Грати лише в AAA чи грати лише в інді-ігри? Що б обрали ви, якби перед вами поставили такий вибір?

Змоделюймо нереалістичну ситуацію. Ви потрапляєте в кімнату, де перед вами сидить умовний Морфіус і каже:

«Настав час зробити вибір:

🔵 Вип’єш синю таблетку й будеш все життя грати лише в AAA-ігри без можливості спробувати всі інші проєкти, які пропонує нам ігрова індустрія.

🔴 Вип’єш червону й надалі будеш грати лише в ігри від indie-розробників без можливості доторкнутися до багатомільйонних проєктів».

Відмовитися робити вибір неможливо, інакше вас не випустять з кімнати.

Що обрали б ви і чому? Голосуйте та аргументуйте свій вибір у коментарях

Що б обрали ви?

63%
37%
108 голосів  ·  показати результати

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ігор від Nintendo мені бракуватиме, але так вже вийшло, що інді чіпляють мене набагато сильніше.

Escobar.jpeg?

Останні роки більше граю в інді, тому цей Морфіус не такий страшний з його вибором)

Грав якийсь час багатенько в індюшки.
Це як жерти бутери в сухомятку.
Таке собі

Трудный выбор.
В AAA шикарные реалтаймовые RPG типа того же 3-го ведьмака, киберпанка, TES Oblivion. Туда же RTS-ки и походовые стратегии типа Total war, Mech Commander. А в кикстартеровых проектах шикарные походовые RPG типа Pillars of enernity.

Це залежить від того, що ви вважаєте ААА, а що інді. Оберу ту категорію де буде більшість якісних синглових проектів типу кіберпанка, хорайзона, фолаута, тес, відьмака чи дівініті.

Значить ви обираєте ААА)

інді — бо там нові механіки та цікаві ігри, графіка в інді іграх вже на більш менш пристойному рівні. У ААА іграх механіки зазвичай «перевірені часом» , мені не дуже цікаво грати в таке.

Граю у Oblivion Association — величезний модпак до TES IV (гра 2006 року). Якщо гра добре зроблена — модери додадуть ще 300% контенту + нові текстури + озвучку.
Якщо під «інді іграми» ви розумієте коряві саморобки — то це не має сенсу. Я декілька раз починав і намагався опанувати Battlecruiser Millennium
en.wikipedia.org/...​wiki/Battlecruiser_3000AD
У жодній грі я не бачив стільки можливостей: від космічного симулятора до 1-персон шутера. Але через незрозумілий інтерфейс та безліч багів — у це просто неможливо нормально грати! Ти ніколи не знаєш — чи ти щось зробив не так чи це бага гри.

Я бы выбрал занятся чем то полезным

Игры для тупых детей. Хочешь погамать в колду? В Авдеевке тебя ждут!

ууух, розумні дорослі увійшли в чат! а шо, крім колди ігор немає? а шо, вас під Авдіївкою не чекають?

Гадаю що оберу ААА. Чому? Всі ігри, які надовго запам’ятались або були ААА, або прагнули ними бути

Інді, бо більше цікавих ігор і більше ігор в принципі. Скільки я чекаю DA4? А яка якість буде DA4? Щось я відчуваю, що буде вона дуже поганою за якістю.

Тобто в більшість ігор грати ніхто не буде? Бо між ААА і інді іграми є здоровеееезний прошарок ігор, які робляться не інді студіями, але і в одночас ААА ці ігри не назвеш.

Такий вже вибір в цій нереальній ситуації) Не всі потраплять до цієї кімнати, тож за весь інший прошарок ігробуду можна бути спокійними)))

Мабуть все ж обрав ААА, бо ті зазвичай через кілька років поглинають всі кращі ідеї від інді.

Підписатись на коментарі