Corsairs Legacy вийшла в дочасний доступ у Steam та наразі має переважно негативні відгуки

Гра Corsairs Legacy від української студії Mauris 31 січня вийшла в дочасний доступ у Steam. Та наразі піратська RPG у відкритому світі має переважно негативні оцінки, а позитивних — 47%.

Негативним оцінкам гри могло посприяти те, що вона має повну російську локалізацію, як текстову, так і озвучення. Про це було відомо ще до релізу й це неодноразово викликало дискусії серед українських гравців.

Про це свідчать і відповідні рецензії. Проте сварять гру не лише за наявність мови терористичної держави. Гравці відзначають застарілий ігролад, слабкі анімації та бойову систему, відсутність прокачки героя. Проте й хвалять за привабливу графіку в проєкту та деталізацію кораблів та зброї.

Варто зазначити, окрім того, що гра має російське озвучення, вона також доступна в російському сегменті Steam. Тобто, гравці держави-агресорки рф зможуть її придбати. Про це свідчить наявність ціни в російських рублях на SteamDB. Такий розвиток подій був передбачуваним, оскільки російська локалізація все ж наявна, проте оминути увагою цей факт ми не могли.

Чи збираєтеся ви пробувати грати в Corsairs Legacy? Як гадаєте, чи зможуть розробники покращити гру в тих аспектах, за які її критикують? Пишіть у коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ще коли грав у демо, зрозумів, що це надто визначний проєкт. Можно було б заплющити очі на багато аспектів, якби гра позиціонувалися як ретро. Але начебто такого не чув. Для мене є дві найкращі гри в цьому сетинґу: Black Flag і Sea of Thieves. В Асасинах було гарне керування короблем, морські бої і абордаж, як для гри такого типу. У sea of thieves чудове все що пов’язано з кораблем і інша активність цікава. Граючи в демо Корсарів, я усвідомив, що тут не буде ні першого, ні другого.

Вже є передзамовлення
Побачимо

Демо було так собі

ще по трейлерам було видно що ця гра десь на рівні 2006 року. Взагалі дивуюсь з робробників, які витрачають купу часу на ігри в які ніхто не буде грати. Краще б зробили ММОРПГ по піратам

Тобто, цьому виданню тільки смутила мова російська. А не те що продукт який продають лайно.
Там дуже багато нормальних відгуків. Гра не дає нічого нового, не розвивалася с попередніх, усе криво і косо і ті, ціна завищена.
Але звісно тільки один мінус, це російська мова.
***нута країна, і таке видання, яке як не новина так розпал ворожнечі, пошук зради і ті.
Пропоную редакторам видання: Прийти добровольно в ТЦК, и по*** на каком языке защищать свою страну, особенно забавно видеть, как украиноговорящий солдат, мычит перед офицерами говорящими на русском языке, увы офицеры в Украине не только с западных регионов.
Якщо гра вийшла в не задовільному стані, то це треба писати, а не якусь діч, не вводьте людей та читачів в оману.

Гравці відзначають застарілий ігролад, слабкі анімації та бойову систему, відсутність прокачки героя. Проте й хвалять за привабливу графіку в проєкту та деталізацію кораблів та зброї.

Если dou не нравится, значит надо брать.

А чому DOU не подобається? Ми просто розповідаємо про те, що гра вийшла і зібрала більше негативних оцінок, ніж позитивних. І наводимо приклад оцінок. А розповідаємо про це, тому що гра українська і тому, що писали про анонси її виходу раніше

Тоесть весь срач подняли не потому, что там нет украинского перевода, а потому что есть русский? ебанутым нет покоя

Коментар відповідальної людини, що читає виключно заголовки.

Негативним оцінкам гри могло посприяти те, що вона має повну російську локалізацію, як текстову, так і озвучення.

Тож, нехай почнеться мовний срач, вже напевно тиждень не було.

Украинцы набросились на одну из и так немногочисленных украинских игр, вот это ирония.
Отзывы про мову стим выпилит, думаю, потому что они объективно нерелевантны.

