Обираємо разом «Людину року» в українському геймдеві

Привіт, спільното! Пропонуємо вам цікаву, але складну ініціативу — обрати «людину 2023 року українського геймдеву». Початково ми хотіли зробити окрему статтю з підрахунком голосів за претендентів, як робили це, наприклад, для кращої гри, провалу чи головної локалізації року. Та зрештою вирішили спитати вас — а кого б з українських діячів, дотичних до геймдеву чи ігрової індустрії, ви б назвали «людиною року»?

Зокрема у нас було безліч варіантів. Наприклад, Руслан «Ternox» Саліков цього року не просто випустив надзвичайно цікавий проєкт STONKS-9800 чи розвивав своє ігрове медіа. Розробник став одним зі спонсорів фестивалю Indie Cup UKRAINE’23. З іншого боку, можна було б згадати і Олександра Хруцького, засновника Games Gathering — цього року, попри війну та пов’язані з нею загрози, пройшла надзвичайно яскрава київська подія. Можливо «людиною року» для вас є ігровий блогер OLDboi, який не тільки долучався до наших зборів, але й сам дуже багато допомагав військовим? Чи ваш вибір паде на геймдевців, які відважно боронять країну на фронті — як от Сергій Тодосан, Євген Лисенко, Стас Шостак та інші наші герої?

А можливо у вас є свій варіант? Тоді лишайте його в коментарях та пояснюйте, чому саме такий вибір ви б зробили цього року. Давайте разом імена тих, хто формував ландшафт українського геймдеву у 2023 році!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я не дуже в українському геймдеві та можу виділити лише дві людини:
1. Ternox за якого активність і створення інформаційної платформи. Це ж явно фінансово не вигідна діяльність.
2. Бичковський (вибачте, якщо неправильно написав прізвище) за його етери з учасниками українського геймдеву. Я хоч дізнався хто ті хлопці, що зробили горор про маяк і трохи посміявся з Тернокса :D

Хруцький молодець, ГГ єдина україська b2b ігрова кофа

А я за Бункер 22, як колектив. Ми запустили бота , який дає ігри за донати, віддали ключі

А я за Бункер 22. Ми колективом запустили бота, який дає ігри за донати

Тут сто відсотків має бути батько українського ігроробства. Випустив гру, в яку реально грають люди, ще і портував на Стім. Ще і все в соло з дружиною! Це справжній інді бог.

Там нижче є буквально протилежна думка)

У нас ще буде голосування за найкращу українську інді-грі року. От там і подивимося, у кого гра найдовше була в топі App Store)

Хаха, дякую 👊👊😵 тікі зараз прочитав твій комент 😎

Скоро випускаю сьому гру, звісно ж цього мало, щоб попасти до уваги укрожурналістів 😂

Ternox точно має бути, стільки класних ініціатив запустив. Але звісно максимум поваги всім хто зараз служить у війську. Впевнений якби не це, то вже було б нова гра від Стаса Шостака наприклад.

Для мене герої іне тільки року це хлопці, які боронять зараз нашу країну на фронті, як наприклад мій Localization Team Lead, Андрій!

Здається, що Стаса Шостака бракує в цьому переліку

Дякую, колего, додали

Звісно Ternox! Головне щоб не дмитро гладкий, дуже сумно що доу його тягнуть в інфопростір.

До речі, а де він подівся, раніше був активний у багатьох чатах по геймдеву...

Дмитро Михайлик (MykhailykArt) зробив дуже великий вклад у розвиток українських 3д-художників, тому я можу сміливо висувати його у якості кандидата на людину року. Безліч корисних стрімів з купою крутих художників, створення купи якісних освітніх матеріалів, ютуб канал, поширення методів та технологій, поширення корисної літератури, фідбек-сесії, завдяки ньому багато людей зробили величезні кроки у своєму розвитку у якості 3д-художників. Тому безперечно це людина яка зробила величезний вклад в геймдев і може називатись людиною року

Теж дуже достойний кандидат! З нього навіть можна проголосувати на DOU премії. Ось в цьому розділі:
jobs.dou.ua/...​tionary/dou-award/podcast

Погоджуюся! Дмитро супер молодець!

Дякую Володимир, мені дуже приємно.

Дуже радий, що таких людей в укр-інді-геймдеві стає все більше!

Підписатись на коментарі