У свіжій вакансії Localisation PM від Rockstar в списку мов немає української (але є російська). Спробуймо це виправити
На сайті Rockstar у розділі Career з’явилася вакансія Localisation Project Manager. Шукають людину, яка буде управляти локалізацією кількох проєктів.
Серед переліку Плюсів потенційного кандидата вказані знання однієї або кількох з багатьох мов. Серед них, на жаль, є російська, але немає української.

Ігрова спільнота закликає проявити активність в соцмережах та тегати офіційні сторінки Rockstar і писати в коментарях, аби донести просту думку: українцям теж потрібна своя локалізація і ми б хотіли грати в улюблені та майбутні проєкти студії рідною мовою.
Соцмережі Rockstar:
https://www.instagram.com/rockstargames
25 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівКакой нафиг украинский, есть языки, которые охватывают подавляющее большинство населения. Во-первых, испанский — около полумиллиарда носителей. Если посчитать Южную Америку, да и впрочем часть Северной, включая Техас. Во-вторых, русский — на нём говорит практически весь бывший СССР и восточная Европа, это около 300 млн. В-третьих, турецкий, это тоже около 300 млн, если посчитать центральную Азию. Ну и конечно, есть ещё китайский, где 1,5 млрд носителей, если планируют выйти на тот рынок. То есть делают локализацию на английском, испанском, русском, турецком, и китайском — и охватывают почти весь мир. Ну а переводить на украинский, гавайский, маори и т.п. — будут только когда разжиреют.
А що по польській, італійській, португальській, японській?
У польского — тоже не больше 40 млн, у итальянского — чуть больше, с учётом бывших колоний, у португальского — ещё больше, с учётом Бразилии. В Японии население большое, ну вот португальский с японским поэтому и войдут в первую десятку. Но поскольку португальский похож на испанский, то сначала только один испанский сойдёт. А японцы все знают китайский и английский.
Якщо таке колись і станеться, то тільки не довб***би(саме так, по іншому їх і не назвеш) з шлякбитраф. Взагалі щиро сподіваюсь що вони закриються і про них назавжди забудуть
Я вже бачу3-4 пости за цей місяць про проблеми локалізації у різних іграх. Відкрили скриньку Пандори? Зрозумійте вже, що студіям не вигідно робити локалізацію тих мов, які знають невеликий відсоток потенційних гравців. На щастя, ми живемо в капіталістичному світі, де гроші правлять світом і треба вже зрозуміти, що мовне питання та патріотизм — це суто наша локальна проблема і у світі це нікого не колишить. Можна звинуватити Rockstar Games у зраді, у співпраці з агресором, але що з цього? Це не вплине жодним чином на продаж, бо «хайп з Україною» вже не в моді. Англійська мова — рішення для всіх, вчить її і буде вам щастя.
дивний коммент, мягко кажучи. на щастя що нікого не колишить патріотизм, мовне питання, гроші правлять світом, так а чого на щастя? так хайп з Україною і не повиннен бути хайпом і модою, це солідарність з жертвою агресії і показує що просто люди є людьми а не тваринами. і підтримувати повинні поки це не закінчиться. мені на локалізацію пофіг, я граю в ігри на англ вже давно. та рокстар ігри про кримінал і братків мені бридкі. та і англійською не треба обмежуватись, для саморозвитку треба ще хочаб одну іншу знати. англ це так за замовчування хочаб середній повиннен бути.
Аналогічно можу сказати і про твій коментар. Багато тексту, але немає сенсу.
Тобто краще, коли у світі не капіталізм?)
На жаль, але це не так працює. Особливо, коли західні партнери дивляться на наших «героїчних» політиків, які працюють не на перемогу.
Сенс тоді від твого комментаря?
ти ж сам процитував мене і відповів. я ж комментую маячню про моду і гроші правлять. політики можуть що завгодно робити, підтримка же на людей направлена в першу чергу, котрі в іншому випадку будуть страждати. і просто перестати підтримувати тому що політики якісь не такі це ідиотизм. капіталізм же підкоряється тим хто у владі, а не всі правителі західного світу тілько про бабло думають.
Носіїв польської мови десь приблизно стільки ж, скільки української, плюс мінус. Польська мова є в переліку, наприклад.
І на жаль, права не дають — права беруть, а з локалізаціями так само. Будемо мовчати — не будуть їх і навіть думати додавати. Ми — спільнота, яка реагує на те, що відбувається в певній індустрії та зокрема просуває ідеї збільшення української локалізації.
Особисто я граю англійською, якщо немає української (а її в основному немає). Але по собі не треба рівняти, багато людей обирають російську і це не зміниться, допоки у них не буде альтернатив з рідною мовою.