Поясніть, може я чого не знаю. Ми всі дружньо закликаємо бойкотувати россійські ігри. В цому є логіка, бо це збагачує через податки агресора. Тепер ми закликаємо українські компанії не продавати ігри оркам. Чому? Нехай купують, нехай збагачують наших розробників, які витратять потім ці гроші в Україні, чи кинуть більше донатів ВСУ. Ворог сам несе гроші нам, а ми за це хейтимо виробників.
Ще раз повторюсь, може я не знаю системи до кінця і частка від продажів на росії йде на користь окупанту? Але поки все виглядає якось дивно

Кожна транзакція Steam має свій податок. Транзакція російського Steam відправляє податок в російський бюджет. Наприклад, в Україні Steam у 2022 році був серед топ-5 платників «податку на Google»

Так вроде ж россиянам разрешили только бесплатные игры выкладывать в стим, вроде того же «Бесконечного лета». А платные заблокировали, потому через стим россияне свои поделки продавать больше не могут. И покупать аналогично. Поправьте, если заблуждаюсь.

И покупать аналогично.

Да, покупают через Казахстан.

значит налоги идут в Казахстан, кейс закрыт

А русскоязычные граждане Украины, которые хотят играть в игры на русском языке, уже вообще в расчёт не берутся редакцией ДОУ? А русскоязычные из других стран?

На самом деле, здесь косяк в том, что игра продаётся в российском стиме за рубли, а не в том, что там полная русская локализация, как вы это не поймете? Русский язык не принадлежит РФ!!!

И хватит травить своих сограждан, это украинская студия, деньги от этой игры придут в Украину.

росія, СРСР та те, як це називалося до цього віками пригнічували інші мови насаджуючи свою. Ця мова буквально окупант і через неї потерпає сильно українська, казахська, білоруська та інші і багато хто (як і я) вважають це проблемою.

Так, російську багато хто розуміє, але це не був їх свідомий вибір і чи робить це нормальним підтримувати цю мову, якщо у світі є вже загально прийнята міжнародна англійська?

І так, англійську далеко не всі знаю, але її дійсно є сенс вчити, бо вона міжнародно прийнята, а не окупант

Язык — это язык, а не оккупант. Ничто не оккупант, кроме настоящих оккупантов, зашедших на территорию чужой страны в военной форме и с оружием.

Трошки чтива про русифікацію:
uk.wikipedia.org/wiki/Русифікація

Я розумію, що складно перейти на іншу мову, якщо ти з народження спілкувався нею. Точно так само нам нав’язували патріархат, нашу неможливість впливати на державу та багато іншого

Мені цікаво що саме вас змушує так сильно триматися за російську?

Мені цікаво що саме вас змушує так сильно триматися за російську?

Это мой родной язык и родной язык всей моей семьи. Родной, конечно же, в общемировом понимании — «первый», «материнский». К тому же, он обладает в 10 раз большим числом носителей в мире, чем украинский. Глупо отказываться от более распространенного языка, да ещё и родного, в пользу менее распространенного и неродного, не находите?

Не знаходжу, якраз таки через те, що цю мову всім було насильно насаджено.

З іншого боку мені цікаво тоді інше. Чому ви не можете спілкуватися зі своїми рідними та близьмики на звичній мові, а в інтернеті користуватися тією, яка краще підійде?

Наприклад тут, на українсьму сайті, під час війни з росією, російську використовувати дивно.. якось навіть показово, по-бунтарьски

Не знаходжу, якраз таки через те, що цю мову всім було насильно насаджено.

Мне никто ничего насильно не насаждал, моим родителям — тоже. Я у них спрашивал.

а в інтернеті користуватися тією, яка краще підійде?

Всю мою жизнь интернет был синонимом абсолютной свободы. Мне не ясна сама концепция чего-то, что «более подходит для интернета», ведь для интернета подходит всё, на то он и интернет, он таким был задуман. Сама попытка регулирования интернета для меня немыслима, а вы говорите о какой-то самоцензуре, мимикрировании? С чего бы?

