«Я зібрала понад 600 сторінок задокументованих свідчень російських злочинів». Дослідниця гри про окупацію Маріуполя Hollow Home опублікувала звернення

Hollow Home — наративна рольова гра про події російської окупації Маріуполя від студії Twigames. Вона розповідає історію підлітка, який намагається вижити у місті, що опинилося в облозі та під обстрілами ворогів. Гра отримала дві нагороди на Indie Cup ’23, серед яких і «Вибір критиків». Для неї дослідниця Тетяна збирала тисячі реальних історій свідків з початку повномашстабної фази війни про життя в місті та жахливі злочини, які вчиняли росіяни, стираючи його з лиця землі.

Сьогодні у Steam-спільноті гри вона опублікувала звернення, яке ми переклали для вас українською.

Мене звати Тетяна. Я з України і моєю задачею було знайти та документувати кожен доступний клаптик інформації щодо подій, які розгорталися у Маріуполі у перші дні (повномасштабної) війни.

Я народилася в Києві і живу в ньому зараз. 15 років тому я працювала телевізійною журналісткою на національному каналі. Моя роль полягала у створенні новин, веденні прямих етерів та створенні спецпроєктів на різноманітні теми. Під час революції Гідності у 2014 році я майже цілодобово присвячувала себе роботі, висвітлюючи окупацію росією Криму та подальшу війну. Проте, в центрі моїх історій завжди залишалися люди, які були в них залучені.

Я відчуваю глибинну приязнь до наших воістину неймовірних людей. Тож цей проєкт резонує зі мною на особистому рівні. Я була в Маріуполі лише тричі за життя, але повністю закохалася в місто та його мешканців. У мене там багато друзів.

Цей проєкт підкреслює, наскільки важливо не відводити погляд, а відкрито дивитися в очі реаліям війни. Увесь світ має знати правду, а ми зобов’язані розкрити її усіма доступними засобами. Це наша реальність і ми хочемо, щоб люди сприймали її саме такою, якою вона є, бачили й чули. Для нас важливо, аби світ був у курсі того, що відбувається з нашими містами, як їх жахливо нищать та про пекельні умови, в яких живуть наші люди.

Усі дані для проєкту я збирала з відкритих та перевірених джерел, включно з офіційними Telegram-каналами, публікаціями маріупольських журналістів та соцмережами. Ці джерела відкрили мені тисячі розповідей свідків, які були у Маріополі на той момент.

Ця робота розривала серце. Часто (насправді дуже часто) на очі наверталися сльози від тих жахіть, про які я дізнавалася. Але я розуміла, що хочу, аби люди знали про все. Я відчувала гостру потребу розповісти про це світові.

Коли мене запросили доєднатися до проєкту Hollow Home, я зрозуміла, що можу й, що більш важливо, хочу бути частиною цього. За п’ять місяців я зібрала понад 600 сторінок задокументованих свідчень російських злочинів, щоденників тих, хто вижили, їхні розповіді. Це історії виживших, скалічених, викрадених, закатованих і покійних. Це історії наших людей.

Я ретельно документувала кожен день руйнування міста, фіксуючи кожну деталь, у тому числі схеми руху, погодні умови, точні місця влучень російських снарядів та бомб.

Найбільше в роботі мене вразила та немислима жорстокість, з якою росія стирала Маріуполь з лиця землі. Але поміж усіх жахів насправді мене вразили надзвичайні прояви людяності від людей — любов один до одного, підтримка, яку вони надавали попри пекельні умови, їхню непохитну вірю в нашу остаточну перемогу.

Злочини росіян не повинні лишитися безкарними. Увесь світ має усвідомити ці звірства.

Якщо вам цікаво ближче познайомитися з грою Hollow Home, раніше ми публікували її перший трейлер. Не забувайте додавати гру до списку бажаного, якщо чекаєте на неї або просто хочете підтримати розробників.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі