Яке крісло обрати для комфортної роботи та/або геймінгу? Поділіться Вашим досвідом, варіантами крісел, магазинами

Доброго дня! Власне, назва практично все описує що хочеться дізнатись. На жаль, маю досить капризну спину, тому знов у пошуках якогось хорошого, дійсно перевіреного офісного крісла яке б було зручне для довготривалої праці і також для декількагодинного геймінгу (опціонально).

З обов’язкових опцій для себе бачу наступне:

• регулювання підлокітників кожен окремо і в різних площинах
  • наявність та регулювання поясної підтримки
  • відносно рівна подушка для сидіння, без лишніх глибоких поглиблень (тому що вони з часом стають ямами куди «провалюєшся»), бажано також щоб виліт вперед-назад регулювався
  • в загальному хороша якість, тобто щоб крісло не зламалось і обшивка/сітка не знищилась за декілька років
  • відсутність механізму качання на все крісло (типу крісло-качалка), цей механізм досить швидко розхитується та починає скрипіти, а стопор зазвичай «криво» фіксує систему, тому краще всього взагалі не мати його, вважаю його лишнім

З додаткових опцій (якщо будуть то добре, якщо не будуть то вже як є):

• наявність підголівника який буде з великим вильотом відносно спинки (можливо навіть регульованим), щоб в нього дійсно можна було впиратись під час класичного сидіння в тому числі, а не тільки під час ідеальної постави «як в книжці» з завалюванням голови назад та з випрямленою спиною (думаю більшість погодяться, що все рівно з часом якось заминаєшся і вже не сидиш так, як потрібно а в процесі праці то й забувається про це хоча за цим треба слідкувати, звісно)
  • довільне фіксування куту нахилу спинки
  • висувна підтримка під ноги
  • тканинна обшивка або хоча б дуже якісна шкіра (мало довіри до шкірозамінників, досвід з цим типом обшивки зазвичай не дуже позитивний, декілька років і вони можуть почати сипатись шматками, але можливо є якісь дуже крепкі варіанти?)

Бюджет орієнтовно 300-450$, але насправді все залежить від варіанту. Якщо якийсь дуже хороший варіант буде то можливо й трохи вилізти за рамки бюджету. Пропонуйте Ваші варіанти навіть якщо вони відчутно дорожче, буде цікаво побачити що взагалі є по цінових категоріях і чим в загальному користуються люди. Розглядаю переважно офісні крісла (ну або крісла для керівників, як вони звуться в магазинах). Щодо так званих геймерських крісел — в цілому скептично розглядаю такі крісла, але можливо є якісь чудові по якості, зручності та характеристикам крісла в такому стилі то теж можна розглянути як варіант.

Є декілька варіантів, які в цілому підходять під більшість вищевказаних опцій, а саме: Ikea JARVFJALLET (ще в списку Ikea Markus як дешевша варіація але відсутність регулювання підлокітників і регулювання поясної підтримки не зовсім підходить), Autonomous ErgoChair 2 (але здається у нас воно якось по іншому називається, наче як Kreslalux ErgoChair 2). Якщо є власники цих крісел — дуже цікаво буде почути Ваш досвід використання, наскільки вони витривалі, практичні, надійні тощо.

Можливо, є ще якісь цікаві варіанти крісел, якими користуєтесь Ви чи Ваші колеги та ви точно знаєте що варіанти перевірені — пропонуйте, також буде цікаво почитати відгуки.

Знаю та розумію, що в ідеалі це піти в якийсь шоурум та сісти на крісло самостійно та посидіти щоб зрозуміти чи зручне воно, але нажаль шоурумів нормальних в місті нема і в найближчій доступності теж, тому з великою ймовірністю крісло буде замовлятись в інтернеті. Якщо знаєте перевірені інтернет-магазини з хорошою репутацією та нормальним відношенням до клієнта у випадку браку (що насправді далеко не рідкість в стільцях, нажаль) або повернення — також напишіть будь ласка про такі магазини, таку інформацію теж буде дуже корисно дізнатись, бо в цьому плані практично не знаю магазинів хороших.