на українсьму сайті, під час війни з росією, російську використовувати дивно

Статья 10 конституции Украины — гарантируется использование и свободное развитие русского и языков национальных меньшинств. Или у вас тоже «конституция на паузе»?

якось навіть показово, по-бунтарьски

Говорить на родном языке в родной стране, имея гражданство этой страны по рождению — уже бунт? :) Ничего себе, вот это свободный народ построил себе свободную страну.

Ніхто не обмежує ваше право спілкуватися російською або іншою мовою і, тим паче, не обмежує свободу. Це питання стосується тільки вашого особистого вибору, а я в свою чергу намагаюся зрозуміти ваш вибір.

Стосовно не насильного насаджування мови. Її насадили нашим дідам, прадідам, вона була всюди на вулицях, бо так було «зручніше». Тому для мене підтримувати російську мову, це наче будучи хлопчиком, але бути вирощеним як дівчинкою, в один момент зрозуміти, що ти насправді хлопчик, але лишитися вже дівчинкою, бо так вже звично (не маю нічого проти транс-гендерів і подібних, просто такий приклад)

Це питання стосується тільки вашого особистого вибору, а я в свою чергу намагаюся зрозуміти ваш вибір.

Дык я вам ответил. Мой выбор — говорить на своём родном языке. Быть таким же свободным, каким я себя всю жизнь считал. Беречь тот интернет, в котором я всегда жил. Не гнуться и не ломаться ни перед кем. Ни перед путинскими оккупантами ни перед своими деколонизаторами. Оставаться собой при любых обстоятельствах.

Тому для мене підтримувати російську мову, це наче будучи хлопчиком, але бути вирощеним як дівчинкою, в один момент зрозуміти, що ти насправді хлопчик, але лишитися вже дівчинкою

Предлагаю вам этот аргумент применить где-нибудь за пределами нынешней воюющей Украины, насквозь промытой телемарафоном и разными повесточками. Человек использует свой родной язык в тех же сферах, где использовал его ранее, а его сравнивают с трансгендером. Ей богу, 1984 в отдельно взятой стране. Правда — это ложь, свобода — это рабство. Трансукраинцы тарасоперешедшие сравнивают неперешедших своих сограждан с трансгендерами. Просто сюр.

Зручно ви змініли сенс моїх слів на той, який хочете, але я більше не маю наміру продовжувати діалог, вже отримав відповіді на питання

И какой же ответ? Рука Кремля, я полагаю?

Ні. Особисто я побачив, що вам подобається бути в ролі жертви і захищатися, навіть якщо вам нічого не загрожує. У нашому спокійному діалозі ви почали говорити про те, що вам обмежують свободу, порушують закони конституції. Порівняли Україну з «1984», поділили українців.. Спілкуватися далі немає сенсу, доки ви не зрозумієте, що ви не жертва і на вас ніхто не нападає. На цьому дякую за увагу і всього вам хорошого

А ти не пробував ну там як його, а, подумати трошки наперед?
Твоїх предків вже раз русифікували, тепер ти будеш й далі русифікувати дітей своїх замість повернення до коренів.
Якась нездорова ситуація, не вбачаєш?
Найкраще рішення — це як у наших балтійських друзів.
Не знаєш мови — паспорт негромадянина.

Неграждане в армии не служат. И им открыт выезд. Намёк ясен?

Раз вы уж приводите такие примеры стоит немного поинтересоваться как это было. Паспорт негромадянина — это (совершенно внезапно) призывы к нарушению конституционного строя

на вас ніхто не нападає.
Наприклад тут, на українсьму сайті, під час війни з росією, російську використовувати дивно.. якось навіть показово, по-бунтарьски

:facepalm:

«І вабще маи предкі з іскона русскай Сибірі». Виглядає десь так. Манкурт.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ніхто не обмежує ваше право спілкуватися російською або іншою мовою

Лол да я могу уже полноценную книгу издавать из комментов, когда вместо ответа по теме тебе закидывают претензию за язык

Мне никто ничего насильно не насаждал

Мільйони вморених голодом українців замість яких на Слобожанщину завезли русню: 🗿🗿🗿

Вы с тем светом переписываетесь? :)

потому что времени на построение конструкций требуется намного больше в том языке, которым ты не пользуешься часто.

