Must play ігри для того, аби пізнати максимум аспектів геймінгу?

Привіт! Маю постійно відчуття, що грала в замало ігор і хочеться це надолужити: спробувати пізнати ігрову індустрію по максимуму і зіграти в побільше важливих жанрів і тайтлів. Тільки от які ігри обирати?

Будь ласка, порадьте must play ігри різних жанрів, які принесуть ігрове задоволення, цікавий досвід і допоможуть досягти поставленої мети!

Завчасно всім дякую <3

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ticket, Nanaca Crash, Eight Marbles 2X, Crypt Underworld, Rhythm heaven, Pokemon Clover, Gitaroo man, Fuzz Dungeon, Zeus — Master of Olympus, N+, Boulder Dash, Gunz the duel, Pangya, Parasol stars, Pato Box, Pico School, Minesweeper, Kero Blaster, SEX! At Alexanderplatz, Subway Adventure, Kids Box, Hammerfight, Warcraft 2000, AQUA AQUA, Doshin the Giant, Solatorobo, MyHouse.WAD, Silver Case, One hour one life, Tomato way, Why Pizza?, “Тарас Бульба и пещеры Хулиона”

The last of us2
Fallout new Vegas
Red dead redemption 1-2
Stardew valley
Witcher3

Dune 2, warcraft 2/3, dark soul 4, mk, migh and magic, heroes of mm, elder scrolls, fallout, x-com, quake.

Очепятка, мож як вийде то дійсно шедевр буде.

А я думав то такий тролінг з Елден Рінга)

Project Zomboid з десятком або більше модів, щоб відчути, що таке безвихідь.

Хмммм, а чому на вашу думку вона варта уваги?

Lord of the ring online граюсь, щоб забутися (2-3 тижні в рік пропадаю з реального світу), раніше взагалі жив там)

о ні, це без мене, дякую) але бачила багато як грають інші, тож повставлю тут умовну галочку, самій не хочеться пробувати, але дякую!

Earthworm Jim
World of goo
TTD, Open TTD
Oxygen not included
Sokpop Pyramida
Limbo, Inside
Choo Choo Charles :-)
FNAF: the joy of creation, story mode :-)
Happy wheels
Armadillo
Kerbal space program
Last day of June
Gang beats
Little nightmares
Plug & play
Goblins
Neverhood

Dragon Age: Origins, The Witcher (перша), Fable, Medieval Total War II, Disco Elysium, Firewatch, Dishonored, BioShock, Deus Ex всі, What Remains of Edit Finch, Hades, Ghost of Tsushima, Batman: Arkham трилогія, Portal, Cocoon, Inside, Baba is You, Residen Evil ( всі ремейки і останні частини), Dead Space, Darkwood. Я походу можу ще штук сто накидати, але точно треба зіграти шедевральні Return to the Obra Dinn, Signalis та The Banner Saga.

Red Dead Redemption 2
It takes two (цю тільки вдвох, краще зі своєю половинкою)
INSIDE
Braid
Hades
Ori and ...
Hollow Knight
WoW Classic (якщо не грали в ММО взагалі, якщо грали — краще не треба)
Stardew Valley
Terraria
Minecraft
Factorio
RimWorld (або Dwarf Fortress)
ADOM (текстову)
Subnautica
Portal 1
Portal 2, Valheim, Raft, Deep Rock Galactic (ці всі в команді)
Half Life 1, 2, Alex (останню дуже бажано в VR — це найкращий досвід VR)
DOOM (2016)
Elden Ring
Raymen Legends
Alien: Isolation
Fallout 1-2 (якщо вже дуже хочеться більш свіжого Fallout — тоді Fallout New Vegas)
Starcraft 1-2
Bioshock 1-2-Infinite
Mass Effect 1-3
Super Mario & Mario Bros.

насправді дуже дуже багато ігор гарних — дуже важко зупинитись перераховувати

ооо, в WoW Classic я провела чимало часу в свої 16-17 років. Іноді навіть хочеться згадати молодість, але може в спогадах воно краще, ніж насправді :D

А так зі списку грала ще в Portal 1-2 і в Fallout, правда 4. Але треба зацінити 1-2 і загалом весь список. Дуже дякую!

игры Nintendo
никто сегодня не умеет делать игры так, как они, причем не бояться «нишевых» жанров, экспериментов и выдавать стабильно мощный геймплей

к примеру, чтобы понять как правильно делать игры в открытом мире, лучше поиграть в Breath of the Wild, чем что-то от Рокстар или, упаси бог, Ubisoft

Нінка робить дуже годні ігри — це факт. Хейтять цю компанію, як правило люди, котрі в житті ні одної гри, окрім оригінальних платформерів з НЕС а.к.а. Денді і не грали. Але той же згаданий Рокстар, це друга в моємі топі компанія, котра реально вміє в опен ворлд. Я не грав в ААА ігри доволі довгий час, десь з 2010-их по 2018-ий. Але коли накатав РДР2 то пропав на добрих годин 60-70 з життя. І це стала для мене топ 2 ААА гра за останнє десятиліття, а от топ 1 — це власне БОТВА. Зараз на фоні поігрую в ТОТК і чекаю ГТА 6, яка мала б підняти цю планку.
Стосовно Юбісофт погоджусь — дуже картонні світи виходять у них. Мені особисто грати в їх ігри, тупо не цікаво.

