Назвіть 6 ігор, любов до яких більше розкриває вас, як особистість

Привіт, спільното! Наші інтереси та вподобання, часом, можуть розказати про нас більше, ніж ми самі. До того ж, не завжди хочеться про себе розповідати, а порадити улюблений фільм, книгу чи пісню — на це ми, переважно, здатні й раді погоджуватися. Те саме й з іграми. Тож, пропонуємо такий інтерактив.

Назвіть 6 ігор, любов до яких може більше розкрити вашу особистість та ближче познайомити з вами!

Для супервідвертих питання з зірочкою — розписуйте, які саме ваші внутрішні аспекти чи цінності вони розкривають. Чекаємо — дуже цікаво буде почитати!

Ми почнемо (збірний портрет Редакції):

Bloodborne, Overwatch, Disco Elysium, The Last of Us Part 2, God of War і Eternal Threads

Тепер ваша черга!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

1. Team Fortress 2
2. Demon stone
3. Dark Messiah of Might & Magic
4. Hot Dogs, Horseshoes & Hand Grenades
5. Call of Duty: Black ops
6. Spec Ops: The Line

Frostpunk
The Long Dark
Subnautica
Minecraft
Stronghold
Mount & Blade

1. Baldur’s Gate: The Original Saga
2. Fallout 2
3. UnderRail
4. Might and Magic VI: Mandate of Heaven
5. Realms of Arkania: Star Trail
6. Gothic 2: Night of the Raven

1. Souls / BloodBourne / Elden Ring series
2. Final Fantasy series
3. Might and Magic 6-8 (not Heroes)
4. Heroes of M&M3
5. Satisfactory / Subnautica 1&2
6. LOL / CoD for multiplayer

Герої IV. Пів життя ти вкладаєш сили і бабло в свого героя, щоб він нарешті розкачався і був не голий-босий, потім самотньо ходиш по карті без військ, але з екіпкою і шукаєш гроші по локаціях, поки усе живе навколо винахідливо прагне тебе прибити. :)

Ще Potion of Immortality...

City Skylines
Sims
GTA
Minecraft
Slime Rancher

Короче, чим більше в грі можливостей для творчості, та свободи — тим цікавіше.

Мою особистість на даний момент розкриває дрєвня гра The Sims — там персонаж ходить на роботу, потім додому, потім шось там їсть, миється, якісь штуки додому купує і на наступний день все знов те саме 😂

А коли я проспала, а мені до 9 ранку треба відвезти дитину в сад — це Need For Speed або Colin McRae Rally! :DDD

Добре що не Tony Hawk’s Pro Skater :D

Fallout 2, Half-life, HoMM3, Quake 3, Apex Legends, L2

Ви знущаєтесь? Це важче, ніж обіграти дідугана в хрестики нулики в Machinarium! Краще давайте знов топ улюблених ігор, га?

Але давайте спробую:
1. Flatout перший, бо не люблю коли мене обманюють і за спиною читерять.
2. Space Invaders Extreme, бо люблю, коли дивують (привіт роботам Марка Мілара).
3. Pac-Man Championship Edition Demake — іноді витрачаю купу часу та сил для досягнення незрозумілої цілі.
4. Mega Man Dr. Wily’s Revenge — люблю той довгий шлях у вивченні проблеми, а потім блискуче її вирішення.
5. Yuppie Psycho, бо для мене важливіше те, що робить людина, а не що про неї говорять.
6. Metroid: Zero Mission — маю незрозуміле бажання бути кращим за себе вчорашнього.

Ігри? Це можна.

Катан
Манчкін
Преферанс
Баскетбол
Футбол

От мої найулюбленіші :)

God of War (2018)
Hellblade: Senua’s Sacrifice
A Plague Tale
Horizon
Control
Assassin’s Creed Mirage (не знаю як так вийшло)

— Serious Sam
— Quake 3
— World of Warcraft
— Horizon
— Fortnite
— Tekken

Го: елементарні правила, але безкінечне поле для тренування стратегічного мислення. Дуже подобається, що це гра з відкритою інформацією (всі гравці на 100% бачать ігрову ситуацію, немає нічого прихованого як, наприклад, у покері або в іграх-стратегіях з туманом війни) і абсолютно нічого не залежить від везіння (як кидки кубиків у настолках). Поразка чи перемога на 100% у твоїй владі. Плюс «донати гравців» не впливають на ігровий баланс: навіть якщо хтось купить антикварний комплект для гри за 100 000$ це не дасть людині абсолютно ніякої ігрової переваги. Максимально прозора, чесна і збалансована гра.

