Нові ігри потрібні лише 9% користувачів Steam? Статистика та роздуми
Нові ігри не потрібні? До цього питання я прийшов після того, як в підсумках року від Steam побачив дивну цифру. Мова про, те що там вказано, що 9% гравців грали в ігри випущені саме цього року. Попросивши переглянути ту ж саме вибірку користувачів, я зрозумів це не баг. Далі я вирішив звести декілька даних до купи, щоб дати зрозуміти, чому я був шокований цим.
Нещодавно всі бачили новини, що магазин Valve встановив декілька нових рекордів відповідно до даних сервісу SteamDB, а саме: понад 33 мільйони користувачів, з яких понад 10 у цей момент щось грали. Також перед цим вони ж поділились ще одним рекордом 2023, кількість виданих ігор — 14 531.
Здавалось би що тут не так? Ігор все більше, гравців теж більшає. Проте повертаюсь до початку. З цих 33 мільйонів лише 9% грають у щось з 14 531 виданого з цього року.
Допитливий читач думає: і що це всі докази, авторе, мало і не слабо! Проте вже майже рік я регулярно отримую розсилку на електрону пошту від доволі потужної команди ICO, що є експертами у виданні ігор. Тож кожного понеділка, вони люб’язно надавали мені інформацію щодо: кількості нових ігор та кількості отриманих відгук у Steam*.
Частинка з листа від ІСО, що релізів від 8 січня 2024 року
*ця метрика не рахує відгуки від цифрових ключів, тож промо відгуки та отримані від тих хто купив не напряму в магазині, вона теж включає.
Так, от я обрав минулий місяць, як доволі показовий для середньої кількості релізів і відповідно відгуків до них. Звідки ми бачимо, що більшість ігор в перший тиждень не отримують відгуків.
Звісно, виходить багато сміття. Звісно, багато хто не пише відгук в перший тиждень, бо не грає одразу. Проте це знову може бути доказом, жахливої цифри 9 від Steam в їх підсумках року.
36 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів