Valve заблокувала акаунти українців в Steam, які намагалися купити Steam Deck Oled через регіон США. Офіційно гаджет в нашій країні не продається

Блогер та актор озвучення Rendaros UA розповів в Twitter про блокування в Steam акаунтів українців. Доступ до облікових записів обмежили користувачам, які намагалися придбати Steam Deck Oled, нову версію пристрою, через регіон США.

Valve вирішила покарати навіть тих, хто давно зареєстрований в сервісі компанії та має придбані ігри.

«Steam почав блокувати українців, які намагалися через американський регіон купити лімітне видання Steam Deck. В бан потрапив і мій акаунт. Чекаю відповідей техпідтримки. Одна річ — блокувати продаж, інша — заблокувати акаунт, якому 12 років, і є бібліотека з 700+ ігор», — написав Rendaros UA.

Блогер додав, що його знайомий з Польщі потрапив в таку ж ситуацію. Він купував звичайну версію Steam Deck для подальшого продажу в Україні. В результаті Valve заблокувала йому всі польські облікові записи.

Як зазначив Rendaros UA, такі проблеми не виникають навіть у Nintendo eShop, де немає українського регіону. А в Steam сторінку продажу для Steam Deck Oled перекладено нашою мовою. Проте офіційно продавати гаджет на території України Valve не поспішає.

Блокування, очевидно, пов’язані з боротьбою проти перекупників. А ви як вважаєте, спільното, чи правильно вчинила Valve? А може, компанії варто дозволити обхідні методи купівлі Steam Deck в країнах, куди офіційно гаджет не експортується? Діліться думками в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ага
Тобто треба мати гелик з кастомним номером
Гіроскцткр
І тепер ще й отой девайс

Поняв

21.07.2024, перекупи в шоколаді. Як справи, Вольво?

Особисто мені регіональні обмеження в принципі нагадують расову сегрегацію: цей автобус тільки для білих, решта йдіть пішки і ваші проблеми не обходять шерифа. І натовкти пику за спробу сегрегацію порушити.

Я таке саме відчуття мав працюючи з офшору.
Так боси і казали.
Офшор иім шо там у вас

С другой стороны мы имеем региональные цены, так что тут две стороны. Хотя может кого-то задевает, что они не могут платить 59.99$, как у «белых людей». 😅 (просто пример)

Так ти можеш змінити цей «автобус» на інший, якщо ти реально пересядеш, а не будеш їхати на цьому, стверджуючи протилежне.

Есть правила. Вы на них согласились, выбрав галочку, нажав кнопочку и так далее.
А теперь когда те, кто правила нарушил получили обозначенное этими правилами наказание начинает что-то выступать, ощущение — противно, словно в канализации покупался. Откуда эта позиция «мне все должны несмотря на то, какую дичь я творю» ?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Стім?
Ви в ньому сидите?
я взагалі раз в місяць заходжу...

Насправді тут нічого нового немає. Вальв давно банить за спроби хитрити з регіоном.
Звісно цей нінтендобой буде розказувати що в eShop такого немає (як і першопричини — нормальних регіональних цін 🙃) , а Valve такі от злюки, не підтримують нас
Але чомусь мені вистачило глузду не порушувати правила Стіма на основному аккаунті, а створити американський і замовити з нього на форвардера. І навіть наші карти Valve без проблем приймає на відміну від того ж Google Store.
Тож так, жодного осуду за бан дурників-перекупів

Просто для звичайного користувача зручніше не тримати фейкові акаунти, а перевести в інший регіон на декілька місяців і замовити так само на форвардера, як раніше і робили. Ну а перекури і раніше створювали фейкові акаунти

Тобто зручніше ризикувати власним акаунтом замість того, щоб увімкнути впн і зробити за хвилину два аккаунти (Гугл і Стім)? Тоді звичайному користувачу зручніше купити у перекупів.

Ти шо, дурний?
Толку від твого фейкового аккуанта, якщо в решті решт ти активуєш на Deck свій основний і схопиш на ньому бан?

Ну наприклад Microsoft найобують із регіонами по чорному. Є цілі спільноти де автоматом моніторять у якому регіоні вигідніше купити ту чи іншу гру.

Цим українцям ще б по два роки умовно накинуть. Щоб не брехали. І так нас поступово банять, бо де гарантія що ви ті консолі в ЗСУ не потраплять. Он Маск дав старлінки в лікарні — а ми їх на дрони вішаємо. Ви вважаєте що США дарма нас припиняє фінансувати? бо не вважають наш уряд та народ кращими за РФ.

А що, була заборона використовувати Старлінк на фронті? Наче, ні для кого не секрет, що ми їх там активно використовуємо і що вони сильно допомагають у веденні бойових дій.

Загально ні. Є старлінки котрі купувались під це, але був скандал зі старлінками котрі передавались для гуманітарних установ (лікарням, водоканалам, ...) котрі потім опинялися в ЗСУ

Так це навіть добре шо в ЗСУ а не в кума на дачі, прогресуємо.