World of Warcraft: гра юності з якою пов’язано багато приємних спогадів, цікавих знайомств і веселих історій. Найбільше подобалося 2 аспекти: по-перше, досліджувати ігровий світ, роздивлятися гарні локації і цікавих істот, яких додали у гру розробники. По-друге, грати за розбійника і з невидимості зненацька нападати на гравців — думаю це відгуки давніх інстинктів
наших предків-мисливців. Але досить давно вже не грав, бо робота, персональні проекти і т.д.

Cyberpunk 2077: цікавий сюжет, багато різноманітних активностей, різні стилі проходження гри і за 60+ награних годин я майже не стикався з багами, про які всі говорили, хоча грав майже одразу після виходу гри. Найбільше сподобався стиль гри за нетраннера (хакера), де можна мінімально використовувати зброю і фактично знищувати ворогів «техно-магією». І ще було цікаво ганяти на авто та під кінець гри — колекціонувати автомобілі.

Need for Speed: Most Wanted 2005: захоплюючий сюжет, легендарні авто і цікавий механізм з підійманням у рейтинг-листі. І божественна музика, звичайно.

Horizon Zero Dawn: пост-апокаліптичний світ, стрільба з лука, дослідження світу і симпатична головна героїня (останній пункт не головний, але додає плюсів у гру).

Watch Dogs: Legion: дуже цікавий сюжет і можливість літати над містом на коптері та хакати все навкруги.

Якщо просумувати все це, то виходить, що мені подобається:
— досліджувати живописні світи
— ганяти на авто і колекціонувати їх
— 1-to-1 PvP (це і до WoW відноситься, і до Го). Не дуже люблю командні ігри, де треба розраховувати не лише на свої сили, а на когось ще.

От Го дійсно класна. Як на мене, куди цікавіше і абстрактніша, ніж шахи.

Master of Orion (1993) затер до дір свого часу, іншого комп і не тягнув
XCOM UFO Defense + XCOM 2 + XCOM: Enemy Unknown
Sid Meier’s Civilization — перша й третя, в п’ятій 83% ачівок зібрав, шоста — вже значно менше часу провів
The Elder Scrolls V: Skyrim — грав-грав-недограв )) але дуже приємно проведений час
Deus Ex Invisible War — знайомство з франшизою, перша частина так і не зайшла, Mankind Divided — досі в планах
Destiny 2 — 3600 годин... «я не знаю як так вийшло» (Civilization V — 733 і це другий результат по стіму).

Загалом на онлайн ігри часу пішло набагато більше ніж на офлайнові. eve online — сумарно 2,5 роки. Якісь фентазійні — пару років набіжіть загалом, десь на рубіжі десятих років, давненько вже виходить, геть інша епоха ігор була.

eve online

З ким пан літав / літає, якщо не секрет?

пан житатрейдер, з кимось літав останне в 2018 і це вже не та історія яку має сенс згадувати

Я в 2018 році літав зі Scourge, і там точно є що згадати.

Dark Souls (incl. Sekiro, Elden Ring): Зайфелився? Іди і довби босса, поки врешті не перевершиш самого себе у цьому скілі.
The Binding of Isaac: Тобі здається, що ти вже всього досягнув? А що якщо, це лише початок наступної вершини, якої тобі треба досягнути?
Celeste: Іноді варто просто зупинитись і насолодитись процесом, та іноді треба докласти зусиль.
XCOM 2 (IronMan): Не думай, що ти можеш завжди схилити удачу на свій бік, будь максимально прагматичним і холоднокровним.
Crazy Machines: Все має свої причинно-наслідкові зв’язки. Слідкуй, вчися і пізнавай світ.
Dead Space: Тобі варто виходити із зони комфорту, щоб врешті досягнути своєї цілі.

Є у мене родич один — я бачив як він колись на найскладнішому рівні проходив Варкрафт. Там є місія де надо рубати дерева аби дістатися чогось швидше компа. Перший раз проходив — 2 години грав, не встиг — ще дерева лишились. Далі він 3 дні проходив цю місію: кожен раз 2 години граєш в те саме — і не встигаєш на 5 (4, 3) хвилини. На 3 день він таки встиг.
Я ніколи такого не зрозумію! Робити те саме знову і знову кожен день — як Сізіф, який кожен день затягував камінь на гору. Може на 100500 спробі у тебе нарешті вийде — але хіба це вартує десятків витрачених на це годин?!

+1 до точки зору цього пана. Я також ставлюся до ігор як до способу відпочити, отримати якісь нові враження, а не задовбатися по максимуму, бо цього мені і в реальному житті вистачає. Спробував грати у souls-like ігри, але коли зрозумів, яке це др*чево (і заради чого?!) то вирішив, що краще ці десятки й сотні годин буду витрачати на персональні проекти, а грати у щось більш лайтове, де максимум треба 2-3 спроби, щоб пройти навіть складні місця гри.