Все життя я розмовляв російською, але мені вистачило клепки не вважати його своїм рідним, бо я знаю історію і розумію як так вийшло що я будучи українецем з дитинства знаю тіки російську

Це нав’язана мова яка нікому окрім окупованих народів не всралась

Я, конечно, извиняюсь, а вы случаем не за повалення конституційного ладу? А то вы прямо против 10й статьи тут вещаете

українці не розуміють української? чи таким українцям потрібна російська, а української вже недостатньо? гражданє які з України хотят іграть на руском, можуть піти на***, дружно :)

Очень ценное мнение от бота с одним сообщением. В чьих интересах раскалываешь наше общество по языковому вопросу?

В інтєрєсах таких як ти, які не можуть запамятати, що в Україні одна державна мова, а всім «каму удобнєє» — пора вже трохи почати використовувати сіру речовину по призначенню. Наприклад вивчити українську в Україні, а не розводити тут московитське іпсо про нетакусіків з України, яким недостатньо державної мови, а треба русік.

Так государственный язык — он для государства, а не для стима. Он использование других языков в стиме никак не ограничивает.

до чого тут заборона? якщо українцю не вистачає української, а треба русік, йому варто трохи почати використовувати ту штуку між плечима за призначенням, а не розводити мовний срач в коментах

А сударь в курсе, что в Украине живут не только этнические украинцы, но и нацмены? Нет, если нацменам есть предложение кое-куда пойти, то, думаю, многие будут не против. Только при условии, если, скажем, для них откроют границу и дадут 72 часа на выезд с минимумом вещей. И тогда спокойно можете строить свою мононациональную Украину. Намёк ясен?

У США понад 2 мільйони українців. Щось я не бачу там ниття про нацменшини та українську як другу державну.
Схожа ситуація у багатьох країнах.
Але тільки Україна чомусь винна якимось нацменшинам.
Он рашка має щонайменше 5 мільйонів етнічного українського населення і 0 українських шкіл.

Ладно, хотите поговорить про США? Поговорим. В Малой Гаване в Майами вывески на испанском. В графстве Орандж в штате Нью-Йорк существуют деревни, где для написания тех же вывесок используется еврейская графика и никто за это никого не штрафует, т.к. там нет украинского закона о рекламе. Кстати, в этих же деревнях существуют ещё некоторые своеобразные местные правила, типа того, что по территории села женщинам за рулём машины нельзя передвигаться, но в деревнях тех же амишей или мормонов тоже свои есть приколы в частности по части полного запрета алкоголя. В общем, если бы украинцы в США захотели где-нибудь организовать собственную, скажем так, территориальную общину, то они бы там могли тоже без проблем поддерживать украинский язык. Кстати, такая община была в шт. Пенсильвания, называлась Централия, но её уничтожила катастрофа на местной угольной шахте. Вот как это выглядит в США. Мораль сей басни. Государственный язык нужен для общения с государственными органами. Тут может быть один украинский, с этим проблем нет. Но когда власти запрещают в приватных целях юзать контент на любом другом языке, отличном от государственного и легально его покупать, то что-то в консерватории явно не так, не находите?

Ну ок, США не найкращий приклад, адже там чи не найкраща у світі децентралізація та федералізація. Чим будемо бити рашку? Або Польщу? Дістаю так би мовити 2 тузи, ваш хід.

так известно чем — паляницею та полуницею, так победим

Міг би і не зізнаватись, що у тебе окрім кривлять нічого не лишилось. Та це і так було очевидно.
Плак плак, утискають, плак плак

А что ты ожидал на твоё заявление с серьёзным видом побеждать рашку украинским языком? Если это твой план то так себе шансы на победу.

