«Вірогідно у цієї історії є ще одна глава». У Ніла Дракманна з’явилася «концепція» для потенційного продовження The Last of Us

На честь виходу The Last of Us Part II Remastered студія Naughty Dog випустила документальний фільм «Grounded 2: Making The Last of Us Part 2». Він відвертий, містить багато спойлерів та розповідає про те, як студія працювала над грою та з якими проблемами в середині команди стикалася на цьому шляху.

В останні хвилини з двогодинної стрічки Ніл Дракманн говорить про плани на майбутнє і дає зрозуміти, що в історії The Last of Us можливо ще не поставили остаточну крапку, й вона ще може отримати продовження.

«В одному з інтерв’ю мене якось спитали про The Last of Us та чи будуть ще якісь історії чи щось таке. І я згадав, що ми написали історію, події якої розгортаються після TLOU 2 з Томмі у головній ролі. І що я сподіваюся, що колись ми її зробимо. Тоді заголовки в усіх виданнях індустрії були на кшталт „Naughty Dog анонсували The Last of Us III“, але це насправді помилково. То завжди була маленька історія, яка ніколи не була повноцінним тайтлом.

У нас в Naughty Dog були більш пріоритетні задачі — налагодити наш пайплайн, вирішили проблеми з work-life балансом. Тому ми відклали цю історію, але я все ще вірю, що колись вона побачить світ. Не знаю, чи це буде гра, чи телешоу.

У першій грі була така чиста концепція безумовної любові, яку батьки відчувають до своєї дитини.

У другій частині, як тільки ми прийшли до ідеї прагнення справедливості за будь-яку ціну, справедливості для тих, кого ти любиш, здавалося, що в цьому була чиста концепція і є також наскрізна лінія з першої частини про любов.

Якшо ми ніколи не зможемо це повторити, це буде чудовою кінцевою точкою. Історія закінчена. Найприємніше у роботі в Naughty Dog те, що ми не змушені нічого робити.

Щодо продовження, довгі роки я намагався відшукати концепцію, але не бачив її. Але нещодавно це змінилося. У мене немає історії, але у мене є концепція, яка, на мій погляд, така ж захоплююча, як і перша та друга. Яка є окремою, але й має наскрізну лінію для всіх трьох частин. Тож, є відчуття, що вірогідно у цієї історії є ще одна глава», — сказав Ніл Дракманн.

А для вас історія The Last of Us повністю завершена? Чи хотіли б пограти у продовження чи боїтеся, що це може все зіпсувати? Адже навіть у другої частини гри чимало гейтерів, порівняно з першою. Пишіть у коментарях!

А поки будемо чекати на більш конкретні новини від студії. Адже такими словами документалки не завершують просто так, правда? До речі, якщо ви пройшли повністю гру чи просто не боїтеся спойлерів, радимо подивитися фільм.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Там в коментарях під фільмом хтось на ім’я Sekiro_sun (не знаю його) запропонував додати українські субтитри до відео... думаю, це мало що зніме, але можна підтримати лайком... :)

Щодо третьої частини. Є багато думок. Я чекаю. І охоче пограю. Багато гейтерів другої частини з’явилися тому що у нас було майже 8 років, щоб уявити «ідеальну другу частину». І це бачення розбігалось з баченням Дракмана.Мені здається, що тепер ніхто не буде так фанатично малювати собі картинки і так сліпо в них вірити. І саме тому вона зможе здивувати :)

Я сам довго не міг змиритися з твістами другої частини. В мене й досі є певні питання до сценарію (як, наприклад, коли вагітна жінка — і майже не єдиний медик — бігає вільно серед заражених там, де Еббі проривається з боєм щохвилини). Та все ж з часом та поверненням до дуже пропрацьованого геймплею. я дійсно полюбив цю гру.

Тому я чекаю третю частину. Але... хвилююся про деякі речі. Я впевнений, що вони можуть бути... але не дуже їх хочу. Та все ж, це має бути класна гра.

Теж хотіла би 3-тю частину

Підписатись на коментарі