Усі New Super Mario, Wander, Odyssey, 3D World\Land — теж годні ігри. В Mario Kart 8 досі збираємось з друзями покатати час від часу :)

Тому так, ігри Нінтендо мають бути присутніми у списку усіх ГеймДевів як маст хев для ознайомлення.

Subnautica — Дуже атмосферний виживач з неймовірним підводним світом.
TES 3 Morrowind — культова РПГ.
Ori and the Blind Forest — як на мене найкращий платформер .
Dark Souls 3 / Sekiro: Shadows Die Twice — два фундаментально різних соулз лайка FromSoftware.
The Last Of Us та Days Gone — сюжет.
Perfect World — ММО з однією з найсильніших соціальних складових.
Це мій суб’єктивний погляд, багато хто може не погодитись, намагався обирати більшість проектів актуальних та не застарілих (окрім PW і TES).

На Ori давно дивлюся, треба нарешті спробувати. А так з усього списку лише в TLOU грала) Дякую за рекомендації!

Ще super meat boy або Celeste — дуже складні платформерів, коли рівні невеликі, але потребують багато практики для проходження.

super meat boy

Мітбоя треба на спідран проходити) от тоді дійсно важко

Потім розповіси, як ти від черв’яка втікала, і чи не посивіла. Бо я трохи полисів)) Перша частина хардкона просто))

Zelda і подібні Японські ігри. Краще Японців у геймплеї ніхто не шарить

можна досліджувати всяку обскурщину олдскульщину, це darkside геймінгу напевно буде. і побачити щось дійсно нове. є сайт давнющий, old games ру (я просто не знаю його аналогів, вибачаюсь, але це скарб) де є детальний опис древніх, експериментальних проектів. там ще раз в місяць дайджести цікаві ігор які до цього були невідомі і як їх важко доставали ( в тому числі українські давнішні які може ніхто не знав). там у мене закладки які збирав роками на сотні ігор всяких, дуже оригінильних і не дуже. ну перелічу для прикладу декілька з них:
Garage: Bad Dream Adventure — японська дуже оригінальна хорорна депресивна адвенчура,
Chu-Teng — ще одна загублена але потім знайдена японська сюрреалістична гра
Darklands — культова компанійська рпг
ще що здалось цікавим: The Feeble Files, Gender Wars, Emperor of the Fading Suns, Millennium Auction (цікава штука по опису), Oasis Project (китайський містобуд), Perihelion: The Prophecy (графічно незвичайна, кіберпанк, постапок), Pantos Story (ще одна незвична японська адвенчура), текстові квести infocom, Sentient (дуже незвична гра), Thomas M. Disch’s Amnesia (вільно досліджуємо гіганське місто в текстовому квесті) , Chamber of the Sci-Mutant Priestess
кому цікаво можу скинути лінк на профіль в пп (в базі ігор тисячі я збирав ігри з цікавою історією)

Serious Sam; DOOM; Wolfenstein; Painkiller

Wolfenstein : the new colosus
Sleeping dogs
Deus ex : human revolution
Assassin’s Creed Odyssey
Dying Light
Це ті ігри, які не мають бездоганної репутації і не вважаються дуже классними, але особисто мені вони всі дуже запам’яталися і якби мені стерли пам’ять, я би обов’язково їх пройшов знову

Можна відкрити топ ігор ХХХ року або топ видатних ігор всіх часів і обирати що до душі. В різних жанрах є видатні ігри, які варто спробувати.

Warcraft 3, HotS, Sven, Worms, Besiege, NFSU, GTA SA

Террарія, Вольфінштейн: Олд Блад, Цивілізація 5, Рім Ворлд, Драгон ейдж: Інквізиція.

Рекомендую, цікаве проводження часу — гарантую!

Серію ігор Lego. Лотр, Гаррі Поттер, Пірати Карибського моря. Це справжній фан, без нальоту геніальності Кодзіми та подібного лайна)

а я грала в Гаррі Поттера) Першу, третю і шосту частини. Всі класні! Дякую за поради!

були часи..... Грав в Гаррі Поттера, нічим не переймався, все було добре

я теж останнім часом їх згадую з ностальгією. Канікули, смачне печиво, Гаррі Поттер на компі і ніякої тобі відповідальності чи війни

З якої гри краще починати граючи в Lego, якщо раніше ніколи не грав, але цікаво долучитись?

Та будь-якої, насправді)) я вперше спробував Піратів, а далі все в тумані...😅😅

Підписатись на коментарі