри, мозок працює інтенсивніше, не встигає відновитися... і всьо 😟

зачем опираться на свои домыслы, если можно почитать научную точку зрения на основании исследований?

мене не досліджували, нашо читати ? )

У мене якось було півроку десь, коли не снилося геть нічого. Я тоді пішла на першу фултайм роботу в офісі і це дуже виснажувало. Просто засинала — чорний квадрат — прокидалась. Не сподобалося! Зі снами жити прикольніше

за всіх не знаю, у дівчат все навпаки мабуть )

Сни сняться всім, можна натренуватись їх запамятовувати. Ну і навіть запамятовуючи купу снів за ніч, можна зацінити як вони швидко вивітрюються з голови, тільки встигай записувать.

тримай в курсі шо з того вийде )

В сенсі, що вийде. Вже вийшло, я вже давно наловчився записувати купу снів за ніч і задовбався й закинув :-). Але можу поновити при бажанні. Так-то я продовжую ловити купу уривків снів але не приділяю уваги і воно забувається бо влом.

Підписатись на коментарі