Яку відеокарту купити? Чи потягне ПК ігри 2023 року?

Материнська плата Asus PRIME Z690-P WI-FI D4 (s1700, Intel Z690, PCI-Ex16)

Кулер be quiet! Dark Rock Pro 4 (BK022)

Процесор Intel Core i5-12600K 3.7 GHz / 20 MB (BX8071512600K) s1700 BOX

Блок живлення ASUS TUF Gaming 750 W 80+ Bronze (TUF-GAMING-750B)

Оперативна пам’ять Kingston Fury DDR4-3600 32768 MB PC4-28800 (Kit of 2×16384) Beast Black (KF436C18BBK2/32)

SSD диск Samsung 980 Pro 500GB M.2 PCIe 4.0×4 V-NAND 3bit MLC (MZ-V8P500BW)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

В YouTube можна вбити в пошуку шось типу «%GPU_NAME% %AAA_TITLE_NAME%» і побачити на власні очі яка відеокарта в якій грі скільки FPS видає.

Може, ви будете здивовані, але в гонитві зі лайками і підписниками люди готові знімати ну дуже вже унікальний контент😁

Я взагалі сиджу на 2070S та 3.4к 165Гц моніторі...
Вийде GTA6 і походу піду за новою картою.

Драсті. Відеокарта не менше rtx4080. У мене зараз 3080 і скажу вам їй тяжко капець. Уже тяжко, далі буде гірше. Це якщо ви хочете от прям стабільні 60 fps.

Не купуйте ці висери у вигляді 4070, то просто гроші на вітер. На превеликий жаль майже жодна відеокарта що є на ринку не вміє в чесні 4к (я вже не кажу про промені) без пердєлок з DLSS, за дуже великим виключенням.
Це я кажу за ігри з ГРАФОНІЄМ, все шо попрощє там у вас буде і 140 fps.

Оперативи я би радив не меньше 64, бо 32 то прям критичний мінімум. Це стосується не стільки ігор, скільки комфортної роботи. Ви не паритесь скільки там вкладок в хромі, взагалі.
Як показує практика вижрати майже 25 гіг він може ЗАПРОСТО))

І відповідно до останніх тенденцій SSD на 2tb. Швидкість підгрузки рівнів просто не зрівняна.
Ну мені це все обійшлося в $3к

P.S. не забуваймо про якісний блок живлення ват на 750 хоча б, бо пікові нагрузки відяха вміє робить

Чогось у мене на 4060 8Гб з 4K норм працює Кіберпанк 2077, так, з отими перделками але лагів та фрізів немає.

В 4к з променями без DLSS,
з мінімальним показником в 60 fps???
Це повний триндьож.

Не купуйте ці висери у вигляді 4070, то просто гроші на вітер. На превеликий жаль майже жодна відеокарта що є на ринку не вміє в чесні 4к (я вже не кажу про промені) без пердєлок з DLSS, за дуже великим виключенням.

А чому не користуватись пєрделками і DLSS, якщо воно є і за це заплачено гроші? Воно працює? — Так, і цього достатньо, для чого переплачувати, 4070 це все що треба, якщо на фпс не дрочити.

То пан якийсь балуваний. У мене дружина в CyberPunk взагалі на 1650 грає і їй норм. Я на 3050Ti мобільній пройшов Horizon і GoW і мені теж норм було, але то у мене був період короткий, коли хотілося пограти, сам не геймер.

що значить «потягне»?
30 к/с це тягне, чи ще ні?
на якому моніторі будеш гамать? бо якщо є монітор фуллХД та 60 герц, то вимоги значно спрощуються
і взагалі, якщо розмиті вимоги (для яких цілей відік) то й поради не дуже допоможуть

все написал, а где монитор? )

Я б сюди брав 4070 або 4070ti в нормальному виконанні від MSI, Asus TUF або ASUS Strix якщо є гроші. 30хх серію немає сенсу брати, в них немає генерації кадрів, тим більше, що нова карта не на один рік береться. 4060 вийшла відвертим лайном і не вартує тих грошей. У мене схожа збірка, тільки i5-13600KF, то я взяв собі 4070ti і не можу натішитись. Система тягне сучасні ігри на ультрах/високих в 2-4к розширенні з FPS 90-150 залежно від гри.

Дешевше вже може бути взяти пс5, якщо включити сюди регіональні ціни на ігри, та ціни в бокс сторі

Ось як раз у Стіва вийшло нове відео на рахунок відеокарт

Якщо ціль ігри, то бажано зелених аби DLSS та ін використати. Якщо там щось більше х1440 монітор, то мінімум 10Гб VRAM, бо на Ultra пресеті деякі ігри більше їдять і вже і 50-60fps на умовній 3090 іноді не видають. Тому в залежності від бюджету і на якусь мінімальну перспективу 4060ti/16gb (18к+), 4070/12Gb (25к+) і вище. Або на вторинному ринку 3080/3080ti/3090 за 18-25к можна знайти. БЖ 750Вт десь на межі вимог 3080ti/3090, тож можливо теж піде під заміну з апгрейдом.

Я не міліонер , при мінімальній зарплаті :)

Чорна Коробка коштуватиме дешевше, ніш більшість карт. Якщо говорити про біленьку, то взагалі дешевше ніж 100% карт.

Ігри 2023 я знаю що потягне таке желізо.
Тільки яку відеокарту взяти?

Підписатись на коментарі