Який macbook краще обрати для blender 3d та cinema 4d?

Привіт спільното! Я довго думав який краще обрати macbook — шукав через гугл та ютуб, зламався.

Спочатку думав узяти M2, але подивившись ютуб , що M2 не протягне рендер на блендері, потім випадково подивився макбук 2019 року з 32гб оперативкою але графікою amd 5500 та vega 20, варіантів дуже багато незважаючи на рік випуску. Тому потрібна ваша порада, спільното , 3D motion та artist, будь ласка.

Який краще обрати macbook про починаючи 2019 року , для роботи з 3D моделюванні, щоб швидше рендерився?

На windows не зацікавлений , навіть не планую переходити.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ніякий, макбуки не для 3д

Ноут с картой от nVidia + наклейку с яблоком.

На windows не зацікавлений , навіть не планую переходити.

Хотя все плохо )

Мав нещодавно схожу проблему вибора заліза для Blender для дитини. Взяв стаціонарний ПК (ноут уже є) і не жалкую — за витрачені гроші я і близько не отримав би тих характеристик.

Нагадаю що 2019 був 5 років тому. Чи будете ви задоволені ним через ще 5 років?

Чи плануєте корисутватися софтом який є лише на мак? Якщо ні, то ставте win11 сміливо, інтерфейс можна налаштувати

Я замінив макбук 19року на інтелі і Вега
На стаціонарний ПК з 4070ті і інтелом 12600кф
Працюю в сінці з октаном

Сюдячи з вашого обмеженого бюджету — вам не макбук потрібен, а він-ноут з дискретною відяхою на скільки вистачить коштів (можливо б/у, але по потужніше). Я розумію, хочеться одразу і добре, але тоді потрібно брати на проці М Про або навіть Макс в жирній комплектації, що буде коштувати дорого. Флопси на маках дорогі і поки що дорожчі, а ніж на ПК

Це типово для новачків, одразу хотіти професійне обладнання, але практика показує, що обладнання має сенс, коли вже заробляєш і на нього вже заробив. Для збільшення доходів потрібно інвестувати в нове залізо.

Я не займаюсь 3D, але можу порадити звернути увагу на те, що софт для мак ос всі роблять під нову архітектуру і щоб коли вам потрібно буде оновитись, на ваш ріквест в сапорті софта, вам не відповіли, купіть новий мак, бо нові фічі вже не будуть працювати на старій архітектурі. Кейс з реального життя для мака 17 року) Подивіться бенчмарки Pro та Max версій. Сходіть на Reddit, там точно має бути гілка на цю тему.

вже подивився на бенчмарк — мозок зламався. Побачив порівняння м2 та м1 мах , як результат — м1 мах перемагає..... , хоча коштує дуууже дорогувато. Потім вирішив порівняти м1 мах з 16 гб та звичайний м1 з 32 гб, і знову звичайний м1 перемагає , тут ціна приємніша. Ось не знаю який вибір зробити.....

То зачекай M3 для Air з тим же Ray Tracing для Blender/Cinema 4d.

Більше RAM завжди добре. M1 зараз можна пошукати зі знижкою, бо вже умовно старий. При тому стрибок від Intel до M1 був такий величезний, що після рівня продажу М1, продажі M2 та M3 все ніяк.

Многое в 3д заточено под видеокарты nVidia в плане симуляция и прочего. Большой части популярных рендеров и 3д программ нет под мак.

Поэтому без разницы на каком эпл фанатичный автор будет страдать.

Эмм може не зовсім релевантний досвід, але допомагав доньці робити домашку по інформатиці )))
Там була контрольна по блендеру. Оперативку жере аж бігом. Ну для домашки там і 16 хватить, але як то кажуть шаг влєво-вправо і мої 64 вже не здавалися такими епічними )))

Підписатись на коментарі