Не ельфієць?
Ще й фоп
Як ти міг?

PS життя набуває сенсу
Я можу купити щось недоступне геймдев спільноті.
Можу навіть перепродати

Ви краще розкажіть як з сша легально подивитися 4й сезон ветеринарів не чекаючи 7 січня 2024?

На ббс вже зарелізили

www.pbs.org/...​4-new-and-returning-cast

Ха-ха перекупники, роблять смоктамбу. Ґречно дякую Гейбу.

І за що дякуєш? Що тепер ніде не купити?

Було б доречно якщо у нас була можливість купувати офіційно

Її поки що немає навіть в Європі, якщо ми говоримо про лімітку ОЛЕД, на якій він й погорів

Цитата про знайомого, в кого всі акаунти забанили, бо купував деки для українців, натякає на те що мова йде не про чесного приватного покупця, який взяв собі і другу якомусь приставку, а про перекупа. Через таких звичайні юзери часто не можуть купити бажаний девайс, бо все розібрано.

якщо юзер напряму порушив EULA — то це справедливо

Тобто юзер не має права полетіти в штати і купити там девайс. Прилетіти додому і активувати тут?

І взагалі, якщо не купувати через інші країни — тоді купити взагалі ніяк. Бо Steam до нас напряму офіційно нічого не шле.

У нас є офіційні імпортери звичайного деку, а лімітка ще не продається навіть в ЄС, й там так само банять аккаунти

Хто у нас є офіційним імпортером звичайного деку? Дійсно цікаво, хто так себе називає.
Також підкажіть будь ласка, а Valve знає про те, що вона має офіційних імпортерів в Україні? Тому вже були звернення до Valve і вона ні про яких імпортерів не знає. Тому, якщо буде натхнення та час, повідомте Valve що у них імпортери в Україні з’явились так ще й офіційні, оце вони зрадіють!

Наскільки відомо, єдиний офіційний варіант купити деку в Європі це на сайті Steam, і Valve не співпрацює ні з ким, відповідно ніяких імпортерів офіційних нема, особливо в Україні. Тому, скоріш за все це чергові так звані перекупи, які хочуть себе видати як «офіційні», аби виправдати скажені цінники.

Краще б просто швидше вже зайшли в Україну й продавали деки тим хто хоче його собі. Проблема з перекупами відразу вирішиться сама.

Насправді ця проблема швидше вирішеться коли Україна стане частиною ЄС (без регіональних цін), ну і є диллер (ERC) котрий офіційно продає деки (але тільки 64 гіг версію і дорого). Звісно ситуація неприємна, тхне тим що українців мають за 3-ий сорт, але вальв має право.

Ну незнаю, в чого битись головою у двері щоб потрапити туди, де вас не чекають? Ну не потрібні Гейбу ваші гроши. Користуйтесь Rog Ally, GOG, Epic Games Store і т.і.
Самі зробили монополіста, а тепер жалієтесь що монополіст веде себе як монополіст.

У мене там вже бібліотека ігр є.
Було б ідеально, якби магазини надавали змогу купити у виробника напряму одме раз і не паритись де куплено і щоб можна було запускати без steam

А це вже підіймає іншу тему, яку зараз доволі активно обговорюють у західному (принаймні, ретро-гейм) комьюніті. Коли ти купуєш гру на фізичному носії, то вона належить тобі: ти можеш її препродати, подарувати, знищити і т.і., а от чи належать тобі гра, яку ти купив її через сервіси цифрової дистіб’юції? Приклад з посту дає зрозуміти що ні.

А чому купляли не через магазин в Україні? Чи офіційно в Україні стім деки і немає?

Так, в Україні офіційно не продається

Все продається офіційно, от тільки не лімітка. Ідіть на розетку й купляйте офіційний дек

Смішно))) Розетка возить такі ж самі «офіційні» деки, як і будь-який перекуп з OLX, але на відміну від перекупів з OLX, цей магазин корчить з себе офіційного представника і закручує ледь не х2 ціну за «офіційність», якої нема, тому що Valve не має офіційних партнерів/реселерів в Україні.

Єдиний варіант офіційно купити Steam Deck — це зайти на сайт Steam та замовити там, більше ніяких офіційних варіантів купити steam deck більше нема. Якщо зайти з українського IP на сторінку деки, то дуже добре видно, що дека недоступна до покупки в нашому регіоні взагалі, тому будь-яка дека в Україні це по факту неофіційно завезений пристрій, хто б там що не писав.

собстна так. і був в січні твіт від валв, що додатково акцентує на тому, що офіційно тільки в них, все шо «офіційно» в інших країнах — палево на свій страх і ризик

Вам не здається що закрити можливість покупки чогось що з їх точки зору не має продаватися логічніше за блокування акаунту і фактичне крадіжка всіх ігор які були прив’язані до аккаунту? Про всі ті галочки є чудова серія South Park.