А можна, будь ласка, посилання на якусь статистику? Кілька років тому бачив статистику в Steam, що Польща все ж таки мала більше % DAU залежно від України. Трохи пізніше, можливо, зможу знайти, додам до коментаря.
Нещодавний пост з аналізом Cyberpunk 2077 (dou.ua/goto/5Blb). Цитую: «Майже половина продовжили використовувати російську». Тобто, все ж таки проблема не у відсутності опції у меню з налаштуваннями?
Це круто, я обома руками за, але є «але». Якщо локалізація чисто для «галочки», то гріш ціна такої локалізації. Постійні жарти про агресора, всраті діалоги, втрачені оригінальні жарти та багато інших «приколів» не є знаком якості і не викликають бажання її використовувати.
1) Там же чітко написано, про носіїв української мови, а не статистику. Якщо дивитися на суху статистику, то польська буде вище тільки із-за того, що поляки не мають іншої мови спілкування. В нас же, досі, є ті, у кого «русскоязічная чєлюсть». Але, тенденція, в загальньому, радує, дивлячись на своїх друзів і знайомих.
2) Я б, все таки, робив фокус не на тій половині, яка залишилась на руснявій, а на тих, хто перейшов на українську локалізацію. Бо свічитись завжди ліньки, плюс, багато тих, хто пройшов гру ще на російській локалізації і після вводу української більше не грав у гру, або навіть не знав про таку можливість.
3) Моє бачення, яке може не співпадати з вибагливими поціновувачами перекладів і локалізацій, що краще «не прикольна» українська локалізація, аніж тільки руснява.
З огляду бізнеса і бюджетів, то Рокстарам, додати ще одну локалізацію буде не важко, але скоріше за все, там сидять чєли, які можуть тільки в статистику і з розумінням того, що десь там, біля раші, всі знають російську, значить її і додамо.
Але, якщо ми хочемо щось змінити, то ми можемо зробити найменше від нас, просто витратити своїх 3 хвилини, написати якийсь заклик до компанії-розробника, щоб додали українську. Я не думаю, що це важко.
Про що ви пишите вообще🤡. Як мінімум гляньте актуальну інфу хоча б😵. До прикладу в стімі україномовних гравців більше чим італійськомовних, а італійська тут в переліку. В чому тоді вигода, якщо брати вафу логіку?
Владиславе 🤡 дякую 🤡 за 🤡 твою 🤡 думку)
Посилання в студію, будь ласка 😵
В тому, що треба хоч трішки мати логіку та розумітися в темі, а не одразу строчити відповідь на мій кометар 😔
store.steampowered.com/...e-Survey-Welcome-to-Steam
Посилання на статистику Steam, там є категорія «languages», там показано, що українська мова посідає 14те місце, а італійська 15те, тобто українськомовних користувачів Steam більше ніж італійськомовних, притому італійська мова буде у GTA 6, українська — ні. Про що це свідчить? Ну як мінімум, що розробникам байдуже на велике ком’юніті, в такому випадку, не треба мовчати і бути тєрпілоїдом, а відстоювати своє.
Ну то сиди в ганчірку й мовчи, поки справжні українці борються за свою ідентичність, а ти скигли, усе просто
І які ж такі критерії «справжнього» українця?)
Як мінімум боротися за своє, відстоювати своє, свою думку, свою ідентичність, будь-що. А те що ви написали дуже нагадує роснявий менталітет «буду тєрпєть»
Просто нагадую, що рокстар зараз блокує створення нових аккаунтів в Rockstar Social Club якщо обирати Україну як свою країну і ті хто офіційно купують їхні ігри не можуть в них пограти якщо тільки при реєстрації не погодяться обрати іншу країну (наприклад росію, тоді все працює).
support.rockstargames.com/...y/200020943/4417001249683
steamcommunity.com/...349612456883/?l=ukrainian
А раніше такого не було , в мене акаунт давно створений , регіон Україна вибраний, як цікаво що проблема в 2022 році появилась
Ви би знали, як Take Two на нас абсолютно плювали. Вони взагалі не визнают нас, як окрему державу...
А для чого їм додавати українську, якщо наша влада поставила на потік англіїзацію України, перед цим навіть не вилікувавши змосковщене? Якщо взяти в цілому, то у наших людей мова ніколи не на часі, то чому наша мова має бути на часі у чужинців?(Риторичне питання)
Московія піклується про свою говірку і наступає нею, тому й локалізація в них досі є.
Ви про що, яка англіїзація
Президентський закон про застосування англійської мови в Україні
Однак це не заважає нам, тим, хто цінує свою мову, говорити про проблему недоступності вмісту українською мовою. Тобто так, добрій половині українців начхати, проте тобі і мені — не начхати. Тому не бачу причин не підтримати ініціативу автора допису.