Який SSD-накопичувач вибрати для ігрового ноутбука? Goodram PX600 500GB M.2 чи HP FX900 Plus 512GB M.2

Що краще? Просто дивлячить на характеристики HP FX900 він сильніший від Goodram PX600. Але я не знаю чи справді його швидкість 7100 мб/сек, і чи хороший він. Тому хочу дізнатися думку інших про цей накопичувач, та який накопичувач мені обрати. Або якщо знаєте накопичувач який кращий від цих, з ціною до 1800 гривень, то я був би радий якщо б ви мені його порекомендували.

Характеристики Goodram Px600 500GB

Швидкість читання: 4700 МБ/с
Швидкість запису: 3200 МБ/с
Інтерфейс підключення: PCI Express 4.0×4

Характеристики HP FX900 Plus 512GB

Швидкість читання: 7100 МБ/с
Швидкість запису: 3800 МБ/с
Інтерфейс підключення: PCI Express 4.0×4

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Рекомендую Samsung или Intel, у обоих лучшие контроллеры с реально реалтаймовым откликом (нет зависания диска на 5 сек при TRIM после удаления 20 Гб)

Рекомендую взяти kingston KC3000 на 1тб. Швидкісний добротний m.2 SSD який водночас ще й не гарячий (відповідно, чудово підійде в ноутбук) + можна знайти у нас з хорошою ціною і офіційною гарантією на 5 років.
Якщо вистачить на 512гб то можете взяти й 512гб версію, хоча на мою думку краще мати більше запас місця, тим більш що там різниця в ціні не вдвічі (~2100грн за 512гб та ~3000грн за 1тб)

3000 швидкості — за очі
1 ТВ — маст хев, якщо не хочешь туди сюди ігри переписувати... якщо граєш у щось одне, то 500 вистачить

если беспокоит скорость, то вообще не парься по этому поводу
существует крайне мало игр, разница по времени загрузки которых будет отличаться хотя бы на 15-20% при сравнении SSD (макс скорость 500 мб/с) с топовыми M.2
разницу между PCI Express 3 vs 4 вообще надо искать под микроскопом
поэтому выбирая M.2 лучше думать о надежности и объеме

Я зараз думаю що Goodram PX600 буде кращим, він на мою думку надійний. І швидкість читання непогана.

Я так понимаю она безбуферная, то есть большая скорость записи там первые несколько гигабайт и пока есть свободное место на ссд. Это стоит учитывать, может оказаться что там реальная скорость записи 40мб/c как например у Samsung 980. Такие ссд подходят для игр, так как на игровом пк очень редко пишут на диск много данных. Но противопоказаны например для СoW файловых систем, таких как BTRFS или ZFS. Имхо при текущей цене на samsung evo plus и pro ничего лучше не найти.

рекомендую подивитись на бренди samsung, WD

Автор забув вказати модель та спеки ноута. А там взагалі підтримується PCIe 4.0? Чи побачить він ті 7000 МБ/c?

До речі, дивне співвідношення читання до запису у наведених накопичувачів. Бо сам я маю KC3000, де читання та запис тримаються біля відмітки 7000МБ/c, навіть коли він на 70% заповнений.

Наступне: треба врахувати аспект охолодження, бо більшість PCIe 4.0 моделей не можуть існувати без пристойного радіатора.

SSD SAMSUNG 970 EVO Plus на 1тб, можно заказать через np shopping с newegg за $49.99

а ноут не может выдавать стабильный фпс в играх?

Додати 300грн і взяти нормальний SSD без приколів під час роботи
hotline.ua/...​0-pro-500-gb-mz-v8p500bw

SSD звісно чудовий, але водночас він дуже теплий що є не дуже добре, враховуючи те, що він буде в ноуті стояти.

forum.overclockers.ua/...​ewtopic.php?f=26&t=256210
Доложите 400 грн и получите Samsung PM9A1 1Tb, в магазинах от 3000 грн, можете посмотреть другие темы, может чет найдете интересное

ПС, отношения к продавцу не имею

купувати щось від HP це дурна ідея. Не існує компанії з настільки відʼємною репутацією.

а що не так з НР?

Наприклад, HP випустила ноутбук з цікавими характеристиками процесора. А після покупки виявляється, що вони поставили туди максимально дешеву систему охолодження і решту деталей, характеристики котрих не вказані. Користувач дивиться і оцінює товар по тому що вказано. Ніхто не очікує, що компанія поставить погано сумісні деталі. HP робить подібні речі постійно.

На ноуті навіть офісні задачі виконуються повільно, користувачі скаржаться. Але повернути товар уже неможливо. HP дуже багато вкладається у рекламу і скарги людей просто губляться.

От беремо SSD від HP котрий обрав автор. Заходимо на огляд даного SDD і бачимо, що заявлені характеристики можна ділити у декілька раз. Також проблеми з нагрівом. Також у багатьох людей після закінчення гарантії вийшов з ладу контролер і перепрошити не дає.