Заздалегідь дякую за Ваш відгук!)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Можете порекомендувати де в столиці є великий вибір ергономічних крісел не за усі гроші світу?) 2-3 варіанти, щоб за один день поїхати і визначитись. Поперек від роботи в старенькому кріслі на зйомній квартирі вже не витримує. Щось у ціновому діапазоні до 20-25к було б ідеально. Завчасно дякую за пораду.

на Гната Юри 7, є шоурум, це найбільший імпортер в країні, де 80% саме ергономічних — зараз там на виставці 280+ моделей — гарантовано щось підберете

Велике дякую за пораду. Був на минулому тижні там, потім на Нивській 4г і на Берестейському проспекті 3. В останньому придбав крісло від бренду ADAPWORK модель S1 і додатково одразу і стіл з регулюванням висоти (раніше не дооцінював зручність і необхідність купівлі, але за 4 дні чередування роботи стоячи та сидячи — можу рекомендувати усім).

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Wilkhahn ON. або HM Mirra якщо бюджет дозволяє. в Європі можна знайти бу варіант за нормальні гроші, питання тільки в транспортуванні

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Шезлонг + монітор на кронштейні. Працюю лежачи, сидячи, різні кути нахилу. Ще дороболюю спліт клавіатуру

за рік починає відчутно скрипіти. Скоріш за все тріснуть оті деталі у з’єднанні підлокотника і передньої частини лежака і взагалі роздовбуються з’єднання. Ще у таких zero gravity шезлонгів слабка фіксація (якщо узагалі є) у проміжних положеннях. А в іншому так — підкотний столик для моніка, безпровідні клавомиша і нявушни дозволяють комфортно себе почувати

для комфортної роботи та/або
геймінгу

2 протилежні речі
Ергономічнеикрісло длпомагає тримати оксанку

А гейм грісло розвалитися і пузо ростити

Ну, залежно від підходу та стилю гри. В мене постава як при роботі так і при геймінгу по суті однакова (геймінг на ПК, клавіатура+мишка, геймпад може бути але рідко), тому крісло для роботи однаково добре підійде і для геймінгу (в мому випадку).

Тут підтримаю
Але якщо немає на чому комфортно розвалитися, то гратимеш і на «ергономічному»)

Ергономічнеикрісло длпомагає тримати оксанку

Що значить «тримати оксанку»?

сиджу на звичайной табуретці, але цікаво почитати хто що використовує

Без жартів — це насправді чудово що спина невибаглива і зручно сидіти навіть на звичайній табуретці)

я намагаюсь тренувати спину настількі наскількі можу, плюс не сидити постійно на одному місці.

Настраждався нещодавно із цим вибором крісла. Дуже хотів ergo chair 2, вже збирався замовити на креслалюкс, але вони спитали чи сидів я на ньому, бо після збірки механізма вони назад його не приймуть, і порекомендували завітати до партнерського шоурума в місті, де воно було в наявності. Мені дуже сподобалась якість і дизайн за таку ціну, але воно виявилося не дуже зручним під високий зріст, бо не має регуляції спинки по висоті.
Я цілився на модель expert sail (десь 16к), але у кінцевому результаті обрав ERGOHUMAN PROJECT 2 тільки у чорному кольорі (kreslalux.ua/...​n-project-2-ergonomichnoe). У нього регулюються нахил і висота спинки, жорсткість поясної підтримки, підлокітники, положення сидіння вперед, і кут підголівника. Усі параметри сидіння регулюються одним маленьким і зручним важелем замість купи крутилок і ричажків. Єдине що підголівник знаходиться досить далеко і використовується тільки у лежачому положенні (мені особисто здалося що так на більшості крісел), а також сітка сидіння може здаватися трохи жорсткою, всеж таки комбіновані моделі (сидіння подушка+спинка сітка) відчуваються зручніше.
Сил і терпіння у пошуках))

Якщо не секрет, який у Вас зріст? Я 185см висотою, якраз дуже цікавлюсь ergo chair 2 (поки фаворит по характеристикам та ціні), але може дійсно по висоті він буде мені замалий і взагалі не варто його розглядати?

