Український інді-розробник пропонує прибрати можливість повертати ігри після 30 або навіть 0 хвилин гри. А що ви думаєте про рефанди?
Інді-розробник з України, відомий у твіттері як Alien Max і за гру Erra: Exordium, запустив цікаве обговорення щодо фінансового відшкодування ігор, які не сподобалися, у Steam.
«Чи потрібна нам (інді-розробникам) петиція до Steam / Valve ❓
Ви купуєте квиток на фільм або гру NBA, після перегляду ви не можете його повернути... ви купуєте фільм або кількість переглядів в Google і вам не повертають гроші після перегляду... Отже, чому ви повинні повертати гру в Steam після того, як пограли в неї менше 2 годин.
Я вважаю, що ми (розробники ігор) повинні написати петицію в Steam про скорочення цього часу до 30 хвилин або 0. Мова йде не про зламану гру, не про те, що не відповідає опису гри або відрізняється від трейлера чи демо, а про час гри.
Будь-який товар можна повернути з інших причин, а не грати, поки гра не набридне, і повертати її. Багато аркадних ігор мають короткий ігровий цикл, або візуальні романи чи головоломки, і я вважаю, що це несправедливо для інді-розробників.» — написав у твіттері український інді-розробник.
Варто зазначити, що на консолях гру можна повернути лише до того моменту, як ви почали її завантажувати на свій пристрій. Виключеннями можуть стати лише ігри, в яких очевидно багато технічних проблем.
У реплаях до твіта Макса розгорнулася дискусія — не всі підтримують таку пропозицію щодо повернення коштів за ігри та ігровий час. Наприклад, таку думку виразив німецький соло інді-розробник Zion:
Змушений не погодитися. Мені подобається пробувати ігри (якщо вони не мають безкоштовної демо), щоб перевірити, чи вони мені подобаються. Звісно, не кожна гра нам підходить. Навіть якщо це жанр, який вам зазвичай подобається, все одно є шанс, що вам просто не сподобається саме ця гра. 2 години — хороший час, щоб це дізнатися.
Не погодився й інший ігровий розробник Star Deck:
Сильно не згоден. Вважаю, що 2 години — це мінімальна тривалість будь-якої гри, незалежно від ціни. Якщо гра не має достатньої вартості повтору або часу гри, щоб бути веселою на позначці 2 години, тоді дозволити комусь відшкодувати це — справедливо. Це одна з моїх улюблених політик Steam.
А таку думку виразив розробник earrgames:
Я не великий противник відшкодувань, адже людей, які зберігають мої ігри, більше, ніж тих, хто ні.
Але мені не подобається те, що ви можете переглянути гру, а потім повернути гроші. Він не викупить гру назад, якщо ви її виправите, і не видалить свій «героїчний» огляд з Інтернету.
І ще така думка:
За відчуттями, людей, які просять повернути гроші, невеликий відсоток і вони роблять це, щоб потролити.
Дві години — це досить пристойний час, щоб попросити когось взяти на себе зобов’язання, не знаючи, чи їм це подобається.
Думаю, ви можете отримати найкращі відгуки і від гравців, які отримали відшкодування 🙂
Найкращі коментарі пропустити