Бачите, навіть на випадковому SSD компанія HP абсолютно виправдовує свою репутацію. Чому люди продовжують купувати їх товари я не розумію. Можливо люди не читають відгуки і не дивляться огляди на товари котрі купують. Або ж люди не користувались якісними товарами і тому не помічають, що HP це сміття

В мене 2 персональні ноути від НР + колись мав корпоративний НР і я з вами не дуже погоджуюсь. Так, в них є певні проблеми з охолодженням, але це всім (багатьом) відомо.

На ноуті навіть офісні задачі виконуються повільно

Абсолютно не згоден. Мій перший ноут НР служив мені вірою і правдою років 6 років поки не прийшла Android studio і не відправила в нокаут його 4 Гб ОЗУ, наступна НР вже 5 років служить. Спочатку продовжила долю свого попередника, але цього разу НР переміг Android studio, а зараз він служить для «офісних задач» в батьків. Те саме можу сказати про корпоративну машину — докер + Java мікросервіси + MS Teams(прости Боже) + Хром і 100500 вкладок витягувала без проблем з перегрівом і без жодних лагів. Стояв там і7 10 покоління і 16 ОЗУ

Більшість людей дивиться на процесор і очікує, що ноут буде працювати приблизно так же само як і ноути від інших компанії з таким процесором. Але цього не буде.

Так же само як і SSD зверху. Автор може придбати його і навіть бути задоволений. Але цей SSD ніколи не буде працювати так як Samsung з такими ж характеристиками.

Люди заходять на сайти і фільтрують товари по характеристиках. І їм важко постійно враховувати, що характеристики у HP є завищеними. Це недобросовісна поведінка і щоб не заохочувати подібні речі, люди не купують у них. Тим більше якісь у них на низькому рівні і за ту ж ціну є кращі варіанти на ринку.

За SSD не можу нічого сказати, не користувався і собі б такий не взяв. Я б обрав Kingston або Samsung, оскільки це топ на ринку. Кожна компанія має свою нішу. З ноутами НР в мене не було проблем, тому за це і кажу :)

як же не було проблем?

певні проблеми з охолодженням, але це всім (багатьом) відомо

тобто ви просто не порівнювали як працюють кращі варіанти на ринку, за ту ж вартість.
А відсутність проблем це лише занижені очікування. Це, доречі, може пояснювати, чому HP ще не зникла з ринку.

для мене це не така критична проблеми, тим більше грівся він лише в іграх, а не в робочих задачах

Ну не знаю
В мене був преміальний hp elitebook — чудовий ноут, один з найкращих
Та був dell xps, теж преміальний, аде ж таке лайно, прости господи — воно мало того що бізнес ноут, але з 3050ю відеокартою, так воно, бляха, висло при перегляді відео в ютубі іноді, незважаючи на 32гб. Та що там — безпровідна логітековська мишка на тому лайні лагала плстійно. Затож, бляха, в люмінієвому корпусі і типу мак.
А найкращий ноут в моєму особистому рейтингу поки що це леноао йода.
Невдалі моделі є у всіх.
І у тогож нр і у ленови сміття вистачає.

Дурна ідея — це купувати не-Еlitebook від HP, не-Thinkpad Т чи Х від Lenovo, не-Латітьюд від Делл, а потім нарікати на HP, Lenovo, Делл...

б/ушних елітбуків — навалом

Він звісно хороший, але я б хотів щось трохи дешевше.

Разве для игр так важна скорость SSD?

А как влияет? Какие характеристики игры будут зависеть от диска?

Ну швидкість записування це наскільки швидко будуть встановлюватися файли, програми, ігри і т.д. А від швидкості читання залежить наскільки швидко буде працювати пк з файлами або прогами які записані на накопичувач.

Да, но установка игры это ж 1 раз обычно. Критично ли это время?

вот только указываемые параметры линейные, а они второстепенные в отличие от произвольных, а еще важен размер кэша

Сучасні жирні текстури багато важать. Ігри в відкритому світі постійно вантажать нові моделі. Тобто або ссд, або мило за 10 метрів.

Та ну яке мило? кіберпанк однаково працює на харді ХХД і нвмє, відеокарта 4060, різниця лише у часі загрузки гри. де ви те мило бачите? :-)

де ви те мило бачите? :-)

Та це любителі гратись у 4к @ 120фпс =)
Зовсім не розуміють що 1080р з максимум 4х AA і фпс 30 — дають більш кінематографічну та приємну оку картинку
Різниця тільки у мережевих іграх ;)

Та в мене він і на 4К спокійно працює, звісно без 120 фпс, але без фрізів та лагів, додав «переделок ДЛСС» чи як там і все ок.

Прискорить лише заванатжування гри та підгрузку локацій може, на фпс вплив нульовий.

Подивись обзори з тестами, там детальніше пишуть про швидкість.

Я шукав але не зміг знайти тести HP FX900 Plus.

Тому що HP покупає хіба що кривавий ентерпрайз і то, мабуть, за відкати.

Підписатись на коментарі