Не підкажете, в чому кардинальна різниця між «expert sail» та «ERGOHUMAN PROJECT 2»? Зовні вони майже однакові, також я в такому виконанні в інтернеті бачив крісло від GT Racer. Я так розумію, самий справжній оригінал це саме ERGOHUMAN PROJECT 2, а інші варіанти це його китайські копії? Чи в дешевших версіях відсутні якісь налаштування, регулювання тощо? По опису крісел в магазинах не видно ніякої різниці, але різниця в ціні відчутна.

В мене 189. У ergo chair 2 сидіти наче було норм, але мені здалося що пояснична підтримка занизько і це може згодом виявитися проблемою. Продавець казав, що деяким високим людям у ньому ок. Також посидівши я зрозумів, що сітчата підтримка мені комфортніжа жорстку подушку. Тут реально треба перевіряти, бо із невеликим зрістом можна було б забити і взяти одразу, а так може виявитися що буде незручно.
Expert sail відчувається дешевше бо цілком здоблене із пластику (крім основи для колес) і регулюється купою важелів. В цілому ок, сітка міцна, виглядає норм, регуюється все що треба. У ergohuman вже більше металевих деталей, більш просунутий механізм керування і трохи інші матеріли у підлокітниках та сітці. Також це вже здається європеский виробник. Я думаю що це зручний концепт такої подвійної спинки, тому він і присутній у різних виробників. Хто започаткував, я не знаю)

Що ж, я все-таки знайшов виставковий центр в близькій доступності, з багатьма кріслами які тут згадувались, там доречі були і ergo chair 2 (як оригінал так і копії), також були ergohuman project 2. Хоч у нас різниця по зросту мінімальна але ergo chair виявилось дуже зручним насправді.

Щодо поясної підтримки та спинки — там хоч невелике але є регулювання висоти спинки, також в досить широкому діапазоні регулюється сам поясний упор (верх-вниз їздить), але це все показував консультант тому й бачив, сам напевне б досить обережно пробував регулювання тому теж міг би й не зрозуміти що там з регулюванням поясної підтримки бо вона досить жорстко кріпиться.

Також, як не дивно але консультант рекомендував саме ergo chair 2 а не ergohuman. Думаю ще раз поїхати туди спробувати з більшим запасом часу, бо перший похід був досить спішним і я хоч трохи спробував крісла але недовго посидів тому впевненно сказати що я визначився — не можу. Це скоріше я дивився чи взагалі є там з чого обрати)

Сиджу на сідлу Salli
Все інше не підходить — ламає спину і коліна
Саллі більш менш вирішує це, але сильно давить на стегнові кістки. Якщо робити регулярні перерви, то це працює. Все одно для мене звичайний стільчик набагато гірше.

Досить специфічне крісло, вперше таке бачу, навіть не знав що такі варіанти також є

Саме так. Я до нього прийшов після того як зрозумів, що навіть ті що вважаються ергономічними (як Kulik) мені зовсім не підходять (тривале неправильне викривлення хребта вже приносло досить багато проблем). Ще з досвіду можу порадити, що не цінник вирішує проблему, а увага і пошук її пом’якшення. Наприклад, пересиджування в умовах стресу ламає вас незалежно від крутості стільчика і стола.

В кожного свої смаки, має право і таке на існування, чому б ні)

Вдома сиджу на Kreslalux ErgoChair 2 але через рік поламався механізм фіксації нахилу спинки, вислали новий блок по гарантії.
Якби зараз купував то взяв би PROFIM XENON NET (111 SFL P59PU) або з тієї ж серії без підголовника. Такі стоять в офісі, по зручності +/- ErgoChair 2 але набагато надійніші.

