Збірка ПК. Що треба покращити?

Зібрав, скажемо так, середню збірку з можливістю (як я думаю) апгрейду. Хотілося б дізнатись вашу думку, що краще змінити, а що залишити. Дякую!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

процесор оверкіл, автор мазохіст якщо бере амд відеокарту в 2023 році

Не вказано головне — а для яких потреб збірка? В мене БЖ 750Вт й легко вивозить 7900х+3080 з великим запасом. Краще в монітор інвестуйте ніж в БЖ. 24 — це вже замало, 27/165Гц мінімум. HDD — не варто. NVME Kingston KC3000, DDR5 Patriot Viper Venom 6200 2*16Gb — гарні за свою ціну. Відяха — дуже посередня. Для 7700x проца 6700 відяха — це вже слабка. Краще брати зразу норм 7700xt/7800xt/4070.

для яких потреб збірка?

Це ж геймдев спільнота
Xbox x треба брати

Я збираю собі компи вже більше 20 років і все на світі прокляв в 2022 коли білдив останній з використанням SSD 2.5″. Ніколи знову, тепер тільки М2, ніяких клятих SATA дротів. Я зловив джекпот і моя супер-крута геймінг материнка ASUS TUF з 4 SATA портами дивиться тупо в залізяку від не мешн супер-крутого корпусу Zalman S, чим намертво перекриває 2 слоти і лишає ще 2 тільки в прямому режимі. А кляті SATA-кабелі робив хтось альтернативно-обдарований і всі вони з одного кінця Г-подібні.

p.s. навіщо потрібні файло-помийки коли усюди гігабітні інтернети — хз, ігри туди все одно не поставиш, а всі фото в хмарах, а відео/музика стрімом йде

По-моєму у мене якраз ідентична материнка. Дивіться щоб ті срані порти не перекрились. Як дивитись перед покупкою я хз, хіба що в магазині стояти дерибанити все.

а всі фото в хмарах, а відео/музика стрімом йде

напишете десь коментар що не існує більше двох гендерів, і втратите свої акаунти разом з фотками

Усюди це пишу. Але логіка в цьому є, треба десь бекапи раз на рік-два робити.
Для цього був HDD 2TB, але нещодавно скінчався, новий поки хз купувати чи ні.

Краще купити їсти і взяти ноут для роботи
Комп така річ, шалено потужна але геть не мобільна, особливо, у наш час це актуально

Ой не помітив що тема на темній стороні доу

Бери xbox series x

жорсткий на 5400RPM, хоча б вже на 7200
ну і SSD тоді хочаб 980

Не купуйте корпусні вентилятори 92мм, навіть не уявляю навіщо такий формат вам. Корпусних вентиляторів достатньо в комплекті з корпусом.

Монітор ліпше візьміть Gigabyte або MSI за ту ж ціну в тому ж магазині. SSD ліпше Kingston KC3000, бо 870 Evo то оверпрайс.

1200 Вт це таки багато.
CUDA і RT зелених все таки цікавіше буде

Блок живлення це перебір для такої системи.
З кулером дуже обережно, бо 7700x під навантаженням на всі ядра буде буститися доки температура не дойде до 95 градусів і у мене навіть під noctua NH-D15 у іграх буває гарячіше ніж хотілося б. Тому рекомендую подивитись більш ефективний аеро кулер, або ж водянку на 3 вентилятори.

Половина задіяної потужності ідеально для блоку живлення

SSD вже беріть NVME під систему і софт/ігри, навіть як вам не потрібні прямо зараз ті 5000-7000 мб/сек. Хоча б Samsung 970 EVO мінімум або 980 PRO (ціна питання 5000 грн/2Тб), альтернатива Kingston KC3000. HDD вже скоріше рудимент, якщо не шалені об’єми зберігати, то тут вже можете шукати дешевше SSD на ті ж 4Тб, бо це х5-х50 раз більше швидкість за вказаний диск(якщо файлопомийка, то можете і HDD далі брати). Майте на увазі, що у людей і на 7500Х цей кулер часто видає температури понад 85 градусів в навантаженні. БЖ по потужності перебір, 3090 живе на 850Вт. Якщо для вас важлива тиша при роботі, то я б брав Dark Power серію з таким же запасом на роки. Відео знову ж частково питання «релігії», але я б доклав до 4060 Ti/16Gb, якщо плануєте грати в ігри й вижати щось з DLSS і променів (або до RX 7700 XT 12GB з табору червоних).

Підписатись на коментарі