Розробник гри Erra: Exordium поділився своїм пайплайном для інді-проєктів
Один з розробників українського 2D екшену в дизельпанковому сетингу Erra: Exordium поділився своїм пайплайном розробки інді-ігор. Відомий у соцмережі X (Twitter), як Alien Max, він опублікував такий допис:

Мій наступний інді-пайплайн 📌
Можливо, я показав тут дуже прості й очевидні речі, але це хороший і простий план, якого я дотримуватимусь для свого наступного проекту. Це те, через що я пройшов, втративши деякі моменти через відсутність досвіду.
Прототип на папері > прототип головних механік > розробка демо версії > звітування про роботу в соцмережах > створення сторінка у Steam > публікація демо версії > участь в Steam Next Fest > участь в ігрових подіях > краудфаундинг > розробка гри для раннього доступ > вихід у ранній доступ у Steam > реліз.
У реплаї прийшли інші українські інді-розробники. 
Інді-розробник Андрій Бичковський спитав, як саме робляться паперові прототипи, особливо для таких real-time game process, як присутній в Erra: Exordium. Макс уточнив, що мається на увазі перенесення ідей з голови на папір: опис головних механік, інтерактивні об’єкти, оточення, правила, сценарій, послідовність сцен, навіть чернетки дизайну рівнів спочатку малюють на папері, а потім вже переносять у гру. Грубо кажучи, це можна назвати Game Design Document, але розробники Erra: Exordium такого не мають.
Інді-геймдизайнер Андрій Мороз теж приєднався до розмови та поділився популярними для таких дій цифровими інструментами.

4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівГарний пайплайн. Був приємно здивований, що ви теж від руки писали опис гри, якою ви її бачите та хочете зробити. Це дійсно дає гарне розуміння проєкту й дозволяє краще опрацювати наявні ідеї (тому що сприйняття тексту з фізичного паперу краще, ніж з екрану комп’ютера).
Хай краще гру допилять нормально, вона ж кривуща! Персонаж не блокує удари, коли вороги у впритул, персонаж може просто не долетіти у секціях платформінгу, хоча його спрайт на самому краєчку, це треба ловити момент, коли нога персонажа висить у повітрі після краю.
Пости на DOU часто нагадують якусь сільську газету
В тебе дивне уявлення про сільські газети)