Окрім прикрості з механізмом фіксації спинки — як Вам в цілому це крісло? Поки що по сукупності співпадінь з «хотілками» описаними в темі та по ціні воно в фаворитах, але вже не перше повідомлення про проблеми з якістю збірки.

В цілому ErgoChair 2 непогане за свої гроші, зручне, підлокітники регулюються, окрім механізму ніяких проблем не було.

Продам дуже якісне та зручне крісло (самовивіз м. Київ). Виглядає як нове, користувався 2 роки. Модель: ergo.place/...​dtrymka-pidhol.-reh-sitka (чорний колір, сітка/сітка, підголівник). Кому цікаво, пишіть :)

Актуально, написав в приват

В мене два крісла HATOR, мале зручне, але для такого можна було взяти і більш звичайне крісло. Дуже малі підлокотники, вони вузькі і наче тіліпаютьсч. але ось їх найбільша модель — ось це прям топ. Вона широка, можна залізти в позі лотоса, можна грати лежачі і при цьому адекватно для шиї.

крісло сідло з точки щори здоровя найкращий вибір

Зовіть неосилятором, но для дому брав ось таке.
Звук колесиків деяким домашнім не подобається, а так і скрипу немає, і легко передвинути, і спинка зайшла ідеально, краще ніж ті геймерські/офісні шо катав. І коли ходив по епіцентру, то це було для моєї спини найкраще шо знайшов.
epicentrk.ua/...​ul-yulya-vanil-seryy.html

Також з тих які тестував до $650, доволі гарні кресла ортопедичні були у Кулик систем:
kulik-system.com/...​chairs/orthopedic_chairs

В кожного свої смаки, я знаю людину якій і табурет чудове сидіння, тому кожному своє) Така думка також має право на існування, чому ні)

про Кулик систем чув, але водночас багато відгуків читав що хоч крісла зручні але абсолютно не живучі, пару років і їх обшивка дуже сильно псується (хоча саме крісло добре тримається купи і продовжує функціонувати)

были по порядку:
— дешманские офисные: просто не стоит, лучше табурет.
— кожаные нонеймы: такое себе, большинство см выше
— геймерские: убивались за пару лет и вообще на любителя, особенно дизайн.
— хм аерон и ембоди: ембоди вообще не зашло. хоть так хоть эдак было неудобно. психовал по выкинутым деньгам.) подарил. аерон более универсальное, хоть и тоже не сразу зашло, года 4 на нём просидел. всё ок, вещь, но надоело.
— затем решил вернуться на геймерское но подороже-покачественнее. пару лет назад в розетке таким оказалось хп омен. до сих пор доволен. удобство и надёжность лучше чем у рейсеров, хаторов итп. оно почти всем вашим запросам удовлетворяет, кроме механизма качания, но он тут мощный, за два года ни намёка на это вот всё.

основное:
— сразу определитесь что вас больше всего бесит. скрипы, люфты, посадка, вес, подвижность итп и этому уделите внимание.
— крайне желательно посидеть перед заказом. тот же эргохуман всем хорош, но не взял его поскольку именно его люфт подлокотников меня подбешивал.
— подголовник реально нужен лишь если иногда любите почиллить откинувшись на качалке. если нет — то, имхо, бесполезен.
— идеального кресла не существует. ну и у всех свой уровень привередливости.))

В мене поки психологічний блок платити за крісло 70к грн. Це я про аерон.

якщо є час почекати, то можна купити бу рефабішед в омериці, якщо прямо вже задатися ціллю.

а от це точно не рекомендую. річ у тім, що ці кресла.. занадто ергономічні. і якшо воно бодай на півсантиметра кудись перекошено чи сітка трохи нерівномірно натягнута — воно буде відчуватись. тоді як більш класичні крісла break in, та й ти до них підлаштовуєшся. так, можна до дрібного недоліку пристосуватись та забути, але це як з битими пікселями. комусь байдуже, комусь кінець світу.

