В Epic Games Store вчергове будуть роздавати гру від росіян. Чому це дуже погано

Наступного тижня в Epic Games Store розпочнеться роздача Golden Light. Це горор з елементами roguelike від росіян, причому це стосується як розробника, так і видавця.

Проєкт створив колектив Mr.Pink з рф, який спочатку складався з двох авторів — Данила та Володимира. На одному з російських сайтів, посилання на який ми не будемо давати, керівник команди розповідав про запуск Golden Light в ранньому доступі. Публікація датована 1 жовтня 2020 року.

Видала гру компанія HypeTrain Digital — теж дуже цікавий «об’єкт». У неї кіпрська реєстрація, проте на LinkedIn всі працівники, яких вдалося знайти — це росіяни. Причому дехто продовжує проживати у рф. Та й з портфоліо неважко здогадатися про справжнє походження HypeTrain Digital. Компанія вже неодноразово видавала ігри від російських розробників, наприклад, Breathedge та Voidtrain.

Epic Games, схоже, не цікавлять ці факти. Реєстрація кіпрська, а отже — можна домовлятися про роздачу гри. Офіси у рф, проживання розробників на території держави-терориста, судячи з усього, до уваги не бралися. А найгірше, що аналогічні випадки траплялися й раніше. В Epic Games Store за останній рік неодноразово роздавали ігри від росіян. Сюди відносяться Black Book, Encased: A Sci-Fi Post-Apocalyptic RPG, Breathedge та Loop Hero.

Практика дуже погана, бо кожну копію, яку користувачі отримують в EGS, Epic Games компенсує в певному обсязі. Зазвичай це сотні тисяч або навіть мільйони примірників. У випадку з Loop Hero та Encased частина коштів осіла в кишенях західних видавців. А гроші за роздачі Black Book, Breathedge і тепер Golden Light — це виторг росіян, замаскованих під кіпріотів, та росіян, які навіть не приховують свого походження. З цих надходжень сплатяться податки, які підуть на фінансування війни проти України.

Що ви думаєте з цього приводу, спільното? Чому Epic Games продовжує домовлятися з росіянами, коли є купа варіантів? Чи потрібно донести проблему до компанії в соцмережах?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Особенно с Кипра налоги в РФ пойдут, да

я все ж таки порахував загальну сумму назбираних ігор скриптом. результати

totalPrice: 133965.43
totalGames: 397
mostExpensive: RAGE 2 — 1 859,00 ₴
mostCheap: Among Us — 69,00 ₴

якщо цікаво можу скинути скрипт

firstFive:
description: Among Us
amount: 69,00 ₴
description: DOOM 64
amount: 79,00 ₴
description: The Lion’s Song
amount: 109,00 ₴
description: Stick It To The Man!
description: Superbrothers: Sword & Sworcery EP

lastFive:
description: STAR WARS™: Squadrons
amount: 1 199,00 ₴
description: DNF Duel
amount: 1 399,00 ₴
description: The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition
amount: 1 799,00 ₴
description: DEATH STRANDING
amount: 1 799,00 ₴
description: RAGE 2
amount: 1 859,00 ₴

Цікаво як автори статті ставляться до зворотної ситуації, коли гра, створена українським розробником, продається в росії. В такому випадку російські гроші повинні би були йти як податки на користь України.

Мені просто цікаво, я не пропагую продаж товарів в росії.

Податки у такому випадку будуть сплачуватися і у рф, тому що там платить податки Steam умовний, хоч там вони й не можуть купувати напряму.

Дякую за спокійну відповідь, переживав трохи щоб не затригерити негативну рекацію.

Маєте на увазі податок на імпорт (якщо такий є) і ПДВ які рф стягує зі своїх покупців ігор? Не подумав про це.

Так, якраз про це) Завжди прошу.

Я десь чув, що коли роздають гру безкоштовно на Epic Games Store, то видавець гри отримує грошей у розмірі за 50000 (п’ятдесят тисяч) проданих копій. Скажіть, це правда?

Там персональні домовленості з видавцями. Наскільки я пам’ятаю, обговорюється компенсація в певному обсязі від ціни.

Так сам Epic Fail — це вже зашквар. Ні?

важко відмовитись. я від початку їх ігри збираю. вже ігор 386, якщо ще вартість рахувати кругла сума вийде. вже просто в коллекціювання перетворилось. але грав тільки в gta V, 10 годин всього. інші не запускав XD. Найдавніші ось conan exiles dev kit, subnautica, найраніші ось Turnip Boy Commits Tax Evasion, The Evil Within 2

Хто знає як зараз там купувати ігри?
Там кончена москальська xsolla і понятно шо через неї платежі не йдуть.
Чи я щось роблю непоавильно?
Підкажіть позязя

Систему Xsolla використовують багато ігор на андроіді, програмне забезпечення Пк та ще є низка сайтів, оплата через неї дуже проста, вона працює і в Україні, можна оплатити Google pay, карткою, електроним гаманцем Чи PayPal.

Підписатись на коментарі