)))
я схожим чином грав одну місію в Railway Empire, хотів її закрити на максимум результату («золота зірка»!!!), стартував десь 5-6 разів, кожен з них на 5-7 годин. Свого добився. Але вже далі, в іншій місії, яку треба грати білш ніж за один раз без перериву, не зміг... закинув після сейву і не зміг змусити себе продовжити ))

Немає там такої місії 0.о
Є аж декілька місій навпаки — комп рубає дерева а тобі треба встигнути зробити шось раніш ніж він зрубає всі.
Це перед-перед-остання місія за Альянс і здається, 3 місія за Нічних ельфів в Reign of Chaos.
Є ще інша місія за орків, де тобі просто треба нарубати 15000 дерева, не за час.

Є аж декілька місій навпаки — комп рубає дерева а тобі треба встигнути зробити шось раніш ніж він зрубає всі.

Може і так — я вже не пам’ятаю. Головне що там треба встигнути — а ти до останніх хвилин не знаєш чи встигаєш. І сейв — лоад не допоможе якщо не встиг.

це примітивний азарт. треба якось вміти зупинитись. задротства іноді буває занадто, що нагорода вже не така бажана. іноді це дибільний геймдизайн де нічого цікавого не придумали як підзадротити гравця. я намагався завалити дракошу в valheim десь разів 10, губив навіть максимально прокачаний шмот і крафтив його ще півдня напевно, але не завалив все таки, ну і зніс нафіг і забув. для когось ігри це прям життя, але я наприклад не хочу таким бути

— X4 (Х3, Elite): Космічний симулятор. Свобода серед зірок: досліджуй, торгуй, будуй, керуй галактичною імперією.
— STAR WARS Empire at War: Унікальне поєднання космічної покрокової стратегії + рілтайм космічні бої + RTS на планетах. Всесвіт STAR WARS — усі типи кораблів та герої.
— TES (Oblivion, Skyrim): Відкритий світ, гра — подорож з пригодами. Можливість бути героєм, який справді рятує і допомагає.
— ANNO (Sim City): Люблю будувати складні системи з нуля.
— AD&D (NWN, BG): Пригоди команди, покрокові бої.
— Black & White (Spore): Симулятор Бога.
Моя особистість:
— Люблю подорожі, дослідження, аналіз як працює система (ігрової механіки).
— Повільно, але наполегливо будую свій шлях до перемоги.
— Шукаю ворога тільки коли усі шляхи до перемоги вже підготовлені.
— Швидкість — моя вада. Мені завжди потрібен час аби усе обміркувати. Не граю в динамічні ігри.

— Eastshade
— Arx Fatalis
— Alice Madness Returns
— Steins Gate
— Sherlock Holmes: Chapter One
— Kena: bridge of spirits

*Warhammer 40k space marine : гра,яка скоріш вчить не здаватися і бути вірним справі чого б це не коштувало.
*Soma : психологічний хорор, з купою філософії.
*Doom eternal : іноді хочеться всіх і все повбивати:)
*Dying light : цікавий сюжет,головний герой,графіка. Та і просто це найкращий симулятор знущання над зомбі.
*X-com2: люблю стратегії+ вбивати все,що на людей не схоже
*Outlast: люблю шукати пригоди на одне місце.

*Soma : психологічний хорор, з купою філософії.

От не сказав би шо прям філософії. Скоріше екзистенційних рефлексій. Саме до філософії ближче, як на мене, Талос Прінсіплс.
Хоча Сома — топ.

* Darkest Dungeon (2016). «The wounds of war can be healed, but never hidden».
* Nancy Drew — Anthology (1998-2019). Особливо частина з Ісландією «Sea of Darkness». Ненсі була моєю рольовою моделлю. «О відмінно! Не турбуйтеся, мені подобається ритися у смітті».
* Alan Wake 2 (2023). «...it reminded me of the Matrix».
* Zeus: Master of Olympus (2000) + Poseidon. Там репліка будь-якого громадянина на вагу золота.
* Gwent (2017). За нільфгаардську фракцію.
* Японські нонограми.