оків з чотири сиджу на віновленому безпроблемно.) Ну але тут дійсно є ризики — у когось поясний упор гірше тримається, у когось скрипить.

Ось через дурну славу геймерських крісел дуже скептично до них відношусь, навіть до відносно якісних та дорогих. В епіцентрі бачив в шоурумі єдине нормальне крісло такого формату від anda seat (скоріш за все модель Anda Seat T-Pro 2 Size XL, не пам’ятаю точно модель але ось це дуже схоже, на тканинній обшивці сіре), і наче як сів то дійсно зручне, але от сумніви все рівно є) можливо воно класне, надійне але оцей сумнів не дозволяє з чистою душою його придбати, бо раптом почне випендрюватись дуже швидко або перестане бути зручним і що з ним робити тоді?)

По цій же причині, в тому числі, шукаю крісла з регулюваннями, тому що ось зараз моє крісло з регулювань майже нічого не має, хіба що нахил спинки та висота самого стільця, на цьому все. Воно було мені зручне, зараз перестало бути зручним, і я підозрюю що якби були регулювання то міг би його підналаштувати якось і продовжувати користуватись, а так я маю стілець без варіацій взагалі. Геймерські крісла зазвичай також не мають регулювань, хіба що поясну подушку пересунути вище-нижче або взагалі забрати (хоча це теж добре, що хоча б таке є), і це теж насторожує бо все ж планую взяти стілець не на рік-два а на більший термін.

в принципі підголівник чисто додаткова і не обов’язкова опція опція, якщо його не буде то не проблема, головне аби саму спину стілець правильно та зручно тримав, а все інше то вже або буде або не буде)

якщо вам головне підтримка спини, то однозначно не купувати всліпу а десь посидіти. осанка у всіх теж різна.) а стосовно кількості налаштувань — на мою думку чим менше тим краще. бо навіть у топових виробників все одно чим більше налаштувань тим буде більше люфтів, скрипів, зносу. той же аерон гарний тим, що в нього доволі проста rock solid конструкція. але продумана. і стосовно бюджету _якщо_ те що вам ірл зовсім зайде буде за його межами — купуйте. крісло це ж другий робочий інструмент весляра після ноуту.)

У меня ENJOY ELITE 2. В Киеве есть очень классный шоурум, сидеть пробовать обязательно надо. Выбирала между 3мя вариантами, потом между 2я ещё минут 5-10. Они были похожи, но некоторые мелочи все же влияют на окончательное решение.
ergo.place/...​ral-erhonomichne#comments
Если возможности приехать нет, максимально объясните свои требования консультанту. И надеяться «что повезет».
А ещё, один магазин в Киеве так точно, предоставляет услугу «аренды» и, вроде как, отправляет по Украине, погуглите..
Совет #1 — посидеть перед покупкой.. Без этого будет абсолютной рандом

Як людина яка до IT 5 років розробляла крісла і перетестив декілька сотень, якщо не з тисячу різних крісел можу, тобі порадити наступне:
0. Дисклеймер: Щоб не порадили — їдь тести, в ідеалі замовляй тестдрайв. Крісло така річ, що навіть Аерон не всім підходить, а комусь краще ISO нічого не треба (особисто знаю таку людину). Доречі Аерон то якраз відсоткам 30 людей в реальному користуванні не сподобається, в цьому прикладі більш доречний був би більш універсальний топ SteelCase leap 2, але його в нас на ринку нажаль немає крім бу.
1. По тексту:
1.1.

висувна підтримка під ноги

— юзлез функція, приблизно те саме що 180 розкладання в геймерських кріслах — виглядає привабливо, але користуватися цим незручно
1.2.