Про крадіжку мови йти не може, адже в умовах прописано, що купуєте ви не гру, а безстрокову оренду

Хай повертають бабки з аккаунту

Дуже зручно: порушив правила — повернув всі кошти

Steam and your Subscription(s) require the download and installation of Content and Services onto your computer. Valve hereby grants, and you accept, a non-exclusive license and right, to use the Content and Services for your personal, non-commercial use (except where commercial use is expressly allowed herein or in the applicable Subscription Terms). This license ends upon termination of (a) this Agreement or (b) a Subscription that includes the license. The Content and Services are licensed, not sold.
©

Це така кака була з самого початку чи вони апдейтнули свої ToS?

це основа їх бізнесу...

Valve hereby grants, and you accept, a limited, terminable, non-exclusive license and right to use the Steam Software for your personal use in accordance with this Agreement and the Subscription Terms. The Steam Software is licensed, not sold. Your license confers no title or ownership in the Steam Software.

© archive.ph/A3UgR 2008 рік
А той варіант що я навів раніше — від 2013 року.. Ну тобто коли вони перейшли на онлайн дистрибуцію, замість cd-key.. archive.ph/R7TK5

В правилах чітко сказано, що будь які маніпуляції з підміною IP й введення в оману щодо фізичного перебування це бан аккаунта. Якщо вам не подобаються умови, можете не користуватися
Це логічно

Та я власне і не користуюсь але та сама нінтендо взагалі не париться на цей рахунок. Ці дії вони як відібрати авто у того хто його купив тому що він не пройшов ТО вчасно або не там де офіційний дилер дозволив.

Шо ви вигадуєте дурниці?
Про підміни IP мова не йде. Просто людина замовила на американський форвард-склад.
Людина могла бути фізично в США. Чи IP — це вже клеймо на все життя?
Людина могла замовити легально в США, привезти в Україну, активувати тут і схопити бан на аккаунт з 500 купленими іграми.

Як вона замовила на американський склад форвард не змінивши IP, якщо воно недоступно з України? шо ви несете нісенітниці
в твіті прямо сказано

Steam почав блокувати українців, які намагалися через американський регіон купити лімітне видання Steam Deck.

ви взагалі читали тред?
чувак знаходиться в Україні еслі шо, й вхопив обмеження на аккаунт свій, тому шо власне цим й займався «намагалися через американський регіон купити»
плюс в твітер треді він ще апелював шо й поляцкі аккаунти теж вхопили
плюс аккаунт не забанили а заблокували доступ до покупки нових ігор й повідомлення друзям
ви б хоч в темі розібралися а потім вже починали наводоти шорох
в правилах чітко вказано «you access to account may be terminated» у випадку з маніпуляцій з підміною IP, й всі хто створювали аккаунт погодились з ToS — але винні авжеж злістні Valve, які так само блокують о диво! (ніт) не тільки українчиків хитродупих, а й таких само хитродупих європейчиків — підіть вже на реддіт й трохи почитайте — так само люди отримали бани
спочатку один порушує правила й починає в твіторі нити
потім нерозібравшись це підхоплюють наші так звані ЗМІ
тепер вже захистники набігли, які так само дупля не відбивають шо сталося, зато експерди диванні вищого гатунку

Як вона замовила на американський склад форвард не змінивши IP, якщо воно недоступно з України?

Він міг мотнутись в штати і там замовити.
Те що чувак сьогодні знаходиться в Україні, — це не означає що вчора його не могло бути в штатах.
Мене не цікавить конкретно той тред з тим кейсом.
Мене цікавить логіка банів від Valve.
От наприклад якщо я куплю Steam Deck в Україні в одному з онлайн-магазин.
То мені теж чекати бан?
Магазин же купив ту консоль не в Україні.

Він не мотався в штати.
Щодо

От наприклад якщо я куплю Steam Deck в Україні в одному з онлайн-магазин.
То мені теж чекати бан?

Не чекає, спитав шо буде з моїм аккаунтом якщо я в Україні й використую його на консолі друга:
Message from you on Nov 21 @ 6:32pm | 18 hours ago I have a query regarding the Steam Deck OLED edition. A friend of mine recently acquired this new, limited OLED version and has kindly offered to let me use it for a while. However, I am concerned about the potential risk of my account being blocked. We are located in Ukraine, and as far as I understand, the Steam Deck OLED is exclusively available in the United States. I've come across information suggesting that Valve might ban Ukrainian accounts for using a SteamDeck, particularly the OLED model. Therefore, I would like to know if there is a risk of my Steam account facing termination or any other restrictions should I use it with my friend's SteamDeck.
Відповідь наступна:
Message from Steam Support on Nov 22 @ 8:46am | 4 hours ago Hi, Thank you for reaching out to us. Steam Deck is currently not available for purchase in your region. If you have any issues with your device, the help we can provide is very limited. However, the situation you mentioned will not usually result in your account being restricted.
Тобто, ніхто не має вас блокувати.

Підписатись на коментарі