Trash is Fun — еко-гра від українських школярів доступна на Xbox
Які у вас виникають асоціації при слові «школяр»? Я, наприклад, одразу ж бачу підлітка, який постійно конфліктує з батьками і залипає в Тік-Ток. Тому коли я натрапив на гру Trash is Fun і дізнався, що її зробили сумські старшокласники, я, чесно кажучи, трохи підофігів 🙂
Це виявився не черговий слешер, а гра з ідеєю — історія про переробку сміття. Сюжет представляє пост-апокаліптичну історію, в якій людство засмітило планету, і глобальне потепління дійшло до максимуму, внаслідок чого розтали льодовики та з’явився вірус, який призвів до мутацій тварин — вони стали такими ж розумними, як і люди. Вони зрозуміли, що очищення планети — це вже не просто хайп, а питання їхнього виживання.
Мені сподобалась ця історія і я (житомирський видавець Brinemedia) запропонував хлопцям з Martian Teapots релізнути Trash is Fun на Xbox.
Гра розрахована на
Щодо процесу портування, то у грі виявилось чимало проблем.
Наприклад, на львівській локації, вся бруківка була зроблена максимально неоптимізовано — кожен камінь був окремо відмоделений.
Таким чином, вся бруківка могла легко потягнути на 200к+ вертексів. Враховуючи, що вона на задньому плані і її майже не видно, то було прийнято рішення замінити її на звичайну площину.
Також, я довго не міг зрозуміти, чому один із ігрових персонажів періодично давав просадку по FPS. Як виявилось, у Панди одна з рук мала неоптимізовану геометрію.
А саме — модель зап’ястя мала ~35к вертексів. Це було виправлено і модель після переробки отримала всього 700 точок, тобто цей об’єкт вдалось оптимізувати майже у 50 разів.
Крім того, мені не подобалось, як взагалі працює фізика. Грі не вистачало плавності, персонажі могли рухатись із затримками.
Причиною стала вимкнена інтерполяція, яку довелось вмикати на всіх рухомих об’єктах. Це потягнуло за собою багато правок, але результат був того вартий — гра стала працювати набагато плавніше!
Загалом, консольний порт отримав покращену оптимізацію, переробку ігрового балансу, зрозуміліше навчання, хмарні збереження та виправлення багатьох багів. Крім того, є підтримка останніх консолей Xbox Series X|S і 120 FPS.
Ознайомитись з грою можна за посиланнями нижче:
Xbox: www.microsoft.com/...re/productid/9mtlz7hmnljb
Microsoft Store: www.microsoft.com/...re/productid/9pcbc3hq0mvm
Також ця гра є і на Steam, але на даний момент там дещо застаріла версія.
Приємної гри! 🙂
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів