Автори Fallout: New Vegas співпрацюють з російським аутсорсером, який сплатив понад $40 тисяч податків у бюджет рф за 2022 рік

Obsidian Entertainment працює над грою Awoved, яка має вийти у 2024 році. Як зазвичай роблять великі студії, вони залучають аутсорсерів. Серед них — Blacksteinn, що нині мімікрує під казахську студію, але насправді є російською. А за 2022 рік вона сплатила в бюджет рф $40 тисяч податків, на що звернув увагу у твіттері користувач @fj_undead.

Про те, що студія працює з Obsidian над Avowed, писали теж в твіттері:

Чому студія саме мімікрує під казахську? Адресу в Алмати можна побачити на сайті та офіційних сторінках в соцмережах.

Проте офіс у санкт-петербурзі теж ніхто не закривав, як і юридичну реєстрацію. Офіс можна побачити як в Google Maps, так і на російських сайтах з реєстрами. Адреси співпадають.

І як чесний бізнес, Blacksteinn продовжує сплачувати податки в бюджет своєї держави. Загальна сума за 2022 рік — 3 555 244 рублєй або ж понад $40 000. Як слушно зауважили в тому ж твіттері, на цю суму можна придбати 100 FPV-дронів.

Ми розуміємо, що росіяни всюди й що не всі західні студії будуть відмовлятися від співпраці з ними. Особливо, якщо вони зробили фінт з формальним «перенесенням» бізнесу в Казахстан чи іншу країну, що допомагає рф обходити санкції. Але ця інформація може бути корисною українцям, щоб не співпрацювати з ворогом.

Чи бачите ви якийсь вихід з цієї ситуації, окрім спроби розголосу? Пишіть у коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дякую за інформацію, додав гру у блекліст.

круто, ви молодець!

Досі немає механізму повного їхнього ізолювання. Ми ж їх і годуємо, так само як і за кордоном. А потім кажуть «Яка різниця що слухати, що дивитись і у що грати. Росіяни все одно нормально там живуть». Але прикол у тому що велику частку бюджету і ввп країни якраз і підтримує те, що ми їх не ізолюємо світом. Як достукатись до людей і світу — я не знаю. Що найцікавіше, наскільки мені відомо, якщо ми хочемо в ЄС — нам треба буде дозволити мови інших країн в тому числі російську, таким чином вони можуть бути на наших каналах і книжки спокійно можуть бути російською мовою.
! Може бути іпсо, не знаю!

Навіть цей сайт є на рос. мові.

Підписатись на коментарі