геймерських крісел — в цілому скептично розглядаю такі крісла

і правильно. Це чистий маркетинг з відносною зручністю. Щоб не писати простирадло — ось коротеньке відео  Із плюсів — дорогі якісно зроблені. Якщо комусь зручно і подобається — я не проти, може бути і таке (див. дисклеймер)
1.3.

наявність підголівника який буде з великим вильотом відносно спинки

спірно — він може бути таким і бути тобі незручним примушуючи несвідомо висувати голову вперед в монітор
1.4.

Kreslalux ErgoChair 2

сидів на такому у колеги. На перший погляд здалося ок і «багата» функціональність. Хотів порадити його другу, але подивився відео/почитав коменти з наріканнями на якість і відмовився від цієї ідеї
2. Особисто можу порадити:
2.1 kreslalux.ua/...​black-black-ergonomichnoe за свою ціну це бест бай з якісними хоч і китайськими комплектуючими, але розробки німецького дизайнера і з крутим італійським механізмом. Тестував особисто. Ну і якщо шо, що ErgoChair 2, що ErgoHuman’ы — це все крісла з китайських комплектуючих, щоб вони там не писали. ErgoChair — це прям готове китайське крісло яке на різних ринках під різними брендами. Єдине що в ньому також італійський механізм попереднього покоління.
2.2. kreslalux.ua/...​lack-p61pu-dlya-operatora якісне польске крісло, деяким з присутніх відоме бо стоїть в їх офісах
2.3. kreslalux.ua/...​p63pu-nx-12-ergonomichnoe — це крісло я би обрав якби купляв собі зараз. Можна запитатися за версію з пілголівником (вона в природі існує, можливо є варіант щоб привезли з ним/допоставили окремо). В ньому є дійсно крута нестандартна фіча якої нема у попередніх — рухливе сидіння і спинка:
2.4. Сиджу я зараз на такому economtochka.com.ua/...​-r-black-sfb?search=blitz також можу порадити, все подобається, тільки нажаль в версії з підголівником, він нерегуляваний, тому довелось зняти.
2.5. При необмеженному бюджеті обирав би між
store.haworth.com/...​roducts/fern-office-chair
store.steelcase.com/gesture
store.steelcase.com/leap-ready-to-ship
Ну і Аерон, куди ж без нього

Додам що і підголовник не потрібний. Я собі взяв для Embody від атласу, я його просто не юзаю. Марно витрачені гроші на підголовник )

Така філософія також валідна. У Херман Міллера взагалі немає (майже немає) версій з підголівниками. Все що до них продається — зроблено сторонніми компаніями. Проте я б зараз не відмовився від нормального підголівника)
А взагалі вони рідко коли бувають зроблені як треба — то задалеко, то навпаки занадто вперед, то регулювань потрібних немає, то регулювання є але воно ніфіга не фіксується.

П.с. Доречі, як Embody? Воно завжди проходило повз мене. Ці «пікселі» зручно/незручно?

Так, я підозрюю, що причина в тому що зробити нормальній підголовник дуже важко, таке відчуття, що це дуже унікальна штука яка кожному персонально повинна робитись ))

Це краще крісло на якому я сидів, пікселі дуже зручно, але не прямо так як вони описують в рекламі що воно прямо приймає форму спини. Насправді спинка доволі жорстка і це правильно, вона повинна підтримувати спину, а не бути як пухова подушка.

Хочу відмітити, що сидіння дуже кайфове, я сидів на всяких «м’яких» та «сітках» і зрозумів що це точно не моє. А тут баланс м’якості і пружності.