— Dune 2
— Doom 2, Quake 2
— Heroes M&M 1-4
— Half Life
— Last but not least — Fallout NV (just back from Vegas :) )

не записую у що я грав, але перелічу що згадаю:
simcity 4 — унікальна гра у всьому, музика і графіка досі мене вражають. на ютубі можна знайти гігантські регіони які люди будують роками. я її люблю бо вона дає якесь ейфоричне відчуття що ти бог, в інших іграх такого не зустрічав. і з економікою там треба гратися для досягнення чогось. додам в цей розряд ще Capitalism lab — затягнула колись дуже сильно.
deus ex human revolution — класний і продуманий візуальний стиль, як і музика, не сильно складна але цікава. я переслуховую OST регулярно. музикальна тема в домі Адама мені більше за все подобається
baldurs gate 1 — більше 10 років тому грав вперше, просто ностальгія за тими часами, ну і битви складні теж
x-com apocalypse — теж років 10 назад напевно грав в неї, ну вона дуже незвичайна в серії, та є цікаві моменти, мені битви в трущобах сподобались. мені така ізометрія і знищуваність всього зразу затягнули.
shadow empire (4x) — найбільш просунута і атмосферна 4х в яку грав, для війни та політики там все комплексно продумано. дарує відчуття повної кризи занепаду постапоку.
златогорье холодные небеса — як ностальгія за тими часами, так і якщо неупереджено дивитись гра потсвоєму унікальна і її цікаво досліджувати, не дивлячись що діалоги це знущання звісно. але мені сподобалось грати в такі obscured ігри
для мене музика це 50% гри, якщо вона подобається то я закриваю очі на багато недоліків. загалом буду шукати маловідомі/ давно забуті але унікальні ігри.

златогорье холодные небеса

Классная игра, давала надежду, что Россия изменится в лучшую сторону. Еще Evil Islands: Curse of the Lost Soul була отличная, но потом они пошли в Аллоды: Online.

StarCraft (1998)
HMM3 (1999-2000)
Fallout Tactics (2001)
NFS Most Wanted (2005)
GTA IV (2008)
+
FIFA 17 (Frostbite+StoryMode)

King bounty 1990
The Dark Heart of Uukrul
SimCity 1990
Rebel Star
X-COM: UFO Defense 1994
DaggerFall

Serious Sam (TFE + TSE + Bogus Detour)
Half-Life
Doki Doki Literature Club
Need for Speed Carbon
SOMA
Command and Conquer 3 Kane’s Wrath

Morrowind
Gothic 3
Neverwinter Nights
Valheim
Age of Mythology
Heroes 3

Мабуть краще охарактеризувати що подобається в іграх і що не подобається.
— Подобається крутий геймплей затрачений на реакцію і загадки. Люблю працювати головою. Тут більш за все zelda, tomb rider і т.п.
— Не люблю гру з прокачками, характеристиками. RPG не сильно моє, хоча Skyrim та Відьмак мені подобається, але там не сильно парився із прокачкою. Тут витягую персонажа на штуках які граничать із чітерством. Наприклад магія відновлення здоров’я на максимум і я майже безсмертний при будь якому раскладі.
— Не парить сюжет, графіка. Хоча поважаю сюжет який рухає ігровий процесс. Вважаю сюжет рівня zelda достатнім для ігор.
— Не люблю командні ігри.
— Будь які симулятори іграми не вважаю.
— Люблю ігри із відкритим всесвітом, але закритий світ теж норм.

Любов до ігор розкриває як особистість?! Аж присів))
Шахи, преферанс, монополія, «Ну, погоди!» («Электроника ИМ-02), «квач на залізному лабіринті», "баскетбол
😉

Я в «Ну, погоди!» одного разу 2880 набрав

PS Мультиків не було (

Sherlock Holmes Chapter One, Mafia 2, The Last Of Us, Sally Face, Detroit: become human, Assissin’s Creed 2

Quake 3, Fallout2, Diablo 2, Disciples 2, StarCraft 1, Stardew Valley

100% за протосів грав)

Disciples 2 — яка ж крута була гра! Одна з улюблених ігор дитинства

Назвіть 6 ігор

ігор0, ігор1, ігор2, ігор3, ігор4, ігор5

Fallout New Vegas, Deus Ex: Human Revolution, Dishonored, Dishonored 2, Mass Effect 2, The Witcher 3

Hotline Miami, Doom, Long Dark, TLOU, Overwatch, Enter the Gungeon

What remains of Edith Finch, Inscryption, STALKER, This Is the Police

Шахи — дуже часто.
Коли є гості — то в кості або картки якісь, настолки. В комп’ютерні не граю :)

TLOU 1 & 2, RDR2, GoW 2018 & GoW Ragnarok, Ghost of Tsushima, Horizon Zero Dawn & Forbidden West, Alan Wake II, RE8 (на PS VR2), Oxygen Not Included.

От чого є RE8 але немає RE4?)

Бо на PS VR2 проходження рухається повільно, тому тільки RE8 ;)
До RE4 ще дійде справа.

Dark Souls 3, Fallout 3, HoM&M3, SWKOTOR, Resident Evil 4, Firewatch

SWKOTOR

Пан вміє в олдскул)

Хиба що в думерський олдскул...

Гарна спроба, SkyNet, але ніт.

Підписатись на коментарі