Вибір ОЗУ для ноута

Привітання усім учасникам форуму!

Розглядаю вибір оперативної пам’яті для майбутнього ноутбука Lenovo і вирішив поділитися своїми думками, а також попросити поради від досвідчених користувачів. У мене є кілька варіантів, і кожен з них має свої плюси та мінуси.

1. 16 ГБ DDR4 2400 МГц (1×16 ГБ):
— За: Економічне рішення, дозволяє поступово збільшувати обсяг пам’яті.
— Проти: Низька тактова частота, що може вплинути на продуктивність у деяких ситуаціях.

2. 8 ГБ DDR4 3200 МГц (1×8 ГБ):
— За: Висока тактова частота, яка позитивно впливає на загальну швидкість системи.
— Проти: Обмежений обсяг пам’яті, що може створити проблеми при виконанні важких завдань.

3. 32 ГБ DDR4 2666 МГц (2×16 ГБ):
— За: Максимальний обсяг оперативної пам’яті, що дуже корисно при багатозадачності та використанні ресурсоємних програм.
— Проти: Вища за ціною і не завжди повністю використовується в щоденних завданнях.

Мої завдання в основному зводяться до повсякденних операцій — інтернет-серфінг, робота з офісними програмами та перегляд мультимедійного контенту. Але в той же час, вільний час я витрачаю на фото- та відеообробку, тому хочу, щоб мій ноутбук відмінно справлявся з цими завданнями.

Яку конфігурацію ОЗП ви порекомендували б в даній ситуації? Можливо, у когось є досвід використання аналогічних налаштувань на ноутбуках Lenovo? Заздалегідь дякую за будь-які поради та особистий досвід!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

цей пост мені нагадує серію іншиз постів про вибір крану і клавіатури для леново ноутбуків

23 December 2023 438
Вибір екрану для ноутбука 6
Misc
22 December 2023 467
Потрібні поради щодо вибору жорсткого диску 18
Misc
05 December 2023 291
Як замінити клаву в ноутбуці Lenovo Ideapad? 4

загальна формула:
— в «нормі», 32 + макс частота на скільки буджету не шкода
— «бюджетно», 16 і на скільки вистачить.

ЗІ. кожен раз, покупаючи щось з прицілом на апгрейд, майже ні разу тою можливістю не скориставсь. Тому тепер покупаю на зараз. Вс е одно, скоріше за все, потім буде «повна заміна» на сучасне.

В мене тут машина зелена, підкажіть, будь ласка, яке в неї паливо мені лити — дизель чи краще газом заправляти?

Усі посилання ведуть на DDR3. Це для якогось старого ноута?
Без відеообробки — 16. З відеообробкою — 32.

та я навіть дружині 32 поставив
в браузері лазити

до чого тут відеообробка та ще й девелоперу
хай би ще докер

Ви неуважно читали, що ТС хоче. Про розробку він взагалі ні слова не писав. А про відеообробку писав.
Щодо 32 — мені ще ніколи не давали робочий ноут з 32 ГБ, і я не частіше ніж раз на кілька місяців помічаю, що всі 16 ГБ зайняті.

У мене останні років 5 робочий ноут з 32
А менеджерам почту читати з 16

що ТС хоче

Так в тому і проблема
Це або бот або школяр або редакція геймдеву розважається
Фрази загальні, ніби якийсь реферат

32 ГБ DDR4 2666 МГц (2×16 ГБ):
— За: Максимальний обсяг оперативної пам’яті, що дуже корисно при багатозадачності та використанні ресурсоємних програм.
— Проти: Вища за ціною і не завжди повністю використовується в щоденних завданнях

Став 32 мінімум (якщо ноут пітримує)
Ціна 50 100 доларів
Навіть ,якщо просто по інтернету серфиш

Менше не треба

для майбутнього ноутбука Lenovo і

Чого леново і нового чи бу?
Ти точно не бот?

Не всі леново дозволяють память добавити.
З цього й починай.
Розберися що зочеш.
Прочитай інструкцію які опціі апгрейду.
Буває що для деяких старих ноутів в інструкціїх написано максимум 8
Але підтримують 16 (на момент написання інструкції такі модулі ще не випускали а апхітектура дозволяє)
В иакому випадку пошукати форуми

PS ох цей геймдев...
Купи собі хбокс

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Підписатись на коментарі