Хочу окремо подякувати за таку розгорнуту та детальну відповідь)

Для мене ідеальний варіант це саме тест-драйв, я б навіть не проти 2-3 варіанти крісел так замовити та спробувати, і між ними обрати. Але мені невідомі магазини які надають оренду чи тест-драйв крісла, тому якщо знаєте перевірені магазини — напишіть будь ласка контакти таких магазинів (ну чи хоча б назви, далі знайду в гуглі). Шукав в хотлайні і навіть просто в гуглі серед магазинів які продають крісла, то не знайшов чітко вказаного правила що «у нас дозволений тест-драйв крісла», тому якщо особисто знаєте магазини які дійсно надають таку послугу — буду дуже вдячний за назви, посилання чи хоч якісь контакти цих магазинів)
Є лиш підозра що розетка таку послугу надає, так як у них є уцінені крісла які часто мають опис «було зібране», тому підозрюю що вони таке надають але вибір у розетки не настільки широкий як хотілось би, а більше й не знаю магазинів.

щодо пункту 1.1, про підставки під ноги
В мому нинішньому кріслі (FREELANCE MICROFIBER BFR-02) є підставка під ноги, і бувають випадки що дійсно чудово розкласти крісло та витягнути цю підставку під ноги та трішки розслабити спину на роботі таким чином, але підставка в цього крісла зовсім якась слабка по конструкції, і наче як вона до цих пір не зламалась, але її сильний вигин під час використання трішки напружує, тому використовую рідко) Але, якщо її не буде — не проблема, це далеко не пріоритетна функція, це скоріше щось типу «є — прикольно, нема — не страшно».

Щодо підголівника — саме в офісних кріслах не користувався і не маю досвіду, але бувають моменти коли довго сиджу і було б чудово кудись голову сперти але підголівник (ну це гучно сказано, це скоріше висока спинка) дуже далеко, і це або сидіти чисто відпочивати декілька хвилин або «зверхньо» дивитись на екран, що звісно ж незручно) Тому й зацікавила ідея з повноцінним підголівником. Погоджусь, що може бути взагалі не зручна або непотрібна фіча, але з іншої сторони, якщо підголівник дійсно буде не зручний/непотрібний то його просто можна зняти та покласти в сторону аби не заважав, причому загальний вигляд крісла це не зіпсує) А от якщо підголівник взагалі відсутній то тоді опціональності такої не буде.

Щодо ergochair — дякую за відео, також подивлюсь. Насправді, на будь-яке крісло є ті чи інші скарги, тут головне аби вони не були масові, ну і в ідеалі аби крісло з гарантією було (нинішнє крісло якраз з декількарічною гарантією на обшивку, механізми та конструкцію)

варіант 2.3 зацікавив, також дякую за надіслані варіанти)

Та от ці ж самі КріслаЛюкс наче мають тестдрайв. Не те що б я їх рекламував) Вони зараз одні з небагатьох хто таскає європейські/нормальні китайські крісла на наш ринок. Тому просто немає альтернативи на яку можна скинути лінк. Ще є Ергоплейс, але в них здається немає тестдрайву і ті ж крісла від ProfiM в них зараз не в наявності.

По підставкам під ноги — скільки їх бачив вони всі такі хиткі, гнучкі ще й буває з «дивною» ергономікою

Стосовно 2.1 — після вашого коментаря зацікавило крісло kreslalux.ua/...​black-black-ergonomichnoe
Підкажіть, будь ласка, який ваш зріст і вага? Хочу розуміти чи буде мені норм з моїми 180/88. Чи не замале? І як вам реалізація поперечної підтримки (ця хліпка пластикова штука) і підголовника (на вигляд він ніякий, можливо в ньому немає сенсу і краще взяти версію без Filo b1?).
Після 2.5 років роботи на дивані за ноутом спина сказала «дякую». Наразі не маю можливості поїхати потестити різні крісла власноруч. Без примірки купляти крісла за 20к + шкода, тому по суті вибираю між кріслами із Jysk (які можу сходити приміряти), Ikea Marcus (наосліп, але наче воно всім заходить) і ось ще зацікавило filo a1. Воно якраз коштує так, що якщо з ним буде щось не так, то нічого страшного, посиджу якийсь час і продам. А ось помолитися з кріслом за 20к + було б неприємно.