А зачем воевать с Польшей, это раз? По-моему, она на Украину нападать не собирается. Торговые разборки — это фигня, я их столько за последние 30 лет видел. Теперь вернёмся к исходной проблеме: рекламе на языках, отличных от украинского и такого же контента. Начну с рекламу. Знаете, где я видел рекламу на русском и на украинском языках? Никогда не угадаете. Ладно, так уж и быть скажу. На лавках в Старом городе в Иерусалиме. И что-то Израилю это воевать с арабами и Ираном отнюдь не мешает. Более того, сайты многих гос. органов Израиля имеют страницы на русском языке (в частности того же битуах леуми, который собирает аналог нашего ЕСВ и платит пособия), хотя русский не является официальным в Израиле. Хотя арабский является и более того используется для тех же указателей, вывесок и т.п. Как думаете, почему там понимают, что невозможно из 6 млн. немцев сделать 6 млн. евреев и из 1 млн. арабов тоже невозможно, а тут этого понять никак не могут?

Я не етнічний українець (казанський татарин по батьку, мокшанин по матері) і підтримую загальну українізацію.

Не прикривайтесь мною і такими як я, будь ласка.

Знаете, это Ваше право. Кстати, а что на счёт родного татарского? Его знаете или нет? А вообще
Хочешь — можешь стать Будённым,
Хочешь — лошадью его ©

Не знаю, бо батьки були вже зросійщені. Що з того?

Так смотрите. Родителей руссифицировали. В принципе, когда люди с украинскими корнями хотят вернуться к своим корням, это вполне понятно. А вот Вам это зачем? Лучше бы к своим корням тянулись. Тем более, что татарская культура нуждается в поддержке, т.к. в Поволжье руссификация продолжается, насколько я знаю. Хотя опять же Ваше право украинизироваться, если Вы этого хотите. Но проблема в том, что многих нацменов пытаются украинизировать насильственно. А это ничем не отличается от той же самой насильственной русификации, которая имела место, не находите? Пишу опять же на правах того человека, который, как и Вы, утратил язык и культуру предков.

Бо нас нічого не з’єднує з країною походження наших пращурів, але багато чого з’єднує з Україною.

Як там ситуація з литовською, німецькою та польською мовами в Karaliaučius / Königsberg / Krоlewiec, тобто в окупованому Калінінграді?

Як ви ставитесь до примусової русифікації Східної Прусії?

Ви часом не знаєте, коли російські імперіалісти повернуть окуповані землі в їх рідну гавань та історичним власникам?

Касаемо Восточной Пруссии. Я считаю, что выселять оттуда немцев не следовало даже при том, что творила Германия в лице её ВПР в ту войну. Аналогично их не следовало выселять из Поволжья и ликвидировать автономию. Также как не следовало устраивать обмены населением между Западной Украиной и Восточной Польшей и прочие подобные вещи. Можем ещё про Карабах поговорить. Тоже интересная и очень неоднозначная тема. Потому что тут проблема не в языке, а то что определённая группа людей пытается вытеснить другую с определённой территории в ходе войны за lebensraum. И если об этом явлении не говорить с 1945 г., то это совершенно не означает, что оно исчезнет. И рашисты в этом плане не исключение. Вопрос только в том, чтобы местные «горячие головы» не переплюнули рашистов.

Ага, зрозуміло. Тобто потрібно бути гуманними та толерантними до тих, хто бреше, вбиває, тероризує та обдурює століттями?

Не треба свою лінь виправдовувати такою дитячою маячнею як «рускій язик нє прінадлежит сасії». Грайте англійською, розроб як ніяк

Узкоязичні мені не согражданє

У тебе перші три коментарі тут російськомовні. Виходить, ти сам собі не співгромадянин. Але це нічого, ми тут толерантні, шизофреніків теж приймаємо.

Мої перші три коментарі були чотири роки тому. З тих пір я поразумнішав, можливо ти теж колись зможеш.

Щось дуже довго «розумнішав». Війна з руснею вже скоро 10 років йде.

Підписатись на коментарі