в мене hator.gg/...​gaming-chairs/arc-fabric
знайомі рекомендували ще kulik system та anda seat

В шоурумі епіцентра якраз одне з пари крісел, які взагалі варто розглядати до покупки, було andaseat з дуже схожим дизайном (як і крісла, так і подушок). Посидів на ньому — наче непогано, але недовіра до крісел подібної конструкції все рівно є, хоча той же anda seat мені здався реально крепким по конструкції та достатньо зручним + тканинна основа що для мене плюс

Сітчаті топ, наприклад от: amf.ua/...​black_alum_black/p544871

Ось це якраз напевно й є один з варіантів виробника ergohuman який в коментарях також пропонували, тільки назва чомусь не оригінальна, хоча зовні воно 1 в 1)

Можу точно не радиди ось це крісло) Користуюся другий рік і дуже болить попа і спина) jysk.ua/...​rske-vojens-chornyy/syniy

Біля року користуюсь ось цим. Дуже задоволений

allo.ua/...​70-eco-01-black-grey.html

До вимог не сильно підійде, але я купувала ось це: aklas.ua/...​las-grig-pl-tilt-00006157

Спеціально їздила в шоурум посидіти на всіх офісних, і в результаті найкомфортніші були в геймерському відділі :) Як тут вже радили — краще поїхати та посидіти)) В Акласі шоурумі не так багато представлено, ще можна з’їздити в Єпіцентр.

Сидів на різних кріслах, але це завжди було так собі.
Доки не вирішив спробувати HM Embody Logitech.
Не жалію жодної витраченої гривні.
www.logitechg.com/...​-g-and-herman-miller.html

Бери ERGOHUMAN й не парся, краще це ніж усілякі ікеї.

а яка саме модель варта уваги? Якщо ось так ввести в гугл назву, то видає ELITE 2, PLUS, LUXURY 2 тощо, навіть є точно таке ж по вигляду і конструкції як у ELITE 2 але від GT Racer та ADAPWORK (підозрюю що це якісь китайські копії з оригінального ELITE 2, бо вони відчутно дешевше)

Поїдьте в ergo place посидіть і стане ясно, там і купити можна. Теж сиджу на ergohuman , зручно, хоча треба звикнути. До того 5 років сидів на dxracer , в принципі теж було непогано. Але сидіти весь день не рекомендую, бажано хоч 2-3 год стоячи працювати. Тому купіть ще стіл з електрорегулюванням висоти, вони зараз недорогі, до 10к на розетці (тільки не беріть у всяких стійстіл ітп ітд, там переплата 2х рази тупо бо це «фірмовий» магазин)

Як будете купувати стіл, якщо у вас тверда підлога, відразу взяти коврик для роботи стоячи

Бери herman miller , або взяти ’жопку’ та походіть посидіть

Herman Miller це звісно круто, але в описі теми вказано, що бюджет значно скромніше 1000+ доларів які зазвичай коштують herman miller, та також в описі вказано, що нема нормальних шоурумів в місті та поблизу, а епіцентровський шоурум з дешевими низькоякісними кріслами і лиш з 2-3шт варіантів які хоч якось можна розглядати (та й те досить специфічні) — навряд чи можна назвати нормальним шоурумом. Їхати десь в іншу область тільки заради шоурумів — сумнівна ідея.

Ти вибираєш інструмент для роботи від якого залежить твоє здоров’я. Я їздив 500 км в шоурум...

Я ездил 300+ км в Киев в шоурум от kreslalux. Был готов купить кресло за любые деньги, намучался в последние годы сидеть на убитом стуле советских времен. В шоуруме сидел и в херманах и в окамура и еще каком-то японском роботе. Херман вообще не понравился по удобству.

В итоге купил кресло за 22к, производство Таиланд, если найду модель, завтра скину. Спина и под коленями ни разу не болело за больше чем погода.
За компом в среднем 9-11 часов в сутки.

Підписатись на коментарі